Zo kun je het touchscreen op je Android kalibreren

Nadat je je Android-apparaat enige tijd hebt gebruikt, merk je misschien dat het touchscreen langzamer wordt of niet goed reageert wanneer je het aanraakt. Voordat je overweegt om een nieuw toestel te kopen, kun je proberen om het touchscreen opnieuw te kalibreren. Touchscreen-kalibratie is het instellen van je touchscreen om sneller en nauwkeuriger op aanrakingen te reageren.

Op moderne Android-apparaten is touchscreen-kalibratie niet nodig en kunnen fouten in het touchscreen het gevolg zijn van hardwareproblemen. Bij oudere apparaten waar de schermtechnologie niet zo geavanceerd was, is kalibratie nodig en kan dit de gevoeligheid en respons van het touchscreen aanzienlijk verbeteren.

Touchscreen-kalibratie op nieuwe apparaten kan worden gedaan om de schermgevoeligheid te verhogen, vooral als je touchscreen anders reageert na het plaatsen van een schermbeschermer. In dit stuk leggen we uit hoe je het touchscreen op een Android-apparaat kunt kalibreren.

Test je scherm

Voordat je begint met het kalibreren van je touchscreen, moet je controleren of je touchscreen effectief werkt. Oudere Android-apparaten hebben een menu waarmee gebruikers hun touchscreens kunnen testen en kalibreren.

Als je momenteel een ouder Android-apparaat gebruikt dat op Android 5 (Lollipop) of lager draait, kun je * # * # 2664 # * # * bellen om het testmenu voor ontwikkelaars te openen. Deze optie werkt niet op nieuwere Android-apparaten.

Voor moderne apparaten zijn er apps beschikbaar waarmee je eenvoudig een kalibratietest kunt uitvoeren. Een van de beste apps die je kunt gebruiken, is Touch Screen Test.

Zo gebruik je Touchscreen-test:

 • Download en installeer de app op je Android
 • Open de app door op het icoon te tikken
 • Tik overal op het blauwe scherm dat verschijnt om je scherm te testen
 • De aanrakingen op het scherm worden geregistreerd als stippen
 • Als de stippen zichtbaar blijven wanneer je het scherm hebt aangeraakt of niet gesynchroniseerd zijn, moet je touchscreen mogelijk worden gekalibreerd

Je touchscreen kalibreren

Zoals hierboven vermeld, hebben oudere Android-versies een ingebouwd kalibratietestsysteem dat je kunt gebruiken om je scherm te testen en te kalibreren. Op moderne apparaten moet je een kalibratie-app gebruiken om de klus te klaren. De Touchscreen Calibration-app is een gebruiksvriendelijke tool waarmee je je touchscreen met zeer eenvoudige stappen kunt kalibreren.

Om de Touchscreen Calibration-app te gebruiken:

 • Download en installeer de app op je Android-apparaat
 • Start de app door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina die verschijnt op de knop “Kalibreren” om te beginnen
 • Er zijn zes aanraak-tests die je moet uitvoeren. Volg de instructies op het scherm en voer ze allemaal uit
 • Als de test is voltooid, wordt een bevestigingsbericht weergegeven
 1. Touch Screen Test

  Touch Screen Test

  Touch Screen Test is een tool die wordt gebruikt om kalibratietests uit te voeren op Android-apparaten. De app is eenvoudig te installeren en te gebruiken en levert nauwkeurige resultaten op.

 2. Touchscreen Calibration

  Touchscreen Calibration

  De touchscreen-kalibratie-app is een gebruiksvriendelijke tool die je touchscreen met zeer eenvoudige stappen kalibreert. Met de app voer je maximaal zes schermtests uit om je apparaat te kalibreren.

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…