Dit kun je doen om pesterijen via WhatsApp te voorkomen

WhatsApp is het meest gebruikte sociale mediaplatform en heeft miljoenen gebruikers. De meerderheid van de gebruikers gaat op een ethisch verantwoorde manier met de app om, maar helaas zijn er ook gebruikers die anderen lastig willen vallen.

Pesterijen op WhatsApp komen in verschillende vormen voor, bijvoorbeeld via spamberichten, oproepen van onbekende mensen en toegevoeging aan onbekende groepen. Dit stuk beschrijft de dingen die je wel en niet moet doen om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van intimidatie op WhatsApp.

Accepteer geen videogesprekken van onbekende nummers 

Via videogesprekken met onbekende nummers kun je worden lastiggevallen. Onethische WhatsApp-gebruikers kunnen je nummer bemachtigen en je lastigvallen met videogesprekken. Het is daarom raadzaam om geen videogesprekken aan te nemen van onbekende nummers.

Dek de camera af aan het begin van een videogesprek 

Als je niet zeker weet welk nummer je belt, maar je toch de oproep wil beantwoorden, dan is het raadzaam je camera een paar seconden met je vinger af te dekken totdat je zeker weet dat de oproep veilig is.

Toon alleen je profielinformatie aan je contacten

Met WhatsApp kun je je privacy-instellingen configureren. Je kunt selecteren wie jouw profielinformatie kan zien. Om te voorkomen dat onbekende mensen je profielinformatie zien, is het raadzaam om alleen mensen die jouw nummer hebben of alleen degenen die in jouw contactenlijst staan, toegang te geven tot je profiel.

Voorkom dat je automatisch aan groepen wordt toegevoegd 

WhatsApp heeft een privacy-instelling waarmee je de mensen kunt selecteren die je aan groepen kunnen toevoegen. Om te voorkomen dat je wordt toegevoegd aan groepen waar je niet bij wilt, kun je de privacy-instellingen van de groep wijzigen zodat alleen mensen in je contactenlijst je aan nieuwe groepen kunnen toevoegen.

Accepteer geen onbekende internationale oproepen 

WhatsApp-spraak- en videogesprekken hebben de internationale communicatie door de jaren heen vereenvoudigd. Sommige onethische WhatsApp-gebruikers kunnen echter je nummer achterhalen en je bellen om je lastig te vallen. Alsj je het internationale nummer dat jou belt, niet kent, is het beter niet op te nemen.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audionotities kunnen verzenden en ontvangen naar contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …