Zo kom je erachter wie jouw nummer in zijn of haar WhatsApp-contacten heeft

WhatsApp verbindt veel mensen uit verschillende delen van de wereld. WhatsApp gebruikt telefoonnummers om accounts aan te maken, waardoor elke WhatsApp-gebruiker een unieke identiteit heeft. Dit betekent dat als een geregistreerde WhatsApp-gebruiker je telefoonnummer in zijn of haar contactenlijst heeft opgeslagen, hij of zij je profiel op WhatsApp kan bekijken.

Je kunt contacten toevoegen aan WhatsApp door middel van een QR-code. Als je wil weten wie jouw nummer in hun contactenlijst hebben staan, kun je een hele simpele WhatsApp-truc gebruiken. WhatsApp-ontwikkelaars hebben onlangs de Broadcast-functie aan de app toegevoegd. Met de Broadcast-functie kun je berichten tegelijkertijd naar veel contacten verzenden.

In deze post beschrijven we hoe je de Broadcast-functie op Whatsapp kunt gebruiken om er achter te komen wie jouw nummer in zijn of haar contactenlijst heeft staan.

Om te weten wie jouw nummer in de contactenlijst heeft:

 • Start WhatsApp door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina op het tabblad CHATS
 • Tik op de drie verticale stippen rechtsboven op de pagina
 • Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op ‘New Broadcast’

 • Er verschijnt een lijst met contacten. Die contactenlijst heeft de kop: “Alleen contacten met jouw nummer in hun adresboek zullen je uitgezonden berichten ontvangen.” Deze lijst bevat de contacten die jouw nummer in hun contactenlijst hebben opgeslagen.

 • Blader door de lijst om onbekende nummer(s) te vinden. Onbekende nummers in de lijst vertegenwoordigen de gebruikers die je nummer in hun contactenlijst hebben opgeslagen. Als je geen onbekende nummers in de lijst vindt, betekent dit waarschijnlijk dat niemand buiten jouw contactenlijst jou heeft toegevoegd aan zijn of haar contacten.
 • Nadat je alle onbekende nummers in de lijst met “Broadcast” contacten hebt gevonden, kun je het profiel van elk contact bekijken om te zien wie ze zijn. Je kunt hun nummers ook zoeken in apps van derden voor profielidentificatie, of ze gewoon beleefd sms’en en om hun identiteit vragen.
 • Als je echter wilt dat onbekende contacten je WhatsApp-profielinformatie niet meer kunnen bekijken, kun je de privacy-instellingen op je WhatsApp-app aanpassen zodat alleen mensen in jouw contactenlijst je profielinformatie kunnen bekijken. Om privacyredenen kun je ook je telefoonnummer op WhatsApp aanpassen.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audionotities kunnen verzenden naar en ontvangen van contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!
Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!

Diavoorstellingen zijn een interessante manier om foto’s te bekijken, vooral als ze op de een of andere manier verwant zijn. Neem bijvoorbeeld foto’s van een verjaardagsfeestje of een bruiloft. In plaats van elke foto afzonderlijk te bekijken, kun je een diavoorst…

Vervang al je plastic kortingskaarten door een app
Vervang al je plastic kortingskaarten door een app

Kortings- en klantenkaarten zijn erg belangrijk in ons dagelijks leven. Dankzij deze kaarten kunnen we goedkopere aankopen doen, inwisselbare punten krijgen en diverse andere voordelen krijgen van de verschillende winkels die we bezoeken. Je kunt echter vergeten je kortings- …