Zo kom je erachter wie jouw nummer in zijn of haar WhatsApp-contacten heeft

WhatsApp verbindt veel mensen uit verschillende delen van de wereld. WhatsApp gebruikt telefoonnummers om accounts aan te maken, waardoor elke WhatsApp-gebruiker een unieke identiteit heeft. Dit betekent dat als een geregistreerde WhatsApp-gebruiker je telefoonnummer in zijn of haar contactenlijst heeft opgeslagen, hij of zij je profiel op WhatsApp kan bekijken.

Je kunt contacten toevoegen aan WhatsApp door middel van een QR-code. Als je wil weten wie jouw nummer in hun contactenlijst hebben staan, kun je een hele simpele WhatsApp-truc gebruiken. WhatsApp-ontwikkelaars hebben onlangs de Broadcast-functie aan de app toegevoegd. Met de Broadcast-functie kun je berichten tegelijkertijd naar veel contacten verzenden.

In deze post beschrijven we hoe je de Broadcast-functie op Whatsapp kunt gebruiken om er achter te komen wie jouw nummer in zijn of haar contactenlijst heeft staan.

Om te weten wie jouw nummer in de contactenlijst heeft:

 • Start WhatsApp door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina op het tabblad CHATS
 • Tik op de drie verticale stippen rechtsboven op de pagina
 • Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op ‘New Broadcast’

 • Er verschijnt een lijst met contacten. Die contactenlijst heeft de kop: “Alleen contacten met jouw nummer in hun adresboek zullen je uitgezonden berichten ontvangen.” Deze lijst bevat de contacten die jouw nummer in hun contactenlijst hebben opgeslagen.

 • Blader door de lijst om onbekende nummer(s) te vinden. Onbekende nummers in de lijst vertegenwoordigen de gebruikers die je nummer in hun contactenlijst hebben opgeslagen. Als je geen onbekende nummers in de lijst vindt, betekent dit waarschijnlijk dat niemand buiten jouw contactenlijst jou heeft toegevoegd aan zijn of haar contacten.
 • Nadat je alle onbekende nummers in de lijst met “Broadcast” contacten hebt gevonden, kun je het profiel van elk contact bekijken om te zien wie ze zijn. Je kunt hun nummers ook zoeken in apps van derden voor profielidentificatie, of ze gewoon beleefd sms’en en om hun identiteit vragen.
 • Als je echter wilt dat onbekende contacten je WhatsApp-profielinformatie niet meer kunnen bekijken, kun je de privacy-instellingen op je WhatsApp-app aanpassen zodat alleen mensen in jouw contactenlijst je profielinformatie kunnen bekijken. Om privacyredenen kun je ook je telefoonnummer op WhatsApp aanpassen.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audionotities kunnen verzenden naar en ontvangen van contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …