Zo kun je iemand op Instagram vinden aan de hand van zijn of haar telefoonnummer

Omdat Instagram een sociaal platform is, moet je andere mensen vinden en ermee in contact komen om van de app te kunnen profiteren. De meest gebruikelijke manier om mensen op sociale mediaplatforms, waaronder Instagram, te zoeken, is via hun gebruikersnamen of officiële namen.

Sommige van je vrienden gebruiken hun officiële naam echter niet op Instagram en het kan zijn dat je hun gebruikersnamen ook niet kent. Een alternatieve manier om mensen op Instagram te vinden, is via hun telefoonnummer. Voor veel mensen is het onbekend, maar je kunt de contactenlijst op je Android-apparaat gebruiken om contact te maken met mensen op Instagram. Je kunt natuurlijk ook om privacyredenen je telefoonnummer juist ontkoppelen van Instagram.

In deze blogpost leggen we je uit hoe je iemand kunt vinden op Instagram aan de hand van zijn of haar telefoonnummer.

Methode 1: de optie “Mensen ontdekken” gebruiken

Deze methode werkt alleen als de mensen die je zoekt hun telefoonnummers hebben toegevoegd aan hun Instagramaccounts.

Iemand op Instagram vinden met de optie “Mensen ontdekken”:

 • Open de Instagram app door op het icoon te tikken
 • Tik op het profielpictogram rechtsonder in het startscherm
 • Tik op de profielpagina die verschijnt op de drie horizontale balken aan de bovenzijde van het scherm
 • Tik in het pop-upmenu dat wordt weergegeven op “Mensen ontdekken”
 • Tik op de knop “Contact verbinden”. Als het de eerste keer is dat je deze functie gebruikt, vraagt Instagram om toegang tot je contacten. Tik op “Toestaan” om door te gaan
 • Instagram synchroniseert nu automatisch met de telefoonnummers uit je contactenlijst. Alle Instagram-accounts met een telefoonnummer dat in je contactenlijst staat, verschijnen op de pagina “Mensen ontdekken” op je Instagram-account.

Methode 2: Gebruik de optie “Vrienden volgen en uitnodigen”

Om iemand op Instagram te vinden met deze optie:

 • Tik op het profielpictogram rechtsonder in het scherm
 • Tik op de drie horizontale balken aan de bovenzijde van de profielpagina
 • Tik op de knop “Instellingen”
 • Tik op de pagina Instellingen op de knop “Volgen en vrienden uitnodigen”
 • Tik op de pagina die verschijnt op “Contacten volgen”. Instagram geeft de gebruikersnamen weer die zijn verbonden met een telefoonnummer in je contactenlijst
 • Als geen van de telefoonnummers in je contactenlijst op Instagram staat, wordt een bericht met de tekst “Geen contacten beschikbaar” op het scherm weergegeven.
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een sociaal platform speciaal ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook foto’s direct delen op Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, foto’s van vrienden bekijken, filters, randen en Tilt-Shift-effecten toevoegen, opmerkingen plaatsen. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om videogesprekken te voeren via Instagram.

Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!
Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!

Diavoorstellingen zijn een interessante manier om foto’s te bekijken, vooral als ze op de een of andere manier verwant zijn. Neem bijvoorbeeld foto’s van een verjaardagsfeestje of een bruiloft. In plaats van elke foto afzonderlijk te bekijken, kun je een diavoorst…

Vervang al je plastic kortingskaarten door een app
Vervang al je plastic kortingskaarten door een app

Kortings- en klantenkaarten zijn erg belangrijk in ons dagelijks leven. Dankzij deze kaarten kunnen we goedkopere aankopen doen, inwisselbare punten krijgen en diverse andere voordelen krijgen van de verschillende winkels die we bezoeken. Je kunt echter vergeten je kortings- …