Zo kun je iemand op Instagram vinden aan de hand van zijn of haar telefoonnummer

Omdat Instagram een sociaal platform is, moet je andere mensen vinden en ermee in contact komen om van de app te kunnen profiteren. De meest gebruikelijke manier om mensen op sociale mediaplatforms, waaronder Instagram, te zoeken, is via hun gebruikersnamen of officiële namen.

Sommige van je vrienden gebruiken hun officiële naam echter niet op Instagram en het kan zijn dat je hun gebruikersnamen ook niet kent. Een alternatieve manier om mensen op Instagram te vinden, is via hun telefoonnummer. Voor veel mensen is het onbekend, maar je kunt de contactenlijst op je Android-apparaat gebruiken om contact te maken met mensen op Instagram. Je kunt natuurlijk ook om privacyredenen je telefoonnummer juist ontkoppelen van Instagram.

In deze blogpost leggen we je uit hoe je iemand kunt vinden op Instagram aan de hand van zijn of haar telefoonnummer.

Methode 1: de optie “Mensen ontdekken” gebruiken

Deze methode werkt alleen als de mensen die je zoekt hun telefoonnummers hebben toegevoegd aan hun Instagramaccounts.

Iemand op Instagram vinden met de optie “Mensen ontdekken”:

 • Open de Instagram app door op het icoon te tikken
 • Tik op het profielpictogram rechtsonder in het startscherm
 • Tik op de profielpagina die verschijnt op de drie horizontale balken aan de bovenzijde van het scherm
 • Tik in het pop-upmenu dat wordt weergegeven op “Mensen ontdekken”
 • Tik op de knop “Contact verbinden”. Als het de eerste keer is dat je deze functie gebruikt, vraagt Instagram om toegang tot je contacten. Tik op “Toestaan” om door te gaan
 • Instagram synchroniseert nu automatisch met de telefoonnummers uit je contactenlijst. Alle Instagram-accounts met een telefoonnummer dat in je contactenlijst staat, verschijnen op de pagina “Mensen ontdekken” op je Instagram-account.

Methode 2: Gebruik de optie “Vrienden volgen en uitnodigen”

Om iemand op Instagram te vinden met deze optie:

 • Tik op het profielpictogram rechtsonder in het scherm
 • Tik op de drie horizontale balken aan de bovenzijde van de profielpagina
 • Tik op de knop “Instellingen”
 • Tik op de pagina Instellingen op de knop “Volgen en vrienden uitnodigen”
 • Tik op de pagina die verschijnt op “Contacten volgen”. Instagram geeft de gebruikersnamen weer die zijn verbonden met een telefoonnummer in je contactenlijst
 • Als geen van de telefoonnummers in je contactenlijst op Instagram staat, wordt een bericht met de tekst “Geen contacten beschikbaar” op het scherm weergegeven.
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een sociaal platform speciaal ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook foto’s direct delen op Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, foto’s van vrienden bekijken, filters, randen en Tilt-Shift-effecten toevoegen, opmerkingen plaatsen. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om videogesprekken te voeren via Instagram.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …