Zo kun je iemand op Instagram vinden aan de hand van zijn of haar telefoonnummer

Omdat Instagram een sociaal platform is, moet je andere mensen vinden en ermee in contact komen om van de app te kunnen profiteren. De meest gebruikelijke manier om mensen op sociale mediaplatforms, waaronder Instagram, te zoeken, is via hun gebruikersnamen of officiële namen.

Sommige van je vrienden gebruiken hun officiële naam echter niet op Instagram en het kan zijn dat je hun gebruikersnamen ook niet kent. Een alternatieve manier om mensen op Instagram te vinden, is via hun telefoonnummer. Voor veel mensen is het onbekend, maar je kunt de contactenlijst op je Android-apparaat gebruiken om contact te maken met mensen op Instagram. Je kunt natuurlijk ook om privacyredenen je telefoonnummer juist ontkoppelen van Instagram.

In deze blogpost leggen we je uit hoe je iemand kunt vinden op Instagram aan de hand van zijn of haar telefoonnummer.

Methode 1: de optie “Mensen ontdekken” gebruiken

Deze methode werkt alleen als de mensen die je zoekt hun telefoonnummers hebben toegevoegd aan hun Instagramaccounts.

Iemand op Instagram vinden met de optie “Mensen ontdekken”:

 • Open de Instagram app door op het icoon te tikken
 • Tik op het profielpictogram rechtsonder in het startscherm
 • Tik op de profielpagina die verschijnt op de drie horizontale balken aan de bovenzijde van het scherm
 • Tik in het pop-upmenu dat wordt weergegeven op “Mensen ontdekken”
 • Tik op de knop “Contact verbinden”. Als het de eerste keer is dat je deze functie gebruikt, vraagt Instagram om toegang tot je contacten. Tik op “Toestaan” om door te gaan
 • Instagram synchroniseert nu automatisch met de telefoonnummers uit je contactenlijst. Alle Instagram-accounts met een telefoonnummer dat in je contactenlijst staat, verschijnen op de pagina “Mensen ontdekken” op je Instagram-account.

Methode 2: Gebruik de optie “Vrienden volgen en uitnodigen”

Om iemand op Instagram te vinden met deze optie:

 • Tik op het profielpictogram rechtsonder in het scherm
 • Tik op de drie horizontale balken aan de bovenzijde van de profielpagina
 • Tik op de knop “Instellingen”
 • Tik op de pagina Instellingen op de knop “Volgen en vrienden uitnodigen”
 • Tik op de pagina die verschijnt op “Contacten volgen”. Instagram geeft de gebruikersnamen weer die zijn verbonden met een telefoonnummer in je contactenlijst
 • Als geen van de telefoonnummers in je contactenlijst op Instagram staat, wordt een bericht met de tekst “Geen contacten beschikbaar” op het scherm weergegeven.
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een sociaal platform speciaal ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook foto’s direct delen op Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, foto’s van vrienden bekijken, filters, randen en Tilt-Shift-effecten toevoegen, opmerkingen plaatsen. Daarnaast hebben gebruikers de mogelijkheid om videogesprekken te voeren via Instagram.

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…

Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden
Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moe…

Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten
Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegeven…