De beste apps, die ook écht werken, om overal gratis Wi-Fi te gebruiken!

In de huidige wereld is internet een enorm belangrijk onderdeel van ons leven geworden. We hebben zelden nog een dag waarop we geen internet gebruiken op onze mobiele apparaten of computers. Wi-Fi is de meest gebruikte internetbron geworden voor mobiele apparaten en laptops.

Waar je ook heen gaat, je vindt altijd wel verschillende Wi-Fi-toegangspunten die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot het internet. Maar, als je naar een nieuwe bestemming reist, kan het moeilijk zijn om de plaatsen met gratis Wi-Fi te vinden.

Om dit probleem op te lossen, is het raadzaam om een Wi-Fi finder-app te installeren waarmee je informatie kunt verzamelen over alle beschikbare Wi-Fi-toegangspunten in de buurt. Deze apps bieden informatie, zoals de Wi-Fi-naam, beveiligingsstatus, kanaal, merk, signaalsterkte en nog veel meer.

Afgezien van de Wi-Fi finder-apps, zijn er ook andere belangrijke Wi-Fi-tools die je kunnen helpen om je Wi-Fi effectief te gebruiken. Met sommige van deze apps kun je de Wi-Fi-signalen op je Android-apparaat versterken. Zorg er wel voor dat je altijd veilig bent als je gebruikt maakt van openbare Wi-Fi.

Je kunt enkele Wi-Fi-apps installeren om je te helpen Wi-Fi-dieven te detecteren en ze te blokkeren.

Hieronder belichten wij enkele van de beste apps waarmee je overal gratis werkende Wi-Fi kunt krijgen.

 1. WiFi Map - Wachtwoorden Gratis

  WiFi Map – Wachtwoorden Gratis

  Zoals de naam al doet vermoeden, werkt deze app door de beschikbare Wi-Fi-toegangspunten bij jou in de buurt weer te geven. De app wordt veel gebruikt en heeft meer dan 100 miljoen gebruikers. De app bevat een interactieve kaart met alle beschikbare Wi-Fi-toegangspunten in steden en dorpen. De app heeft een offline modus waarmee je de reeds in kaart gebrachte Wi-Fi-hotspots kunt vinden zonder dat je met internet verbonden hoeft te zijn.

 2. Avast Wi-Fi Finder

  Avast Wi-Fi Finder

  Avast Wi-Fi-Finder is een andere gratis Wi-Fi-zoekapp die wereldwijd veel wordt gebruikt. De app helpt je de beste Wi-Fi-netwerken om je heen te vinden. De app biedt ook belangrijke informatie over de beschikbare Wi-Fi-hotspots, waaronder wachtwoorden, snelheid en andere informatie. De app heeft een Wi-Fi-database die je kunt gebruiken om onderweg een offline kaart te downloaden. Met de offline kaart hoef je de app niet te gebruiken terwijl je verbonden bent met internet.

 3. Free WiFi - Wiman

  Free WiFi – Wiman

  Met een database van meer dan 60 miljoen Wi-Fi-hotspots over de hele wereld is Wiman een van de beste Wi-Fi-finders die momenteel worden gebruikt. Net als de Wi-Fi Map-app heeft Wiman ook een interactieve kaart die alle beschikbare Wi-Fi-netwerken kan vinden en weergeven, waar je ook bent. De app werkt zowel in online als offline modus en bevat testtools voor netwerk en snelheid. De app heeft een speciale functie waarmee je je favoriete Wi-Fi-hotspots kunt opslaan voor toekomstige verbindingen.

 4. WiFi Instabridge

  WiFi Instabridge

  Instabridge werkt door je te waarschuwen wanneer er een draadloos netwerk beschikbaar is om verbinding te maken. De app meet de snelheid en sterkte van de verbinding en geeft deze weer. De app heeft ook een offlinemodus die Wi-Fi-hotspots identificeert, zelfs als je apparaat offline is. De app synchroniseert en maakt een back-up van de netwerken in een cloudserver. Dit maakt het gemakkelijker voor je om reeds toegewezen Wi-Fi-netwerken te downloaden en te gebruiken, waar je ook bent.

Ontdek hier de beste mobiele telefoon-tracker-apps op nummer
Ontdek hier de beste mobiele telefoon-tracker-apps op nummer

Er zijn verschillende redenen om een mobiele telefoon te willen volgen. Bijvoorbeeld als je je telefoon bent kwijtgeraakt en je deze terug wilt vinden, of je ontvangt oproepen van onbekende mensen en je wilt ze identificeren, of beter nog, je wilt de exacte locatie weten van …

De beste audioboek-apps die je op je Android kunt gebruiken!
De beste audioboek-apps die je op je Android kunt gebruiken!

Het lezen van boeken is voor veel mensen over de hele wereld een hobby. Sommige mensen lezen boeken om de tijd te doden, anderen om inspiratie op te doen en anderen lezen boeken om te studeren, zelfs in quarantaine. Traditioneel moesten mensen fysieke boeken kopen om te lezen…

De beste Live TV streaming-apps om TV te kijken
De beste Live TV streaming-apps om TV te kijken

Vaak wil je je favoriete tv-programma’s bekijken maar heb je ze uiteindelijk gemist omdat je niet in de buurt van een televisie bent. Dat is nu geschiedenis! Dankzij de technologie van tegenwoordig kun je nu je favoriete programma, nieuws of documentaires bekijken op je…

Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!
Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!

Diavoorstellingen zijn een interessante manier om foto’s te bekijken, vooral als ze op de een of andere manier verwant zijn. Neem bijvoorbeeld foto’s van een verjaardagsfeestje of een bruiloft. In plaats van elke foto afzonderlijk te bekijken, kun je een diavoorst…