De beste apps, die ook écht werken, om overal gratis Wi-Fi te gebruiken!

In de huidige wereld is internet een enorm belangrijk onderdeel van ons leven geworden. We hebben zelden nog een dag waarop we geen internet gebruiken op onze mobiele apparaten of computers. Wi-Fi is de meest gebruikte internetbron geworden voor mobiele apparaten en laptops.

Waar je ook heen gaat, je vindt altijd wel verschillende Wi-Fi-toegangspunten die je kunt gebruiken om toegang te krijgen tot het internet. Maar, als je naar een nieuwe bestemming reist, kan het moeilijk zijn om de plaatsen met gratis Wi-Fi te vinden.

Om dit probleem op te lossen, is het raadzaam om een Wi-Fi finder-app te installeren waarmee je informatie kunt verzamelen over alle beschikbare Wi-Fi-toegangspunten in de buurt. Deze apps bieden informatie, zoals de Wi-Fi-naam, beveiligingsstatus, kanaal, merk, signaalsterkte en nog veel meer.

Afgezien van de Wi-Fi finder-apps, zijn er ook andere belangrijke Wi-Fi-tools die je kunnen helpen om je Wi-Fi effectief te gebruiken. Met sommige van deze apps kun je de Wi-Fi-signalen op je Android-apparaat versterken. Zorg er wel voor dat je altijd veilig bent als je gebruikt maakt van openbare Wi-Fi.

Je kunt enkele Wi-Fi-apps installeren om je te helpen Wi-Fi-dieven te detecteren en ze te blokkeren.

Hieronder belichten wij enkele van de beste apps waarmee je overal gratis werkende Wi-Fi kunt krijgen.

  1. WiFi Map - Wachtwoorden Gratis

    WiFi Map – Wachtwoorden Gratis

    Zoals de naam al doet vermoeden, werkt deze app door de beschikbare Wi-Fi-toegangspunten bij jou in de buurt weer te geven. De app wordt veel gebruikt en heeft meer dan 100 miljoen gebruikers. De app bevat een interactieve kaart met alle beschikbare Wi-Fi-toegangspunten in steden en dorpen. De app heeft een offline modus waarmee je de reeds in kaart gebrachte Wi-Fi-hotspots kunt vinden zonder dat je met internet verbonden hoeft te zijn.

  2. Avast Wi-Fi Finder

    Avast Wi-Fi Finder

    Avast Wi-Fi-Finder is een andere gratis Wi-Fi-zoekapp die wereldwijd veel wordt gebruikt. De app helpt je de beste Wi-Fi-netwerken om je heen te vinden. De app biedt ook belangrijke informatie over de beschikbare Wi-Fi-hotspots, waaronder wachtwoorden, snelheid en andere informatie. De app heeft een Wi-Fi-database die je kunt gebruiken om onderweg een offline kaart te downloaden. Met de offline kaart hoef je de app niet te gebruiken terwijl je verbonden bent met internet.

  3. Free WiFi - Wiman

    Free WiFi – Wiman

    Met een database van meer dan 60 miljoen Wi-Fi-hotspots over de hele wereld is Wiman een van de beste Wi-Fi-finders die momenteel worden gebruikt. Net als de Wi-Fi Map-app heeft Wiman ook een interactieve kaart die alle beschikbare Wi-Fi-netwerken kan vinden en weergeven, waar je ook bent. De app werkt zowel in online als offline modus en bevat testtools voor netwerk en snelheid. De app heeft een speciale functie waarmee je je favoriete Wi-Fi-hotspots kunt opslaan voor toekomstige verbindingen.

  4. WiFi Instabridge

    WiFi Instabridge

    Instabridge werkt door je te waarschuwen wanneer er een draadloos netwerk beschikbaar is om verbinding te maken. De app meet de snelheid en sterkte van de verbinding en geeft deze weer. De app heeft ook een offlinemodus die Wi-Fi-hotspots identificeert, zelfs als je apparaat offline is. De app synchroniseert en maakt een back-up van de netwerken in een cloudserver. Dit maakt het gemakkelijker voor je om reeds toegewezen Wi-Fi-netwerken te downloaden en te gebruiken, waar je ook bent.

Dit zijn de beste Remote Desktop-app voor Android
Dit zijn de beste Remote Desktop-app voor Android

In het huidige digitale tijdperk is de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot je computer of andere apparaten steeds belangrijker geworden. Of je nu vanuit huis werkt of op reis bent, met deze apps heb je altijd en overal toegang tot je computer en bestanden direct…

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…