De beste gratis video-conference-apps voor videogesprekken

Videoconferenties bestaan al een tijdje en verbindt mensen al vele jaren met elkaar. Familie, vrienden, bedrijven en instellingen maken gebruik van apps voor videoconferenties om op afstand gesprekken te voeren.

Op het hoogtepunt van de Coronavirus-pandemie in 2020 werd mensen gevraagd om thuis te blijven om zo de verspreiding van het virus tegen te gaan-, Dat gaf mensen ook de tijd om nieuwe gewoonten aan te leren. Onder de vele apps die destijds zijn uitgebracht om mensen te helpen, was er een toenemende behoefte aan apps voor videoconferenties om in contact te blijven met geliefden en werk. Vrienden en familie konden via verschillende platforms met elkaar communiceren. Bedrijven en onderwijsinstellingen verhoogden ook het gebruik van de technologie voor videoconferenties.

T0t op heden zijn er verschillende apps voor videoconferenties op de markt die met elkaar concurreren om de beste service aan hun klanten te bieden. Sociale media zoals Facebook hebben ook een nieuwe functie voor videogesprekken in hun app geïntegreerd om hun gebruikers te ondersteunen. In dit stuk belichten we de beste gratis apps voor videoconferenties die je vandaag nog kunt gebruiken.

 1. ZOOM Cloud Meetings

  ZOOM Cloud Meetings

  Beter bekend als Zoom, de Zoom Cloud Meetings-app is een zeer veelgebruikte videoconferentie-app in 2020. De app heeft een strak ontwerp en is gemakkelijk te gebruiken. Met de app kun je je eigen bijeenkomsten organiseren en deelnemers uitnodigen. De app wordt veel gebruikt door bedrijven en onderwijsinstellingen, omdat hij plaats biedt aan maximaal 100 gebruikers in dezelfde virtuele vergaderruimte. Wanneer je de Zoom-app gebruikt, kun je ervoor kiezen om je camera en microfoon uit te schakelen en een stille deelnemer in de vergadering te zijn.

 2. Skype

  Skype

  Skype is een ander veelgebruikt platform voor videoconferenties dat is ontworpen voor individuen, kleine teams en bedrijven. Met Skype kun je gratis en ononderbroken virtuele vergaderingen houden met maximaal 25 deelnemers. De app biedt ook een berichtenservice die het voor verbonden deelnemers mogelijk maakt,  te kunnen chatten. De app heeft een gebruiksvriendelijke interface waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is.

 3. Google Meet

  Google Meet

  Google Meet, ontwikkeld door Google, is een app voor videoconferenties die zowel privé als zakelijke bijeenkomsten ondersteunt. Met de app kun je een vergadering houden met maximaal 250 deelnemers in dezelfde vergaderruimte. De app gebruikt een eenvoudige link om toegang te krijgen tot vergaderingen. De app is ook geïntegreerd met Google-kalender, wat het gemakkelijk maakt om vergaderingen te plannen.

 4. Cisco WebEx Meetings

  Cisco WebEx Meetings

  Dit videoconferentieplatform is ontwikkeld en wordt ondersteund door het bedrijf Cisco en stelt gebruikers in staat om vanaf hun Android-apparaten deel te nemen aan virtuele conferenties en vergaderingen. Met de agendafunctie van de app kun je vergaderingen plannen voor specifieke datums en herinneringen ontvangen voor geplande vergaderingen. De app beschikt ook over een berichtenplatform waar gebruikers kunnen chatten.  Je kunt ook je video lay-outs aanpassen en je scherm of inhoud (inclusief 3D-bestanden) delen met iedereen in de vergadering.

 5. Microsoft Teams

  Microsoft Teams

  Dit is een videoconferentie-platform ontwikkeld door Microsoft. Met de app kunnen Android-gebruikers team- en groepsbijeenkomsten houden op hun eigen apparaten. De app is ideaal voor zakelijke bijeenkomsten, omdat je hiermee je projecten kunt beheren, compleet met het bewerken en delen van bestanden. De app ondersteunt face-to-face conferencing met HD-audio en video. Deelnemers kunnen ook privé of in groepen chatten en communiceren via aangewezen kanalen. De app heeft een gratis proefversie die door organisaties kan worden gebruikt.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Dit zijn de beste apps om af te vallen en je doelen te bereiken!
Dit zijn de beste apps om af te vallen en je doelen te bereiken!

Mensen proberen elke dag om verschillende redenen wat lichaamsgewicht kwijt te raken. Sommigen willen gewoon een fit en gezond lichaam, anderen willen in specifieke kledingstukken passen. Wat je doel ook is, je moet er naar toe werken! Drukke schema’s kunnen je beletten…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …