De beste gratis video-conference-apps voor videogesprekken

Videoconferenties bestaan al een tijdje en verbindt mensen al vele jaren met elkaar. Familie, vrienden, bedrijven en instellingen maken gebruik van apps voor videoconferenties om op afstand gesprekken te voeren.

Op het hoogtepunt van de Coronavirus-pandemie in 2020 werd mensen gevraagd om thuis te blijven om zo de verspreiding van het virus tegen te gaan-, Dat gaf mensen ook de tijd om nieuwe gewoonten aan te leren. Onder de vele apps die destijds zijn uitgebracht om mensen te helpen, was er een toenemende behoefte aan apps voor videoconferenties om in contact te blijven met geliefden en werk. Vrienden en familie konden via verschillende platforms met elkaar communiceren. Bedrijven en onderwijsinstellingen verhoogden ook het gebruik van de technologie voor videoconferenties.

T0t op heden zijn er verschillende apps voor videoconferenties op de markt die met elkaar concurreren om de beste service aan hun klanten te bieden. Sociale media zoals Facebook hebben ook een nieuwe functie voor videogesprekken in hun app geïntegreerd om hun gebruikers te ondersteunen. In dit stuk belichten we de beste gratis apps voor videoconferenties die je vandaag nog kunt gebruiken.

 1. ZOOM Cloud Meetings

  ZOOM Cloud Meetings

  Beter bekend als Zoom, de Zoom Cloud Meetings-app is een zeer veelgebruikte videoconferentie-app in 2020. De app heeft een strak ontwerp en is gemakkelijk te gebruiken. Met de app kun je je eigen bijeenkomsten organiseren en deelnemers uitnodigen. De app wordt veel gebruikt door bedrijven en onderwijsinstellingen, omdat hij plaats biedt aan maximaal 100 gebruikers in dezelfde virtuele vergaderruimte. Wanneer je de Zoom-app gebruikt, kun je ervoor kiezen om je camera en microfoon uit te schakelen en een stille deelnemer in de vergadering te zijn.

 2. Skype

  Skype

  Skype is een ander veelgebruikt platform voor videoconferenties dat is ontworpen voor individuen, kleine teams en bedrijven. Met Skype kun je gratis en ononderbroken virtuele vergaderingen houden met maximaal 25 deelnemers. De app biedt ook een berichtenservice die het voor verbonden deelnemers mogelijk maakt,  te kunnen chatten. De app heeft een gebruiksvriendelijke interface waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is.

 3. Google Meet

  Google Meet

  Google Meet, ontwikkeld door Google, is een app voor videoconferenties die zowel privé als zakelijke bijeenkomsten ondersteunt. Met de app kun je een vergadering houden met maximaal 250 deelnemers in dezelfde vergaderruimte. De app gebruikt een eenvoudige link om toegang te krijgen tot vergaderingen. De app is ook geïntegreerd met Google-kalender, wat het gemakkelijk maakt om vergaderingen te plannen.

 4. Cisco WebEx Meetings

  Cisco WebEx Meetings

  Dit videoconferentieplatform is ontwikkeld en wordt ondersteund door het bedrijf Cisco en stelt gebruikers in staat om vanaf hun Android-apparaten deel te nemen aan virtuele conferenties en vergaderingen. Met de agendafunctie van de app kun je vergaderingen plannen voor specifieke datums en herinneringen ontvangen voor geplande vergaderingen. De app beschikt ook over een berichtenplatform waar gebruikers kunnen chatten.  Je kunt ook je video lay-outs aanpassen en je scherm of inhoud (inclusief 3D-bestanden) delen met iedereen in de vergadering.

 5. Microsoft Teams

  Microsoft Teams

  Dit is een videoconferentie-platform ontwikkeld door Microsoft. Met de app kunnen Android-gebruikers team- en groepsbijeenkomsten houden op hun eigen apparaten. De app is ideaal voor zakelijke bijeenkomsten, omdat je hiermee je projecten kunt beheren, compleet met het bewerken en delen van bestanden. De app ondersteunt face-to-face conferencing met HD-audio en video. Deelnemers kunnen ook privé of in groepen chatten en communiceren via aangewezen kanalen. De app heeft een gratis proefversie die door organisaties kan worden gebruikt.

Dit zijn de beste gratis VPN’s voor je Android!
Dit zijn de beste gratis VPN’s voor je Android!

VPN staat voor Virtual Private Network. VPN is een particulier netwerk waarmee internetgebruikers veilig gegevens kunnen verzenden en ontvangen bij gebruik van een openbaar netwerk. Tegenwoordig wordt internet bijna overal gebruikt, in je plaatselijke café, het park of zelfs …

Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!
Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!

Net als op andere sociale mediaplatformen, stelt Telegram zijn gebruikers in staat om elkaar te blokkeren. In een poging om cyberpesten en andere cybercriminaliteit op Telegram onder controle te krijgen, is de blokkeringsfunctie zeker noodzakelijk en effectief. Wanneer je iem…

Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp
Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen verschillende mediabestanden verzenden en ontvangen, waaronder afbeeldingen, video’s, audiobestanden en gesproken berichten. Met de spraakopname-functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun stem opnemen en verzenden naar individuele chats of chat-gr…

Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!
Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!

Privacy is een belangrijk onderdeel op alle grote sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok. Omdat het een sociaal platform is, zijn de meeste privacy-instellingen op TikTok standaard uitgeschakeld. Door de privacy-instellingen te openen, kun je ec…