Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!

Diavoorstellingen zijn een interessante manier om foto’s te bekijken, vooral als ze op de een of andere manier verwant zijn. Neem bijvoorbeeld foto’s van een verjaardagsfeestje of een bruiloft. In plaats van elke foto afzonderlijk te bekijken, kun je een diavoorstelling maken en speciale effecten toevoegen om de foto’s nog leuker maken om te bekijken.

Dankzij de technologie van tegenwoordig kun je veel doen met de foto’s op je Android-toestel. Afgezien van het bewerken van je foto’s met behulp van de direct beschikbare fotobewerkingsapps, kun je ook verschillende apps installeren en gebruiken waarmee je diavoorstellingen van je foto’s kunt maken.

Er zijn verschillende Android-apps op de markt die je kunnen helpen bij het maken van diavoorstellingen van foto’s. De meeste van deze apps worden geleverd met verschillende tools waarmee je effecten aan je diavoorstellingen kunt toevoegen. Je kunt zelfs muziek aan je diavoorstellingen toevoegen die wordt afgespeeld terwijl de foto’s voorbij schuiven.

Dit stuk laat zien hoe je een diavoorstelling kunt maken met muziek op je Android-apparaat. Bekijk deze collectie met apps om muziek te downloaden op je Android, die je vervolgens kunt gebruiken voor je diavoorstelling.

Viva Video

Viva Video is een gebruiksvriendelijke app voor het maken en bewerken van video’s. De app heeft een tool voor het maken van diavoorstellingen waarmee je verschillende foto’s op je apparaat kunt selecteren en daarmee een diavoorstelling kunt samenstellen. Je kunt muziek uit de online muziekbibliotheek van de app of vanaf je apparaat selectedaarmee een diavoorstelling kunt samenstellenren om toe te voegen aan je diavoorstellingen. Bekijk hier apps die je kunt gebruiken om muziek toe te voegen.

Om Viva Video te gebruiken om diavoorstellingen te maken:

 • Download en installeer de Viva Video-app
 • Start de app door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina op de knop Diavoorstelling
 • Geef de app toestemming om toegang te krijgen tot de opslag door op de knop “Toestaan” te tikken in het pop-upbericht dat verschijnt
 • Tik op de volgende pagina die verschijnt op het foto-tabblad boven aan de pagina
 • Tik op de foto’s die in je galerij verschijnen op de foto’s die je in je diavoorstelling wilt opnemen. Als je klaar bent met het selecteren van de foto’s, tik je op de knop “Volgende”
 • De geselecteerde foto’s worden in de app geïmporteerd en automatisch omgezet in een diavoorstelling. Je wordt dan doorgestuurd naar een pagina waar je je diavoorstelling kunt bekijken
 • Je moet nu je diavoorstelling bewerken door onder andere het juiste thema, muziek en filters te selecteren. Tik op het muziek-tabblad onder aan de pagina om de muziek te selecteren die je aan je diavoorstelling wilt toevoegen
 • Als je klaar bent met het bewerken van je diavoorstelling, tik je op de knop “Opslaan” bovenaan de pagina
 • De diavoorstelling wordt opgeslagen in je galerij

Naast Viva Video zijn er andere apps voor het maken van diavoorstellingen beschikbaar voor Android-apparaten. Elke app heeft een unieke set effecten die je aan je diavoorstellingen kunt toevoegen en deze interessanter kunt maken.

 1. VivaVideo: Free Video Editor

  VivaVideo: Free Video Editor

  Viva Video is een gebruiksvriendelijke app voor het maken en bewerken van video’s. De app heeft een hulpmiddel voor het maken van diavoorstellingen waarmee je verschillende foto’s op je apparaat kunt selecteren en daarmee een diavoorstelling kunt samenstellen. Je kunt muziek uit de online muziekbibliotheek van de app of vanaf je apparaat selecteren om toe te voegen aan je diavoorstellingen. Je kunt je projecten ook delen met je vrienden op verschillende sociale medianetwerken.

Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!
Zo maak je een diavoorstelling met muziek op Android!

Diavoorstellingen zijn een interessante manier om foto’s te bekijken, vooral als ze op de een of andere manier verwant zijn. Neem bijvoorbeeld foto’s van een verjaardagsfeestje of een bruiloft. In plaats van elke foto afzonderlijk te bekijken, kun je een diavoorst…

Vervang al je plastic kortingskaarten door een app
Vervang al je plastic kortingskaarten door een app

Kortings- en klantenkaarten zijn erg belangrijk in ons dagelijks leven. Dankzij deze kaarten kunnen we goedkopere aankopen doen, inwisselbare punten krijgen en diverse andere voordelen krijgen van de verschillende winkels die we bezoeken. Je kunt echter vergeten je kortings- …