Zo kom je erachter wie je WhatsApp-profiel en status heeft bekeken

WhatsApp is nog steeds het meest gebruikte sociale mediaplatform over de hele wereld. Door de vele functies die beschikbaar zijn op WhatsApp kunnen gebruikers meer tijd op de app doorbrengen. WhatsApp-gebruikers kunnen namelijk ook de profielen en statusupdates van andere mensen bekijken.

Als WhatsApp-gebruiker wil je misschien weten wie je WhatsApp-profiel en statusupdates heeft bekeken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je achtergrond muziek kunt toevoegen aan je WhatsApp-status. WhatsApp heeft het mogelijk gemaakt voor gebruikers om te zien wie je status heeft bekeken. Helaas kun je niet rechtstreeks vanuit de WhatsApp-app zelf de mensen zien die jouw profiel hebben bekeken. Misschien vind je het ook interessant om te weten wie jouw nummer in zijn of haar WhatsApp-contacten heeft.

Je kunt echter een app van derden gebruiken om te weten wie zojuist jouw WhatsApp-profiel heeft bekeken. In dit stuk leggen we de stappen uit die je moet volgen om te zien wie je WhatsApp-profiel en status heeft bekeken.

Zo kom je erachter wie jouw WhatsApp-status heeft bekeken

Het gaat als volgt:

 • Open WhatsApp op je telefoon
 • Op de homepagina tik je op “Status”
 • Tik vervolgens op “My Status Button” om je eigen status te bekijken
 • Onderaan de status-update tik je op het oogje om te zien wie je status bekeken heeft.

Zo kom je erachter wie jouw WhatsApp-profiel heeft bekeken

Dit gaat als volgt:

 • Download en installeer de Whats Tracker App op je Android
 • Open de app door op het icoon te tikken
 • Geef de app toestemming voor toegang tot je apparaat
 • Op de homepagina, zie je 3 tabs: Contacts, Visited, and Visitor
 • Tik op “Visitor”. Je ziet nu een lijst met contacten die jouw profiel hebben bekeken.
 1. Whats Tracker: Who Viewed My Profile?

  Whats Tracker: Who Viewed My Profile?

  Met deze app kun je zien wie jouw WhatsApp-profiel heeft bekeken. De app heeft een strakke interface waardoor hij gemakkelijk te gebruiken is. Je ziet een lijst met alle contacten die je WhatsApp-profiel hebben bekeken.

Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!
Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!

Net als op andere sociale mediaplatformen, stelt Telegram zijn gebruikers in staat om elkaar te blokkeren. In een poging om cyberpesten en andere cybercriminaliteit op Telegram onder controle te krijgen, is de blokkeringsfunctie zeker noodzakelijk en effectief. Wanneer je iem…

Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp
Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen verschillende mediabestanden verzenden en ontvangen, waaronder afbeeldingen, video’s, audiobestanden en gesproken berichten. Met de spraakopname-functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun stem opnemen en verzenden naar individuele chats of chat-gr…

Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!
Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!

Privacy is een belangrijk onderdeel op alle grote sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok. Omdat het een sociaal platform is, zijn de meeste privacy-instellingen op TikTok standaard uitgeschakeld. Door de privacy-instellingen te openen, kun je ec…