Zo schakel je de SMS-functie van Facebook Messenger uit!

Naast dat het wordt gebruikt als berichtenservice voor het verzenden en ontvangen van Facebook-berichten, kan de nieuwste versie van Facebook Messenger ook worden gebruikt als een SMS-app. Dit betekent dat je net als elke andere SMS-app via de app berichten kunt verzenden en ontvangen.

Voordat je Facebook Messenger echter als SMS-app gaat gebruiken, moet je deze instellen als je standaard-app. Als je Messenger instelt als je standaard SMS-app, betekent dit dat je al je SMS-berichten vanuit de app ontvangt en verzendt. In een recent bericht hebben we ook besproken hoe je verborgen berichten op Facebook kunt vinden.

Het gebruik van Messenger als standaard SMS-app verandert de look en de functionaliteit van je apparaat en heeft ook enkele nadelen. Messenger zal alle berichten van Facebook bevatten en ze in chronologische volgorde weergeven. Dit maakt de lijst met gesprekken ingewikkeld en moeilijk te gebruiken. Mocht je Facebook Messenger app plotseling niet meer werken, lees dan hier wat je kunt doen.

Je kunt de SMS-functie in Facebook Messenger uitschakelen om te voorkomen dat deze als standaard-app gebruikt wordt. Om dit te doen, moet je deze eenvoudige stappen volgen:

 • Open de Facebook Messenger app op je toestel.
 • Tik op de startpagina op het profielpictogram linksboven in het scherm.
 • Blader in het menu dat verschijnt naar beneden om de sms-optie te vinden en tik erop.
 • Zorg ervoor dat de knop bovenaan de pagina is uitgeschakeld.
 • Als je Messenger als je standaard SMS-app hebt gebruikt, tik je op de schuifregelaar om deze uit te schakelen. Het apparaat zal je dan vragen om een andere standaard SMS-app te kiezen. Er verschijnt een pop-up venster waarin wordt gevraagd om een andere standaard SMS-app te kiezen. Tik op de knop “Ga naar instellingen”.
 • Kies in de lijst met berichten-apps die verschijnen de meest geschikte om je Facebook Messenger app te vervangen.
 1. Messenger

  Messenger

  Facebook Messenger is een messenger-app waarmee gebruikers berichten kunnen verzenden en foto’s, video’s, stickers, audio en bestanden kunnen uitwisselen wanneer ze zijn verbonden met internet.

Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web
Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web

WhatsApp Web is een versie van WhatsApp waarmee je toegang krijgt tot het platform via de browser van je computer. Om Whatspp web te gebruiken, moet je het Whatsapp-account op je telefoon koppelen met het platform van WhatsApp Web. Eenmaal gekoppeld, heb je toegang tot bijna …

Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android
Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android

Tegenwoordig is de bewakingstechnologie zeer geavanceerd. In de meeste kantoorgebouwen in stedelijke gebieden en moderne woningen is een CCTV-systeem geïnstalleerd. Bewakingssystemen zijn cruciaal bij het verbeteren en waarborgen van de beveiliging. De evolutie van de bewakin…

Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!
Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!

Emoji’s worden veel gebruikt op sociale-mediaplatformen, zoals Instagram, Facebook, Twitter, Telegram en WhatsApp om emoties te uiten en gesprekken op te fleuren. Elk van deze sociale media heeft een breed scala aan emoji’s die je kunt gebruiken. Wist je dat je em…

Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!
Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!

Afgezien van het gebruik van emoji’s en stickers tijdens het chatten op sociale mediaplatforms zoals Facebook, kun je avatars gebruiken om de juiste emotie naar voren te brengen en het gesprek interessanter te maken. Facebook-avatars zijn het equivalent van de Bitmoji o…

Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!
Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!

Wanneer we vrienden sms’en op sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Facebook of Instagram, kan het soms gebeuren dat we sommige woorden per ongeluk verkeerd spellen of dat we niet weten hoe we specifieke woorden correct moeten spellen. Het verkeerd spellen van woorden…