Geeft WhatsApp een melding wanneer je een screenshot maakt van een gesprek?

Veel WhatsApp-gebruikers maken gebruik van de screenshot-functie op hun Android-apparaat. Op sociale mediaplatforms zoals WhatsApp kun je schermafbeeldingen maken van foto’s of delen van een gesprek die je interesseren.

Maar heb je je wel eens afgevraagd of WhatsApp de ander op de hoogte stelt wanneer je een screenshot maakt van een gesprek van hem of haar? Voordat je je zorgen maakt met nog meer vragen, is het simpele antwoord: nee. WhatsApp stelt een gebruikers niet op de hoogte wanneer je een screenshot van hun gesprekken maakt. Maar je kan wel zien wanneer iemand online komt.

Nu je gerust gesteld bent, gaan we het hebben over waarom WhatsApp gebruikers niet op de hoogte stelt wanneer je een screenshot van hun gesprekken maakt. Het draait allemaal om privacy. In een poging om de privacy van gebruikers te beschermen zoals voorgeschreven in hun gebruikersprivacybeleid, vindt WhatsApp het niet gepast om anderen op de hoogte te stellen wanneer je een screenshot van hun gesprek maakt.

Andere sociale mediaplatforms zoals Instagram en Snapchat hebben een meldingsfunctie waarmee andere gebruikers op de hoogte worden gebracht wanneer je een screenshot maakt van Instagram-verhalen of Snaps. Een gerechtvaardigde reden om de eigenaar van een bericht op de hoogte te stellen wanneer andere mensen een screenshot van hun inhoud maken, is dat de eigenaar van de inhoud altijd weet wie verantwoordelijk is voor het geval onethische gebruikers besluiten de vastgelegde inhoud kwaadwillig te gebruiken.

Hoewel niet erg duidelijk, zou WhatsApp in de toekomst kunnen besluiten om de meldingsfunctie in hun app te implementeren. De functie zou dan mogelijk niet altijd standaard ingeschakeld zijn en zou door gebruikers zelf in de instellingen moeten worden ingeschakeld.

Als je na het lezen van dit artikel paranoïde bent geworden over het maken van schermafbeeldingen op andere sociale mediaplatforms, zijn er een paar tips voor het maken van schermafbeeldingen zonder dat de eigenaar van de inhoud het ooit weet. Je kunt je apparaat in de vliegtuigmodus zetten voordat je screenshots maakt. Je kunt ook een app van derden, zoals een schermrecorder, gebruiken om de schermactiviteiten op te nemen en later een screenshot te maken van de opname.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audionotities kunnen verzenden en ontvangen naar contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …