Geeft WhatsApp een melding wanneer je een screenshot maakt van een gesprek?

Veel WhatsApp-gebruikers maken gebruik van de screenshot-functie op hun Android-apparaat. Op sociale mediaplatforms zoals WhatsApp kun je schermafbeeldingen maken van foto’s of delen van een gesprek die je interesseren.

Maar heb je je wel eens afgevraagd of WhatsApp de ander op de hoogte stelt wanneer je een screenshot maakt van een gesprek van hem of haar? Voordat je je zorgen maakt met nog meer vragen, is het simpele antwoord: nee. WhatsApp stelt een gebruikers niet op de hoogte wanneer je een screenshot van hun gesprekken maakt. Maar je kan wel zien wanneer iemand online komt.

Nu je gerust gesteld bent, gaan we het hebben over waarom WhatsApp gebruikers niet op de hoogte stelt wanneer je een screenshot van hun gesprekken maakt. Het draait allemaal om privacy. In een poging om de privacy van gebruikers te beschermen zoals voorgeschreven in hun gebruikersprivacybeleid, vindt WhatsApp het niet gepast om anderen op de hoogte te stellen wanneer je een screenshot van hun gesprek maakt.

Andere sociale mediaplatforms zoals Instagram en Snapchat hebben een meldingsfunctie waarmee andere gebruikers op de hoogte worden gebracht wanneer je een screenshot maakt van Instagram-verhalen of Snaps. Een gerechtvaardigde reden om de eigenaar van een bericht op de hoogte te stellen wanneer andere mensen een screenshot van hun inhoud maken, is dat de eigenaar van de inhoud altijd weet wie verantwoordelijk is voor het geval onethische gebruikers besluiten de vastgelegde inhoud kwaadwillig te gebruiken.

Hoewel niet erg duidelijk, zou WhatsApp in de toekomst kunnen besluiten om de meldingsfunctie in hun app te implementeren. De functie zou dan mogelijk niet altijd standaard ingeschakeld zijn en zou door gebruikers zelf in de instellingen moeten worden ingeschakeld.

Als je na het lezen van dit artikel paranoïde bent geworden over het maken van schermafbeeldingen op andere sociale mediaplatforms, zijn er een paar tips voor het maken van schermafbeeldingen zonder dat de eigenaar van de inhoud het ooit weet. Je kunt je apparaat in de vliegtuigmodus zetten voordat je screenshots maakt. Je kunt ook een app van derden, zoals een schermrecorder, gebruiken om de schermactiviteiten op te nemen en later een screenshot te maken van de opname.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audionotities kunnen verzenden en ontvangen naar contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Tor vs VPN: wat is het verschil en wat is beter?
Tor vs VPN: wat is het verschil en wat is beter?

We willen soms privacy en anonimiteit tijdens het surfen op het internet. Maar hoe doen we dat precies? Als je eerder anoniem internet hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord van Tor of een VPN. Zo niet, maak je dan geen zorgen! In deze blogpost bespreken we …

Zo kun je je Android-vergrendelingsscherm aanpassen
Zo kun je je Android-vergrendelingsscherm aanpassen

Als je apparaat er tijdens het gebruik er goed uitziet, zegt dat veel over jezelf en het geeft je ook een goed gevoel. Je kunt veel aanpassingen doen op je Android-apparaat om het er beter uit te laten zien. Met het instellingenmenu kun je verschillende componenten van je app…