Zo kun je verborgen apps op Android vinden!

Je merkt misschien dat de ruimte op je Android-apparaat met de dag minder wordt, maar het lijkt erop dat je sommige apps, die de ruimte in beslag nemen, niet terug kunt vinden. Dan kan het zijn dat je het slachtoffer bent geworden van zogenaamde verborgen apps!

De smartphonetechnologie is zo ver gevorderd dat je verborgen apps op je apparaten kunt hebben. Als je samenwoont met je kinderen of jongere broers of zussen, kan het zijn dat zij apps op je apparaat toevoegen en deze gebruiken zonder dat je het weet. Aan het eind van de dag wordt je apparaat langzamer en heeft minder ruimte. In een gerelateerd bericht hebben we besproken hoe je verborgen Facebook-berichten kunt vinden op je Android.

Als je vermoedt dat iemand verborgen apps op je apparaat heeft toegevoegd, kun je verschillende methoden gebruiken om deze verborgen apps te vinden en te verwijderen. Sommige apps van derden kunnen je helpen de verborgen apps op je Android-apparaat te identificeren. In deze post belichten we de verschillende methoden die je kunt gebruiken om verborgen apps op je apparaat te vinden.

Verborgen apps vinden in de app-folder

Alle apps op je apparaat worden weergegeven in de app-folder van je apparaat. Als je echter verborgen apps op je apparaat hebt, worden deze niet weergegeven. Je kunt de app-folder gebruiken om verborgen apps te zien. Deze optie werkt echter niet op alle versies van Android.

Om verborgen apps uit de app-folder te bekijken:

 • Open de app-folder op je Android-toestel
 • Tik op de drie stippen rechtsboven in het scherm
 • In het menu dat verschijnt, tik op “Apps Verbergen”
 • Er verschijnt een lijst met verborgen apps. Als de knop Apps Verbergen ontbreekt of er geen app wordt weergegeven in de lijst met verborgen apps, zijn er geen verborgen apps .

Verborgen apps vinden in Instellingen

Je kunt de instellingen van je apparaat gebruiken om te zien of je verborgen apps hebt:

 • Open de pagina Instellingen door op het pictogram Instellingen te tikken
 • Tik op “Apps en Notificaties”
 • Tik op “Bekijk alle apps”
 • Alle apps op je apparaat worden weergegeven
 • Blader door de lijst om de verdachte apps te vinden

Controleren op Android Trick-apps

Met sommige Android-apps kun je de naam van apps en zelfs hun pictogrammen wijzigen. Als dergelijke apps op je apparaat zijn geïnstalleerd, zal het moeilijk zijn om een verborgen app te identificeren door alleen naar de naam of een pictogram te zoeken.

Om de ware identiteit van een app te controleren:

 • Tik op het pictogram van de verdachte app en houd vast totdat er een klein menu verschijnt
 • Tik op het info-pictogram dat in het menu verschijnt (ziet eruit als een kleine i)
 • Meer details over de app verschijnen, zoals de opslaggrootte, machtigingen, enz.
 • De productpagina van de app in de Google App Store wordt ook weergegeven. Je kunt vanaf hier officiële informatie over de app lezen.

Gebruik van spionage-apps van derden

Er zijn enkele Android-apps die je op je apparaat kunt installeren om je te helpen de activiteiten van je apparaat te bekijken. Eenmaal geïnstalleerd, kunnen ze verborgen apps op je apparaat vinden. Een van de meest gebruikte apps van derden is Mspy.

Tor vs VPN: wat is het verschil en wat is beter?
Tor vs VPN: wat is het verschil en wat is beter?

We willen soms privacy en anonimiteit tijdens het surfen op het internet. Maar hoe doen we dat precies? Als je eerder anoniem internet hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord van Tor of een VPN. Zo niet, maak je dan geen zorgen! In deze blogpost bespreken we …

Zo kun je je Android-vergrendelingsscherm aanpassen
Zo kun je je Android-vergrendelingsscherm aanpassen

Als je apparaat er tijdens het gebruik er goed uitziet, zegt dat veel over jezelf en het geeft je ook een goed gevoel. Je kunt veel aanpassingen doen op je Android-apparaat om het er beter uit te laten zien. Met het instellingenmenu kun je verschillende componenten van je app…