Zo stel je een app in als je standaard berichten-app

In de hedendaagse wereld stuurt niet iedereen sms-berichten. Mensen gebruiken ook instant messaging-apps zoals WhatsApp en Messenger. Het versturen van sms-berichten blijft evenwel een van de officiële vormen van communicatie.

Als je een belangrijk bericht aan een aantal van je contacten wilt sturen, is het verzenden van sms-berichten voor hen de beste manier om het te ontvangen. In tegenstelling tot de meeste instant messaging-apps zoals WhatsApp en Messenger, hebben sms-berichten geen internetverbinding nodig om ze te verzenden of te ontvangen war het gemakkelijker maakt.

Android-apparaten zijn vooraf geïnstalleerd met een standaard berichten-app die gebruikers kunnen gebruiken om sms-berichten te verzenden en te ontvangen. Dat is echter niet de enige sms-app die je kunt gebruiken. Net zoals je het thema of de achtergrond van je apparaat kunt wijzigen, kun je ook je standaard sms-app wijzigen.

Er zijn veel sms-apps op Android die kunnen fungeren als alternatief voor je standaard berichten-app. Het enige dat je hoeft te doen, is het gewenste alternatief downloaden en installeren en dit tot je standaard berichten-app maken. Dit stuk laat zien hoe je je standaard berichten-app op Android kunt instellen.

Om je standaard berichten-app op Android in te stellen:

  • Download en installeer de berichten-app die je als standaard wilt instellen.
  • Tik op “Instellingen” in je app-lade en scrol omlaag naar Apps en meldingen.
  • Tik in Apps en meldingen op “Standaard-apps”. Op andere apparaten is de optie Standaard apps te vinden onder Geavanceerd, in het menu Apps en meldingen.
  • Blader in het menu Standaard apps omlaag om de sms-app te zoeken. Tik op de gewenste app.
  • Er verschijnt een lijst met alle alternatieve berichten-apps. Selecteer de app die je hebt geïnstalleerd. Dat wordt je nieuwe standaard berichten-app.
Tor vs VPN: wat is het verschil en wat is beter?
Tor vs VPN: wat is het verschil en wat is beter?

We willen soms privacy en anonimiteit tijdens het surfen op het internet. Maar hoe doen we dat precies? Als je eerder anoniem internet hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord van Tor of een VPN. Zo niet, maak je dan geen zorgen! In deze blogpost bespreken we …

Zo kun je je Android-vergrendelingsscherm aanpassen
Zo kun je je Android-vergrendelingsscherm aanpassen

Als je apparaat er tijdens het gebruik er goed uitziet, zegt dat veel over jezelf en het geeft je ook een goed gevoel. Je kunt veel aanpassingen doen op je Android-apparaat om het er beter uit te laten zien. Met het instellingenmenu kun je verschillende componenten van je app…