Heb je problemen met WhatsApp-spraakberichten? Zo los je het op!

De WhatsApp-functie voor spraakberichten wordt vaak gebruikt door WhatsApp-gebruikers. In plaats van een lange alinea te typen om iets uit te leggen, is het veel makkelijker om een spraakbericht op te nemen en te verzenden. WhatsApp-spraakberichten helpen bovendien berichten in de juiste toon en met emotie over te brengen, meer dan een tekstbericht dat kan doen.

Meestal werkt de WhatsApp-functie voor spraakberichten naadloos en zonder problemen. Soms werkt de functie echter niet meer, zonder duidelijke reden. Dit kan erg frustrerend zijn als je regelmatig spraakberichten stuurt. Voordat je concludeert dat WhatsApp niet goed werkt, kun je proberen het probleem zelf op te lossen. Dit stuk belicht enkele manieren waarop je de functie van WhatsApp-spraakberichten kunt oplossen wanneer deze niet meer werkt.

Verhoog het volume van het apparaat

Als je een spraakbericht dat je hebt ontvangen, niet kunt beluisteren, staat het volume van je apparaat misschien te laag. Probeer het volume op je apparaat te verhogen en kijk of dat het probleem oplost.

Start je apparaat opnieuw op

Sommige apps kunnen zonder specifieke reden crashen, waardoor de functionaliteit wordt beïnvloed. Een van de manieren om het functionaliteitsprobleem op te lossen, is door je apparaat opnieuw op te starten. Je kunt je apparaat opnieuw opstarten en de WhatsApp-app opnieuw openen om te zien of de functie voor spraakberichten nu wel correct werkt.

Sta de nodige machtigingen toe

Als je geen spraakberichten op WhatsApp kunt opnemen, heeft je apparaat mogelijk geen toestemming om audio op te nemen. Om spraakberichten op te nemen, moet je de microfoonrechten hebben verleend aan WhatsApp. Om WhatsApp-machtigingen te verlenen: ga naar Instellingen > Apps en Meldingen > zoek ‘WhatsApp’ in de lijst > tik op ‘Toestemming’.

Schakel opname-apps van derden uit

Mogelijk heb je andere spraakopname-apps op je apparaat die misschien een conflict veroorzaken met de WhatsApp-spraakberichtenfunctie. Probeer een opname-app van derden uit te schakelen of te verwijderen voordat je probeert een spraakbericht op WhatsApp op te nemen.

Controleer of de nabijheidssensor is geblokkeerd

Met de WhatsApp-functie voor spraakberichten kun je de oortelefoon van je apparaat gebruiken om privé naar spraakberichten te luisteren. Als dat niet lukt, is de nabijheidssensor die bovenaan het apparaat zit mogelijk geblokkeerd. Controleer of je schermbeschermer of hoesje correct is geplaatst en de nabijheidssensor niet verstoort.

Controleer de opslagruimte op je apparaat

Terwijl je spraakberichten probeert te downloaden op WhatsApp, zie je mogelijk een foutmelding: Sorry, deze audio kan momenteel niet worden geladen. Probeer het later opnieuw. Deze fout kan worden veroorzaakt door onvoldoende opslagruimte op je apparaat. Probeer ruimte vrij te maken door oude mediabestanden of ongebruikte apps van je apparaat te verwijderen.

WhatsApp opnieuw installeren

Als alle bovengenoemde oplossingen niet lijken te werken, kun je overwegen om WhatsApp opnieuw te installeren. De app die je momenteel gebruikt, is mogelijk beschadigd en veroorzaakt daardoor problemen.

Opmerking: Maak een back-up van al je gegevens voordat je WhatsApp opnieuw installeert, om te voorkomen dat je belangrijke berichten en mediabestanden kwijtraakt.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten kunnen verzenden en ontvangen naar contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …