Zo kun je screenshots maken tijdens de chat zonder gedetecteerd te worden!

De screenshot-functie op Android-apparaten is in de loop der jaren erg handig geworden. Met een druk op de knop kun je eenvoudig belangrijke informatie van het scherm vastleggen. Op de meeste Android-apparaten is de screenshot-functie al geïnstalleerd. Je kunt ook andere screenshot-apps downloaden en installeren.

Met behulp van de screenshot-functie kun je ook gesprekken vastleggen en deze via verschillende platformen met anderen delen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken of WhatsApp een melding stuurt wanneer je een screenshot maakt van het gesprek.

De mogelijkheid om schermafbeeldingen van chats te maken, vormt echter een risico voor de privacy van gebruikers. Mensen kunnen schermafbeeldingen maken van chats die je met hen gehad hebt en deze kwaadwillig tegen je gebruiken. Om dit privacyprobleem in te dammen, hebben sociale apps zoals Telegram en Snapchat een functie die meldingen naar mensen stuurt wanneer je een screenshot van de chat probeert te maken.

Soms is het handig om een screenshot te maken van een chat, voor onderzoek of voor een bepaalde legitieme reden. Kun je screenshots maken van chats zonder te worden gedetecteerd? Ja, dat is mogelijk! Met sommige apps van derden kun je screenshots maken van chats zonder dat de andere persoon het ooit te weten komt.

Private Screenshots

Private Screenshots is een eenvoudig te gebruiken maar zeer nuttige app waarmee je in het geheim screenshots kunt maken. De app zendt geen berichten over nieuwe screenshots naar andere apps. De app heeft een presentatiemodus waarmee je de inhoud van het hele scherm kunt vastleggen. De app geeft vervolgens een versleepbare knop weer die de afbeeldingen van dat moment op het scherm in een bestand opslaat.

De app Private Screenshots gebruiken:

 • Download en installeer de Private Screenshots app op je toestel
 • Open de app door op het icoontje te tikken
 • Geef de app toestemming
 • Open de chat waarvan je graag een screenshot wil nemen
 • Tik op de button van de Private Screenshots app die op het scherm zal verschijnen
 • De screenshot zal worden opgeslagen
 • Tik en houd de screenshot-knop ingedrukt om terug te keren naar de startpagina van de app
 1. Private Screenshots

  Private Screenshots

  Private Screenshots is een eenvoudig te gebruiken maar zeer nuttige app waarmee je in het geheim screenshots kunt maken. De app zendt geen berichten over nieuwe screenshots naar andere apps. De app heeft een presentatiemodus waarmee je de inhoud van het hele scherm kunt vastleggen.

Tor vs VPN: wat is het verschil en wat is beter?
Tor vs VPN: wat is het verschil en wat is beter?

We willen soms privacy en anonimiteit tijdens het surfen op het internet. Maar hoe doen we dat precies? Als je eerder anoniem internet hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord van Tor of een VPN. Zo niet, maak je dan geen zorgen! In deze blogpost bespreken we …

Zo kun je je Android-vergrendelingsscherm aanpassen
Zo kun je je Android-vergrendelingsscherm aanpassen

Als je apparaat er tijdens het gebruik er goed uitziet, zegt dat veel over jezelf en het geeft je ook een goed gevoel. Je kunt veel aanpassingen doen op je Android-apparaat om het er beter uit te laten zien. Met het instellingenmenu kun je verschillende componenten van je app…