Zo kun je het scherm vergrendelen tijdens het afspelen van video’s op je Android

Het bekijken van muziekvideo’s, korte clips of filmpjes op je Android-apparaat is in de moderne wereld een veel voorkomende ervaring geworden. Met een mediaspeler-app en andere video-apps op je apparaat kun je op je gemak video-content bekijken.

Soms kan het gebeuren dat, tijdens het kijken naar een film of muziekvideo op je Android-apparaat, je per ongeluk het scherm aanraakt en zo de video onderbreekt of afsluit. Een zeer irritante en vervelende ervaring!

Om het probleem met de onderbreking bij het bekijken van video’s op je apparaat aan te pakken, hebben Android-ontwikkelaars verschillende oplossingen bedacht. Sommige van deze oplossingen variëren van het toepassen van standaard vergrendelingsfuncties voor het aanraakscherm op de Android, tot het ontwikkelen van apps van derden die helpen het scherm te vergrendelen tijdens het afspelen van een video.

“Screen Pinning” oftewel het scherm vastzetten

Scherm vastzetten is een functie die is geïntroduceerd op Android-apparaten met Android Lollipop. Met deze functie kun je je apparaat op één werkscherm vergrendelen. De functie voor het vastzetten van het scherm op je apparaat inschakelen:

 • Navigeer naar Instellingen > Beveiliging > Geavanceerd > Scherm vastzetten op uw Android-apparaat. Als je een oudere Android-versie gebruikt, vindt je de optie Scherm vastzetten onder Vergrendelscherm en beveiliging
 • Tik op de schakelknop op de pagina om de functie in te schakelen
 • Open nu de app die je wil vastzetten, bijvoorbeeld YouTube of VLC-speler
 • Open de app-switcher of ga naar de Recente apps
 • Tik op het app-pictogram van de app die je wilt vastzetten
 • Tik in het schermmenu dat verschijnt op de optie Vastzetten
 • De app die je hebt geselecteerd, wordt vastgezet

Touch Lock voor YouTube

Dit is een gratis app van derden die verschillende functies heeft, waaronder een touchscreenvergrendeling. Met de app kun je je touchscreen vergrendelen terwijl je YouTube-video’s bekijkt om onderbrekingen te voorkomen.

De app wordt aanbevolen voor gebruik wanneer kinderen en peuters de apparaten gebruiken om YouTube-videos te bekijken. De app heeft een onzichtbare app-vergrendelingsfunctie die het aanraakscherm en alle andere toetsen vergrendelt terwijl een bepaalde app actief is.

 1. Touch Lock for YouTube - Kids Video Touch Blocker

  Touch Lock for YouTube – Kids Video Touch Blocker

  Dit is een gratis app van derden die verschillende functies heeft, waaronder een touchscreenvergrendeling. Met de app kun je je touchscreen vergrendelen terwijl je YouTube-video’s bekijkt om onderbrekingen te voorkomen. De app wordt aanbevolen voor gebruik wanneer kinderen en peuters apparaten gebruiken om YouTube-video’s te bekijken. De app heeft een onzichtbare app-vergrendelingsfunctie die het aanraakscherm en alle andere toetsen vergrendelt terwijl een actieve app actief is.

Zo kun je iemand op Telegram blokkeren
Zo kun je iemand op Telegram blokkeren

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Telegram om onderling te communiceren en mediabestanden te verzenden. Net als WhatsApp kunnen gebruikers met Telegram video’s, afbeeldingen, audio en documenten verzenden en ontvangen. Als iemand je telefoonnummer of gebruikersnaam op …

Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android
Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android

De WhatsApp-oproepfunctie groeit langzaam in populariteit onder WhatsApp-gebruikers. Mensen maken gebruik van WhatsApp-oproepen om overal ter wereld gratis video- en audiogesprekken te voeren met vrienden of familie. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbind…

Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken
Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken

Om je Instagram-account te beschermen tegen hackers, heeft Instagram in de nieuwste update een nieuwe functie voor beveiligingscontrole uitgebracht. De Instagram-controlefunctie beveelt gebruikers te volgen stappen aan om ervoor te zorgen dat hun accounts veilig zijn. Als Ins…

Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken
Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken

Telegram krijgt steeds meer gebruikers en staat bekend om zijn groepen, kanalen, bots en andere handige functies. De multifunctionaliteit van Telegram is de reden waarom het miljoenen downloads heeft. De meeste mensen gebruiken Telegram voor hun plezier, amusement en het make…

Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp
Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp

Vaker wel dan niet, verzenden en ontvangen we afbeeldingen via WhatsApp, naast andere mediabestanden. Als je al een tijdje afbeeldingen op WhatsApp hebt gedeeld, is het je vast opgevallen dat WhatsApp de afbeeldingen comprimeert voordat ze naar een ontvanger worden verzonden.…