Zo kun je het scherm vergrendelen tijdens het afspelen van video’s op je Android

Het bekijken van muziekvideo’s, korte clips of filmpjes op je Android-apparaat is in de moderne wereld een veel voorkomende ervaring geworden. Met een mediaspeler-app en andere video-apps op je apparaat kun je op je gemak video-content bekijken.

Soms kan het gebeuren dat, tijdens het kijken naar een film of muziekvideo op je Android-apparaat, je per ongeluk het scherm aanraakt en zo de video onderbreekt of afsluit. Een zeer irritante en vervelende ervaring!

Om het probleem met de onderbreking bij het bekijken van video’s op je apparaat aan te pakken, hebben Android-ontwikkelaars verschillende oplossingen bedacht. Sommige van deze oplossingen variëren van het toepassen van standaard vergrendelingsfuncties voor het aanraakscherm op de Android, tot het ontwikkelen van apps van derden die helpen het scherm te vergrendelen tijdens het afspelen van een video.

“Screen Pinning” oftewel het scherm vastzetten

Scherm vastzetten is een functie die is geïntroduceerd op Android-apparaten met Android Lollipop. Met deze functie kun je je apparaat op één werkscherm vergrendelen. De functie voor het vastzetten van het scherm op je apparaat inschakelen:

 • Navigeer naar Instellingen > Beveiliging > Geavanceerd > Scherm vastzetten op uw Android-apparaat. Als je een oudere Android-versie gebruikt, vindt je de optie Scherm vastzetten onder Vergrendelscherm en beveiliging
 • Tik op de schakelknop op de pagina om de functie in te schakelen
 • Open nu de app die je wil vastzetten, bijvoorbeeld YouTube of VLC-speler
 • Open de app-switcher of ga naar de Recente apps
 • Tik op het app-pictogram van de app die je wilt vastzetten
 • Tik in het schermmenu dat verschijnt op de optie Vastzetten
 • De app die je hebt geselecteerd, wordt vastgezet

Touch Lock voor YouTube

Dit is een gratis app van derden die verschillende functies heeft, waaronder een touchscreenvergrendeling. Met de app kun je je touchscreen vergrendelen terwijl je YouTube-video’s bekijkt om onderbrekingen te voorkomen.

De app wordt aanbevolen voor gebruik wanneer kinderen en peuters de apparaten gebruiken om YouTube-videos te bekijken. De app heeft een onzichtbare app-vergrendelingsfunctie die het aanraakscherm en alle andere toetsen vergrendelt terwijl een bepaalde app actief is.

 1. Touch Lock for YouTube - Kids Video Touch Blocker

  Touch Lock for YouTube – Kids Video Touch Blocker

  Dit is een gratis app van derden die verschillende functies heeft, waaronder een touchscreenvergrendeling. Met de app kun je je touchscreen vergrendelen terwijl je YouTube-video’s bekijkt om onderbrekingen te voorkomen. De app wordt aanbevolen voor gebruik wanneer kinderen en peuters apparaten gebruiken om YouTube-video’s te bekijken. De app heeft een onzichtbare app-vergrendelingsfunctie die het aanraakscherm en alle andere toetsen vergrendelt terwijl een actieve app actief is.

Tor vs VPN: wat is het verschil en wat is beter?
Tor vs VPN: wat is het verschil en wat is beter?

We willen soms privacy en anonimiteit tijdens het surfen op het internet. Maar hoe doen we dat precies? Als je eerder anoniem internet hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord van Tor of een VPN. Zo niet, maak je dan geen zorgen! In deze blogpost bespreken we …

Zo kun je je Android-vergrendelingsscherm aanpassen
Zo kun je je Android-vergrendelingsscherm aanpassen

Als je apparaat er tijdens het gebruik er goed uitziet, zegt dat veel over jezelf en het geeft je ook een goed gevoel. Je kunt veel aanpassingen doen op je Android-apparaat om het er beter uit te laten zien. Met het instellingenmenu kun je verschillende componenten van je app…