Zo kun je het scherm vergrendelen tijdens het afspelen van video’s op je Android

Het bekijken van muziekvideo’s, korte clips of filmpjes op je Android-apparaat is in de moderne wereld een veel voorkomende ervaring geworden. Met een mediaspeler-app en andere video-apps op je apparaat kun je op je gemak video-content bekijken.

Soms kan het gebeuren dat, tijdens het kijken naar een film of muziekvideo op je Android-apparaat, je per ongeluk het scherm aanraakt en zo de video onderbreekt of afsluit. Een zeer irritante en vervelende ervaring!

Om het probleem met de onderbreking bij het bekijken van video’s op je apparaat aan te pakken, hebben Android-ontwikkelaars verschillende oplossingen bedacht. Sommige van deze oplossingen variëren van het toepassen van standaard vergrendelingsfuncties voor het aanraakscherm op de Android, tot het ontwikkelen van apps van derden die helpen het scherm te vergrendelen tijdens het afspelen van een video.

“Screen Pinning” oftewel het scherm vastzetten

Scherm vastzetten is een functie die is geïntroduceerd op Android-apparaten met Android Lollipop. Met deze functie kun je je apparaat op één werkscherm vergrendelen. De functie voor het vastzetten van het scherm op je apparaat inschakelen:

 • Navigeer naar Instellingen > Beveiliging > Geavanceerd > Scherm vastzetten op uw Android-apparaat. Als je een oudere Android-versie gebruikt, vindt je de optie Scherm vastzetten onder Vergrendelscherm en beveiliging
 • Tik op de schakelknop op de pagina om de functie in te schakelen
 • Open nu de app die je wil vastzetten, bijvoorbeeld YouTube of VLC-speler
 • Open de app-switcher of ga naar de Recente apps
 • Tik op het app-pictogram van de app die je wilt vastzetten
 • Tik in het schermmenu dat verschijnt op de optie Vastzetten
 • De app die je hebt geselecteerd, wordt vastgezet

Touch Lock voor YouTube

Dit is een gratis app van derden die verschillende functies heeft, waaronder een touchscreenvergrendeling. Met de app kun je je touchscreen vergrendelen terwijl je YouTube-video’s bekijkt om onderbrekingen te voorkomen.

De app wordt aanbevolen voor gebruik wanneer kinderen en peuters de apparaten gebruiken om YouTube-videos te bekijken. De app heeft een onzichtbare app-vergrendelingsfunctie die het aanraakscherm en alle andere toetsen vergrendelt terwijl een bepaalde app actief is.

 1. Touch Lock for YouTube - Kids Video Touch Blocker

  Touch Lock for YouTube – Kids Video Touch Blocker

  Dit is een gratis app van derden die verschillende functies heeft, waaronder een touchscreenvergrendeling. Met de app kun je je touchscreen vergrendelen terwijl je YouTube-video’s bekijkt om onderbrekingen te voorkomen. De app wordt aanbevolen voor gebruik wanneer kinderen en peuters apparaten gebruiken om YouTube-video’s te bekijken. De app heeft een onzichtbare app-vergrendelingsfunctie die het aanraakscherm en alle andere toetsen vergrendelt terwijl een actieve app actief is.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…