Ontvang waarschuwingen over onbekende inlog-pogingen op Facebook

Je hebt vast wel eens gehoord dat social media-accounts zoals Facebook, Instagram of Twitter worden gehackt. Kwaadwillenden krijgen toegang tot al je accounts en gebruiken deze om onethische content te plaatsen. Ze kunnen je zelfs uitsluiten van je eigen accounts en ze gebruiken als die van hen.

Om deze bedreiging van je veiligheid in te dammen, hebben sociale-mediaplatforms enkele maatregelen geïmplementeerd die voorkomen dat hackers toegang krijgen tot je accounts of de schade minimaliseren als een hacker erin slaagt om je account te bereiken. Facebook heeft als een van de meest gebruikte sociale-mediaplatforms verschillende beveiligingsfuncties geïmplementeerd die als effectief worden beschouwd; één daarvan is de waarschuwing die je ontvangt bij een onbekende login-poging.

Zodra deze functie op je account is geactiveerd, ontvang je waarschuwingen wanneer iemand toegang probeert te krijgen tot je account vanaf een nieuw apparaat of een nieuwe browser. Deze waarschuwingen vertellen je welk apparaat heeft geprobeerd in te loggen op je account en waar het zich bevindt. In een ander gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je kunt checken of je Facebook-account gehackt is.

Meldingen over onbekende inlog-pogingen op Facebook ontvangen:

 • Open de Facebook-app op je Android-apparaat
 • Tik op de drie horizontale balken in het menu bovenaan
 • Blader door het menu om “Instellingen & privacy” te vinden. Tik erop
 • Tik onder “Instellingen & privacy” op Instellingen
 • Zoek op de pagina Instellingen naar “Beveiliging en inloggen”. Tik erop
 • Tik op de knop “Controleer uw belangrijke beveiligingsinstellingen” op de pagina die verschijnt
 • Tik op de knop “Inlog-meldingen inschakelen” en kies waar je de waarschuwingen wilt ontvangen, bijvoorbeeld e-mail, Facebook-meldingen
 1. Facebook

  Facebook

  Facebook is een sociale applicatie waarmee je rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat toegang hebt tot Facebook. Met de app kun je je profiel bijwerken, foto’s en video’s delen, het profiel van vrienden bezoeken, meldingen ontvangen, berichten verzenden en chatten.

Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram
Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram

Telegram wordt wereldwijd veel gebruikt als een instant messenger. Je kunt Telegram gebruiken om teksten, mediabestanden en documenten te verzenden en ontvangen. Met Telegram kun je ook spraak- en videogesprekken voeren met andere Telegram-gebruikers. In de loop der jaren hee…

Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!
Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!

Instagram Stories (Instagram verhalen) is een geweldige functie om tijdelijk foto’s en korte video’s te plaatsen die automatisch verdwijnen na 24 uur. Zakelijke Instagram-accounts gebruiken de Stories-functie actief om reclame te maken voor hun producten en dienst…

Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!
Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!

Als je een frequente Instagram-gebruiker bent, heb je in de loop van de tijd misschien veel foto’s en video’s gepost. Wanneer je afbeeldingen en video’s op je feed plaatst, kunnen andere Instagram-gebruikers je content en profiel bekijken en erop reageren. D…

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …