Ontvang waarschuwingen over onbekende inlog-pogingen op Facebook

Je hebt vast wel eens gehoord dat social media-accounts zoals Facebook, Instagram of Twitter worden gehackt. Kwaadwillenden krijgen toegang tot al je accounts en gebruiken deze om onethische content te plaatsen. Ze kunnen je zelfs uitsluiten van je eigen accounts en ze gebruiken als die van hen.

Om deze bedreiging van je veiligheid in te dammen, hebben sociale-mediaplatforms enkele maatregelen geïmplementeerd die voorkomen dat hackers toegang krijgen tot je accounts of de schade minimaliseren als een hacker erin slaagt om je account te bereiken. Facebook heeft als een van de meest gebruikte sociale-mediaplatforms verschillende beveiligingsfuncties geïmplementeerd die als effectief worden beschouwd; één daarvan is de waarschuwing die je ontvangt bij een onbekende login-poging.

Zodra deze functie op je account is geactiveerd, ontvang je waarschuwingen wanneer iemand toegang probeert te krijgen tot je account vanaf een nieuw apparaat of een nieuwe browser. Deze waarschuwingen vertellen je welk apparaat heeft geprobeerd in te loggen op je account en waar het zich bevindt. In een ander gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je kunt checken of je Facebook-account gehackt is.

Meldingen over onbekende inlog-pogingen op Facebook ontvangen:

 • Open de Facebook-app op je Android-apparaat
 • Tik op de drie horizontale balken in het menu bovenaan
 • Blader door het menu om “Instellingen & privacy” te vinden. Tik erop
 • Tik onder “Instellingen & privacy” op Instellingen
 • Zoek op de pagina Instellingen naar “Beveiliging en inloggen”. Tik erop
 • Tik op de knop “Controleer uw belangrijke beveiligingsinstellingen” op de pagina die verschijnt
 • Tik op de knop “Inlog-meldingen inschakelen” en kies waar je de waarschuwingen wilt ontvangen, bijvoorbeeld e-mail, Facebook-meldingen
 1. Facebook

  Facebook

  Facebook is een sociale applicatie waarmee je rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat toegang hebt tot Facebook. Met de app kun je je profiel bijwerken, foto’s en video’s delen, het profiel van vrienden bezoeken, meldingen ontvangen, berichten verzenden en chatten.

Werkt YouTube niet meer op Android? Zo los je het op!
Werkt YouTube niet meer op Android? Zo los je het op!

YouTube is een van de meest gebruikte video-streaming platforms ter wereld. Mensen bezoeken YouTube om muziekvideo’s, korte clips, livestreams, documentaires en nog veel meer te bekijken. Naast het gebruik van YouTube vanaf je PC of smart TV, hebben Android-gebruikers o…

Zo verberg je je telefoonnummer op Telegram
Zo verberg je je telefoonnummer op Telegram

Telegram is een van de meest gebruikte sociale-mediaplatforms over de hele wereld. De functies en beveiligingsinstellingen van Telegram hebben bijgedragen aan de hoge positie in vergelijking met andere sociale-mediagiganten. Telegram biedt onder meer veilige communicatie en p…