Zo verberg je je telefoonnummer op Telegram

Telegram is een van de meest gebruikte sociale-mediaplatforms over de hele wereld. De functies en beveiligingsinstellingen van Telegram hebben bijgedragen aan de hoge positie in vergelijking met andere sociale-mediagiganten. Telegram biedt onder meer veilige communicatie en privacy aan zijn gebruikers.

Wanneer je je aanmeldt bij Telegram, moet je je telefoonnummer opgeven. Je telefoonnummer wordt gebruikt om een uniek gebruikersaccount aan te maken. Telegram zal je nummer niet gebruiken om met je te communiceren en zal het zeker niet met andere gebruikers delen.

Standaard kan je nummer echter wel worden gezien door andere Telegram-gebruikers als je hun nummer hebt opgeslagen als Telegram-contact, en door iedereen met wie je je telefoonnummer vrijwillig hebt gedeeld. Maar als je je nummer volledig wilt verbergen voor gebruikers in Telegram, is er een manier om dit te doen. Dit stuk laat zien hoe je je telefoonnummer op Telegram kunt verbergen.

Om je telefoonnummer op Telegram te verbergen:

 • Start de Telegram-app op je Android-apparaat
 • Tik op de startpagina op de drie horizontale balken in de linkerbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op de knopInstellingen”
 • Navigeer door het menu Instellingen om de instellingen voor “Privacy en beveiliging” te vinden
 • Tik onder Privacy en beveiliging op “Telefoonnummer”
 • Selecteer “Niemand” bij de optie “Wie kan mijn telefoonnummer zien”
 • Je telefoonnummer is nu voor niemand op Telegram zichtbaar
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke berichten-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chat-groepen maken met maximaal 200 mensen, de uitgewisselde berichten voorzien van een encryptie, video’s van maximaal 1 GB delen, meerdere foto’s verzenden en de cloudopslagdienst gebruiken.

Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram
Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram

Telegram wordt wereldwijd veel gebruikt als een instant messenger. Je kunt Telegram gebruiken om teksten, mediabestanden en documenten te verzenden en ontvangen. Met Telegram kun je ook spraak- en videogesprekken voeren met andere Telegram-gebruikers. In de loop der jaren hee…

Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!
Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!

Instagram Stories (Instagram verhalen) is een geweldige functie om tijdelijk foto’s en korte video’s te plaatsen die automatisch verdwijnen na 24 uur. Zakelijke Instagram-accounts gebruiken de Stories-functie actief om reclame te maken voor hun producten en dienst…

Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!
Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!

Als je een frequente Instagram-gebruiker bent, heb je in de loop van de tijd misschien veel foto’s en video’s gepost. Wanneer je afbeeldingen en video’s op je feed plaatst, kunnen andere Instagram-gebruikers je content en profiel bekijken en erop reageren. D…

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …