Zo verberg je je telefoonnummer op Telegram

Telegram is een van de meest gebruikte sociale-mediaplatforms over de hele wereld. De functies en beveiligingsinstellingen van Telegram hebben bijgedragen aan de hoge positie in vergelijking met andere sociale-mediagiganten. Telegram biedt onder meer veilige communicatie en privacy aan zijn gebruikers.

Wanneer je je aanmeldt bij Telegram, moet je je telefoonnummer opgeven. Je telefoonnummer wordt gebruikt om een uniek gebruikersaccount aan te maken. Telegram zal je nummer niet gebruiken om met je te communiceren en zal het zeker niet met andere gebruikers delen.

Standaard kan je nummer echter wel worden gezien door andere Telegram-gebruikers als je hun nummer hebt opgeslagen als Telegram-contact, en door iedereen met wie je je telefoonnummer vrijwillig hebt gedeeld. Maar als je je nummer volledig wilt verbergen voor gebruikers in Telegram, is er een manier om dit te doen. Dit stuk laat zien hoe je je telefoonnummer op Telegram kunt verbergen.

Om je telefoonnummer op Telegram te verbergen:

 • Start de Telegram-app op je Android-apparaat
 • Tik op de startpagina op de drie horizontale balken in de linkerbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op de knopInstellingen”
 • Navigeer door het menu Instellingen om de instellingen voor “Privacy en beveiliging” te vinden
 • Tik onder Privacy en beveiliging op “Telefoonnummer”
 • Selecteer “Niemand” bij de optie “Wie kan mijn telefoonnummer zien”
 • Je telefoonnummer is nu voor niemand op Telegram zichtbaar
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke berichten-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chat-groepen maken met maximaal 200 mensen, de uitgewisselde berichten voorzien van een encryptie, video’s van maximaal 1 GB delen, meerdere foto’s verzenden en de cloudopslagdienst gebruiken.

Werkt YouTube niet meer op Android? Zo los je het op!
Werkt YouTube niet meer op Android? Zo los je het op!

YouTube is een van de meest gebruikte video-streaming platforms ter wereld. Mensen bezoeken YouTube om muziekvideo’s, korte clips, livestreams, documentaires en nog veel meer te bekijken. Naast het gebruik van YouTube vanaf je PC of smart TV, hebben Android-gebruikers o…

Zo verberg je je telefoonnummer op Telegram
Zo verberg je je telefoonnummer op Telegram

Telegram is een van de meest gebruikte sociale-mediaplatforms over de hele wereld. De functies en beveiligingsinstellingen van Telegram hebben bijgedragen aan de hoge positie in vergelijking met andere sociale-mediagiganten. Telegram biedt onder meer veilige communicatie en p…