Kijk of je WhatsApp-berichten gelezen zijn als de blauwe vinkjes zijn uitgeschakeld!

Als je vaak WhatsApp gebruikt, dan ken je waarschijnlijk de blauwe vinkjes-functie. De blauwe vinkjes werden in 2014 geïntroduceerd en stelde de afzender van een WhatsApp-bericht in staat om te weten of de ontvanger het bericht heeft gelezen of niet.

Wanneer je een WhatsApp-bericht naar een andere gebruiker verzendt, verschijnt standaard een enkel grijs vinkje onder aan het bericht om aan te geven dat het bericht is verzonden. Als de persoon het bericht ontvangt maar het nog niet heeft gelezen, verschijnen er twee grijze vinkjes. Wanneer jouw bericht uiteindelijk gelezen is, veranderen de twee grijze vinkjes automatisch in blauwe vinkjes.

Niet alle ontvangers willen dat mensen weten of ze berichten hebben gelezen die naar hen zijn verzonden. Daarom introduceerde WhatsApp een knop om de leesbevestigingsfunctie uit te schakelen. Wanneer de knop is ingeschakeld, weten mensen die berichten verzenden niet of de ontvangers hun berichten hebben gelezen of niet.

Er is echter een truc die je kunt gebruiken om te weten of iemand je WhatsApp-bericht heeft gelezen, zelfs als hun blauwe vinkjes zijn uitgeschakeld.

Een spraakbericht sturen

Wanneer WhatsApp-spraakberichten door een persoon worden beluisterd, verschijnen standaard de blauwe vinkjes, ongeacht of de ontvanger de leesbevestigingsfunctie heeft in- of uitgeschakeld.

Als je het gevoel hebt dat iemand de blauwe vinkjes heeft uitgeschakeld en je WhatsApp-berichten negeert, stuur hem dan een korte spraaknotitie. Als ze er naar luisteren, zie je dat aan de kleur van de vinkjes naast het bericht. In een eerder gerelateerd artikel hebben we ook besproken hoe je problemen met Whatsapp-audioberichten kunt oplossen.

De berichtinformatie in groepschats bekijken

De leesbevestiging wordt altijd verzonden in groepschats. Als je denkt dat iemand je berichten in een groepschat negeert, kun je de berichtinformatie bekijken om de deelnemers te zien die jouw bericht hebben bekeken. Om dit te doen:

  • Tik op een groepsbericht dat door jou is verzonden en houd het vast
  • Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm
  • Tik in het menu dat verschijnt op Info
  • Je ontvangt een lijst met deelnemers die je bericht hebben gelezen (Gelezen door) en degenen die het bericht hebben ontvangen maar nog niet hebben gelezen (Bezorgd aan).
  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …