Kijk of je WhatsApp-berichten gelezen zijn als de blauwe vinkjes zijn uitgeschakeld!

Als je vaak WhatsApp gebruikt, dan ken je waarschijnlijk de blauwe vinkjes-functie. De blauwe vinkjes werden in 2014 geïntroduceerd en stelde de afzender van een WhatsApp-bericht in staat om te weten of de ontvanger het bericht heeft gelezen of niet.

Wanneer je een WhatsApp-bericht naar een andere gebruiker verzendt, verschijnt standaard een enkel grijs vinkje onder aan het bericht om aan te geven dat het bericht is verzonden. Als de persoon het bericht ontvangt maar het nog niet heeft gelezen, verschijnen er twee grijze vinkjes. Wanneer jouw bericht uiteindelijk gelezen is, veranderen de twee grijze vinkjes automatisch in blauwe vinkjes.

Niet alle ontvangers willen dat mensen weten of ze berichten hebben gelezen die naar hen zijn verzonden. Daarom introduceerde WhatsApp een knop om de leesbevestigingsfunctie uit te schakelen. Wanneer de knop is ingeschakeld, weten mensen die berichten verzenden niet of de ontvangers hun berichten hebben gelezen of niet.

Er is echter een truc die je kunt gebruiken om te weten of iemand je WhatsApp-bericht heeft gelezen, zelfs als hun blauwe vinkjes zijn uitgeschakeld.

Een spraakbericht sturen

Wanneer WhatsApp-spraakberichten door een persoon worden beluisterd, verschijnen standaard de blauwe vinkjes, ongeacht of de ontvanger de leesbevestigingsfunctie heeft in- of uitgeschakeld.

Als je het gevoel hebt dat iemand de blauwe vinkjes heeft uitgeschakeld en je WhatsApp-berichten negeert, stuur hem dan een korte spraaknotitie. Als ze er naar luisteren, zie je dat aan de kleur van de vinkjes naast het bericht. In een eerder gerelateerd artikel hebben we ook besproken hoe je problemen met Whatsapp-audioberichten kunt oplossen.

De berichtinformatie in groepschats bekijken

De leesbevestiging wordt altijd verzonden in groepschats. Als je denkt dat iemand je berichten in een groepschat negeert, kun je de berichtinformatie bekijken om de deelnemers te zien die jouw bericht hebben bekeken. Om dit te doen:

  • Tik op een groepsbericht dat door jou is verzonden en houd het vast
  • Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm
  • Tik in het menu dat verschijnt op Info
  • Je ontvangt een lijst met deelnemers die je bericht hebben gelezen (Gelezen door) en degenen die het bericht hebben ontvangen maar nog niet hebben gelezen (Bezorgd aan).
  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…

Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden
Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moe…

Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten
Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegeven…