Zo kun je verwijderde foto’s en video’s op Android herstellen

De meesten van ons hebben veel foto’s en video’s opgeslagen op ons Android-apparaat. Sommige foto’s worden gemaakt met de camera van het apparaat, andere worden naar ons verzonden via sociale mediaplatforms, zoals WhatsApp. Helaas kan het natuurlijk voorkomen dat je per ongeluk belangrijke foto’s of video’s verwijdert. Als dit gebeurt, kun je de verwijderde foto’s en video’s dan nog wel terug halen? Ja, dat kan!

Er zijn verschillende methoden die je kunt gebruiken om je verwijderde gegevens terug te halen. Sommige methoden zijn vrij eenvoudig, terwijl andere vereisen dat je apps van derden gebruikt. In een eerder gerelateerd artikel hebben we uitgelegd hoe je foto’s overzet van je Android toestel naar een microSD kaart. Dit stuk belicht enkele van de methoden die je kunt gebruiken om verwijderde foto’s en video’s op je Android-apparaat te terug te halen.

Zo kun je foto’s en video’s van Google Foto’s herstellen

Je hebt waarschijnlijk Google Foto’s op je Android gebruikt en weet dat er een back-up van je foto’s in de cloud kan worden gemaakt. Google Foto’s kan ook automatisch back-up-foto’s van je apparaat verwijderen, maar het herstellen van de foto’s van Google Foto’s is heel eenvoudig.

Om dit te doen:

 • Start de Google Foto’s-app op je Android-apparaat
 • Blader door de lijst met foto’s om de foto’s te vinden die ooit van je apparaat zijn verwijderd
 • Selecteer alle afbeeldingen die je wilt herstellen
 • Tik op de knop “Opslaan Op Apparaat”. De foto’s worden opgeslagen in de galerij van je apparaat

Apps van derden gebruiken om verloren of verwijderde foto’s en video’s te herstellen

Als je foto’s en video’s op het interne geheugen van je apparaat of op een SD-kaart had opgeslagen en deze per ongeluk hebt verwijderd, kun je een herstel-app van derden gebruiken om ze terug te krijgen. Er zijn verschillende herstel-tools van derden voor Android-apparaten die kunnen worden gebruikt.

EaseUs MobiSaver

EaseUs MobiSaver is een app voor het herstellen van gegevens op Android-apparaten. Met de app kun je je verloren of verwijderde gegevens herstellen, waaronder bestanden, audio, foto’s en video’s.

EaseUs MobiSaver gebruiken om verloren foto’s en video’s van je apparaat terug te halen:

 • Download en installeer de EaseUs MobiSaver-app op je apparaat
 • Start de app door op het pictogram te tikken
 • Selecteer op de startpagina “Foto en video” en tik op de herstelknop. Hierdoor kan de app zoeken naar verloren afbeeldingen en video’s op je apparaat
 • Zodra de scan is voltooid, worden de resultaten weergegeven. Blader door de resultaten om te zien of de exacte video’s of foto’s die je zoekt, zijn hersteld.
 1. EaseUS MobiSaver - Recover Files , SMS & Contacts

  EaseUS MobiSaver – Recover Files , SMS & Contacts

  EaseUs MobiSaver is een app voor gegevensherstel voor Android-apparaten. Met de app kun je verloren of verwijderde gegevens herstellen, waaronder bestanden, audio, foto’s en video’s.

Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram
Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram

Instagram Stories (Verhalen) is een geweldige manier voor Instagram-gebruikers om zichzelf te uiten. Instagram-gebruikers kunnen afbeeldingen en korte video’s op hun verhalen plaatsen die na 24 uur automatisch verlopen. Andere Instagram-gebruikers kunnen verhalen, die z…