Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden.

Als je de likes van je berichten echter niet wilt zien, hebben Instagram en Facebook een optie om deze informatie uit te schakelen. Volgens Facebook Inc. is de functie beschikbaar gesteld om “de druk te verlagen” bij het gebruik van de platforms.

Op Instagram kun je likes op huidige berichten en ook eerdere berichten verbergen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je je Instagram- en Facebook-profiel kunt verbergen. Dit artikel laat zien hoe je het aantal likes op zowel Instagram als Facebook kunt verbergen.

Zo verberg je het aantal likes op nieuwe Instagram posts

Je kunt de like-instellingen op je Instagram-berichten aanpassen voordat je ze plaatst. Om dit te doen:

 • Maak een Instagram-bericht en navigeer naar de laatste pagina voordat je het plaatst
 • Tik op “Geavanceerde instellingen” die op de pagina verschijnen
 • Activeer op de pagina die verschijnt “Verberg likes voor dit bericht”
 • Het aantal likes voor dat specifieke bericht worden verborgen wanneer je het bericht uiteindelijk publiceert

Zo verberg je het aantal likes op bestaande Instagram posts

Om het aantal likes op bestaande Instagram-berichten te verbergen:

 • Ga naar een bericht op je Instagram-pagina waarvan je het aantal likes wilt verbergen
 • Tik op de drie verticale stippen die naast je profielnaam verschijnen
 • Tik in het menu dat verschijnt op de optie “Verberg aantal likes”
 • Het aantal likes voor dat specifieke bericht wordt verborgen

Zo verberg je het aantal likes op Facebook

Om het aantal likes op Facebook te verbergen:

 • Start de Facebook-app op je apparaat en tik op de drie horizontale balken die rechtsboven in het scherm verschijnen
 • Navigeer naar “Instellingen en privacy” en tik erop. Tik in het volgende keuzemenu dat verschijnt op “Instellingen”
 • Scrol in het menu Instellingen omlaag naar het einde van de lijst om “Nieuwsfeed-instellingen” te vinden
 • Tik onder instellingen voor nieuwsfeed op “Reactie voorkeuren”
 • Activeer op de pagina die verschijnt “Op berichten van anderen” om reacties van de berichten van andere mensen te verbergen of “Op uw berichten” om reacties op je eigen berichten te verbergen
 1. Facebook

  Facebook

  Facebook is een social media app waarmee je rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat toegang hebt tot Facebook. Met de app kun je je profiel bijwerken, foto’s en video’s delen, het profiel van vrienden bezoeken, meldingen ontvangen, berichten verzenden en chatten.

 2. Instagram

  Instagram is een social media app die is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via een mobiel apparaat. Bekijk de foto’s van je vrienden, gebruik filters, aangepaste randen en effecten met tilt-shift. Je kunt ook reageren op de foto’s van je vrienden.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …