Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden.

Als je de likes van je berichten echter niet wilt zien, hebben Instagram en Facebook een optie om deze informatie uit te schakelen. Volgens Facebook Inc. is de functie beschikbaar gesteld om “de druk te verlagen” bij het gebruik van de platforms.

Op Instagram kun je likes op huidige berichten en ook eerdere berichten verbergen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je je Instagram- en Facebook-profiel kunt verbergen. Dit artikel laat zien hoe je het aantal likes op zowel Instagram als Facebook kunt verbergen.

Zo verberg je het aantal likes op nieuwe Instagram posts

Je kunt de like-instellingen op je Instagram-berichten aanpassen voordat je ze plaatst. Om dit te doen:

 • Maak een Instagram-bericht en navigeer naar de laatste pagina voordat je het plaatst
 • Tik op “Geavanceerde instellingen” die op de pagina verschijnen
 • Activeer op de pagina die verschijnt “Verberg likes voor dit bericht”
 • Het aantal likes voor dat specifieke bericht worden verborgen wanneer je het bericht uiteindelijk publiceert

Zo verberg je het aantal likes op bestaande Instagram posts

Om het aantal likes op bestaande Instagram-berichten te verbergen:

 • Ga naar een bericht op je Instagram-pagina waarvan je het aantal likes wilt verbergen
 • Tik op de drie verticale stippen die naast je profielnaam verschijnen
 • Tik in het menu dat verschijnt op de optie “Verberg aantal likes”
 • Het aantal likes voor dat specifieke bericht wordt verborgen

Zo verberg je het aantal likes op Facebook

Om het aantal likes op Facebook te verbergen:

 • Start de Facebook-app op je apparaat en tik op de drie horizontale balken die rechtsboven in het scherm verschijnen
 • Navigeer naar “Instellingen en privacy” en tik erop. Tik in het volgende keuzemenu dat verschijnt op “Instellingen”
 • Scrol in het menu Instellingen omlaag naar het einde van de lijst om “Nieuwsfeed-instellingen” te vinden
 • Tik onder instellingen voor nieuwsfeed op “Reactie voorkeuren”
 • Activeer op de pagina die verschijnt “Op berichten van anderen” om reacties van de berichten van andere mensen te verbergen of “Op uw berichten” om reacties op je eigen berichten te verbergen
 1. Facebook

  Facebook

  Facebook is een social media app waarmee je rechtstreeks vanaf je mobiele apparaat toegang hebt tot Facebook. Met de app kun je je profiel bijwerken, foto’s en video’s delen, het profiel van vrienden bezoeken, meldingen ontvangen, berichten verzenden en chatten.

 2. Instagram

  Instagram is een social media app die is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via een mobiel apparaat. Bekijk de foto’s van je vrienden, gebruik filters, aangepaste randen en effecten met tilt-shift. Je kunt ook reageren op de foto’s van je vrienden.

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…

Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden
Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moe…

Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten
Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegeven…