Zo kun je WhatsApp-chats opslaan in een archief en verborgen houden op Android

De archiveringsfunctie in WhatsApp is al een tijdje beschikbaar. Wanneer je een gesprek archiveert in WhatsApp, wordt het gesprek verplaatst naar de archiefmap en is het niet zichtbaar vanaf het tabblad Chats. Als er echter een nieuw bericht wordt ontvangen van een gearchiveerde chat, verschijnt de chat opnieuw in het tabblad Chats.

Kun je WhatsApp-chats archiveren en voor altijd verborgen houden? Ja, dat kan! De nieuwe WhatsApp Beta-versie wordt geleverd met een permanente archiveringsfunctie. Met deze permanente archiefveringsfunctie kun je chats permanent archiveren als je ze wilt negeren of voor altijd van je Chats-tabblad wilt verwijderen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je specifieke WhatsApp-chats kunt verbergen.

Momenteel is de functie alleen beschikbaar voor WhatsApp Beta-gebruikers en zal in volgende WhatsApp-versies worden uitgebreid voor andere WhatsApp-gebruikers. Gebruikers die al zijn geregistreerd in het bètaprogramma, kunnen de functie voor permanent archiveren inschakelen via het instellingenmenu.

Om WhatsApp-chats te archiveren en permanent verborgen te houden:

 • Start de WhatsApp-app door op het pictogram te tikken
 • Tik op het tabblad Chats op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op “Instellingen”
 • Tik op de instellingen-pagina op “Chats”
 • Schakel onder de kop “Gearchiveerde chats” de optie “Chats gearchiveerd houden” in
 • Ga nu terug naar het tabblad Chats, tik op elk gesprek dat je wilt archiveren en houd vast, en tik op het archiefpictogram dat bovenaan het scherm verschijnt
 • Het geselecteerde gesprek wordt gearchiveerd. De map “Archief” wordt naar de bovenkant van het tabblad Chats verplaatst, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je gearchiveerde gesprekken.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audionotities naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…

Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden
Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moe…

Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten
Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegeven…