Zo kun je WhatsApp-chats opslaan in een archief en verborgen houden op Android

De archiveringsfunctie in WhatsApp is al een tijdje beschikbaar. Wanneer je een gesprek archiveert in WhatsApp, wordt het gesprek verplaatst naar de archiefmap en is het niet zichtbaar vanaf het tabblad Chats. Als er echter een nieuw bericht wordt ontvangen van een gearchiveerde chat, verschijnt de chat opnieuw in het tabblad Chats.

Kun je WhatsApp-chats archiveren en voor altijd verborgen houden? Ja, dat kan! De nieuwe WhatsApp Beta-versie wordt geleverd met een permanente archiveringsfunctie. Met deze permanente archiefveringsfunctie kun je chats permanent archiveren als je ze wilt negeren of voor altijd van je Chats-tabblad wilt verwijderen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je specifieke WhatsApp-chats kunt verbergen.

Momenteel is de functie alleen beschikbaar voor WhatsApp Beta-gebruikers en zal in volgende WhatsApp-versies worden uitgebreid voor andere WhatsApp-gebruikers. Gebruikers die al zijn geregistreerd in het bètaprogramma, kunnen de functie voor permanent archiveren inschakelen via het instellingenmenu.

Om WhatsApp-chats te archiveren en permanent verborgen te houden:

 • Start de WhatsApp-app door op het pictogram te tikken
 • Tik op het tabblad Chats op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op “Instellingen”
 • Tik op de instellingen-pagina op “Chats”
 • Schakel onder de kop “Gearchiveerde chats” de optie “Chats gearchiveerd houden” in
 • Ga nu terug naar het tabblad Chats, tik op elk gesprek dat je wilt archiveren en houd vast, en tik op het archiefpictogram dat bovenaan het scherm verschijnt
 • Het geselecteerde gesprek wordt gearchiveerd. De map “Archief” wordt naar de bovenkant van het tabblad Chats verplaatst, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je gearchiveerde gesprekken.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audionotities naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…

Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen
Zo kun je het aantal likes op Instagram en Facebook verbergen

Als mensen je foto’s leuk vinden op Instagram of Facebook, kun je zien hoeveel mensen elke foto hebben “geliked! door naar het aantal likes te kijken. De vind-ik-leuk-teller laat je zien hoeveel mensen je foto hebben bekeken en leuk vonden. Als je de likes van je …