Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk audiobericht te tikken.

Je kunt WhatsApp-audiobestanden ook afspelen door naar de map te gaan waar gedownloade WhatsApp-audiobestanden zijn opgeslagen. Navigeer in de bestandsbeheerder van je apparaat naar WhatsApp > Media > WhatsApp Audio’s om alle gedownloade WhatsApp-audio’s te vinden.

Als je WhatsApp-audiobestanden op andere mediaspelers wilt afspelen, kun je soms problemen ondervinden vanwege het bestandsformaat. Het formaat waarin WhatsApp-audiobestanden worden opgeslagen, is mogelijk niet compatibel met andere mediaspelers of apparaten. Dit betekent dat als je WhatsApp-audiobestanden op sommige apparaten probeert af te spelen, het bestand mogelijk helemaal niet wordt afgespeeld of dat je een slechte geluidskwaliteit krijgt. Is er een oplossing voor dit probleem?

Het meest gebruikte audioformaat is MP3. Als je de WhatsApp-audiobestanden naar MP3-formaat converteert, kun je de audiobestanden op bijna elke mediaspeler of elk apparaat afspelen. Hoe converteer je WhatsApp-audiobestanden naar MP3? Er is geen directe manier om WhatsApp-audiobestanden naar MP3 te converteren. Je hebt een app voor het converteren van audiobestanden van derden nodig om je te helpen bij de conversie. In een ander gerelateerd artikel hebben we enkele van de beste apps besproken die je zou kunnen gebruiken om videobestanden naar MP3 te converteren.

Opus to Mp3 Converter

Opus to MP3 Converter is een audioconversie-app van derden voor Android-apparaten die audiobestanden converteert van het Opus-formaat naar MP3-formaat. De app is gemakkelijk te gebruiken en klaart de klus. Om Opus to MP3 Converter te gebruiken om WhatsApp-audiobestanden te converteren:

 • Download en installeer de Opus to Mp3 Converter-app op je Android-apparaat
 • Start de app door op het pictogram te tikken
 • Verleen de app toestemming om je bestanden te openen
 • Tik op de startpagina op de knop “Bestanden selecteren”
 • Navigeer door je bestanden naar de WhatsApp-map met de audiobestanden die je wilt converteren
 • Tik om een audiobestand te selecteren dat je wilt converteren
 • Tik op de knop Converteren die verschijnt
 • Het audiobestand wordt automatisch geconverteerd naar MP3 en opgeslagen in de map Opus naar MP3 Converter in je bestanden.
 1. Opus to Mp3 converter - Convert Opus to Mp3

  Opus to Mp3 converter – Convert Opus to Mp3

  Opus naar MP3 Converter is een audioconversie-app van derden voor Android-apparaten die audiobestanden converteert van het Opus-formaat naar MP3-formaat. De app is gemakkelijk te gebruiken en klaart de klus.

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…