Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk audiobericht te tikken.

Je kunt WhatsApp-audiobestanden ook afspelen door naar de map te gaan waar gedownloade WhatsApp-audiobestanden zijn opgeslagen. Navigeer in de bestandsbeheerder van je apparaat naar WhatsApp > Media > WhatsApp Audio’s om alle gedownloade WhatsApp-audio’s te vinden.

Als je WhatsApp-audiobestanden op andere mediaspelers wilt afspelen, kun je soms problemen ondervinden vanwege het bestandsformaat. Het formaat waarin WhatsApp-audiobestanden worden opgeslagen, is mogelijk niet compatibel met andere mediaspelers of apparaten. Dit betekent dat als je WhatsApp-audiobestanden op sommige apparaten probeert af te spelen, het bestand mogelijk helemaal niet wordt afgespeeld of dat je een slechte geluidskwaliteit krijgt. Is er een oplossing voor dit probleem?

Het meest gebruikte audioformaat is MP3. Als je de WhatsApp-audiobestanden naar MP3-formaat converteert, kun je de audiobestanden op bijna elke mediaspeler of elk apparaat afspelen. Hoe converteer je WhatsApp-audiobestanden naar MP3? Er is geen directe manier om WhatsApp-audiobestanden naar MP3 te converteren. Je hebt een app voor het converteren van audiobestanden van derden nodig om je te helpen bij de conversie. In een ander gerelateerd artikel hebben we enkele van de beste apps besproken die je zou kunnen gebruiken om videobestanden naar MP3 te converteren.

Opus to Mp3 Converter

Opus to MP3 Converter is een audioconversie-app van derden voor Android-apparaten die audiobestanden converteert van het Opus-formaat naar MP3-formaat. De app is gemakkelijk te gebruiken en klaart de klus. Om Opus to MP3 Converter te gebruiken om WhatsApp-audiobestanden te converteren:

 • Download en installeer de Opus to Mp3 Converter-app op je Android-apparaat
 • Start de app door op het pictogram te tikken
 • Verleen de app toestemming om je bestanden te openen
 • Tik op de startpagina op de knop “Bestanden selecteren”
 • Navigeer door je bestanden naar de WhatsApp-map met de audiobestanden die je wilt converteren
 • Tik om een audiobestand te selecteren dat je wilt converteren
 • Tik op de knop Converteren die verschijnt
 • Het audiobestand wordt automatisch geconverteerd naar MP3 en opgeslagen in de map Opus naar MP3 Converter in je bestanden.
 1. Opus to Mp3 converter - Convert Opus to Mp3

  Opus to Mp3 converter – Convert Opus to Mp3

  Opus naar MP3 Converter is een audioconversie-app van derden voor Android-apparaten die audiobestanden converteert van het Opus-formaat naar MP3-formaat. De app is gemakkelijk te gebruiken en klaart de klus.

Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web
Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web

WhatsApp Web is een versie van WhatsApp waarmee je toegang krijgt tot het platform via de browser van je computer. Om Whatspp web te gebruiken, moet je het Whatsapp-account op je telefoon koppelen met het platform van WhatsApp Web. Eenmaal gekoppeld, heb je toegang tot bijna …

Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android
Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android

Tegenwoordig is de bewakingstechnologie zeer geavanceerd. In de meeste kantoorgebouwen in stedelijke gebieden en moderne woningen is een CCTV-systeem geïnstalleerd. Bewakingssystemen zijn cruciaal bij het verbeteren en waarborgen van de beveiliging. De evolutie van de bewakin…

Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!
Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!

Emoji’s worden veel gebruikt op sociale-mediaplatformen, zoals Instagram, Facebook, Twitter, Telegram en WhatsApp om emoties te uiten en gesprekken op te fleuren. Elk van deze sociale media heeft een breed scala aan emoji’s die je kunt gebruiken. Wist je dat je em…

Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!
Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!

Afgezien van het gebruik van emoji’s en stickers tijdens het chatten op sociale mediaplatforms zoals Facebook, kun je avatars gebruiken om de juiste emotie naar voren te brengen en het gesprek interessanter te maken. Facebook-avatars zijn het equivalent van de Bitmoji o…

Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!
Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!

Wanneer we vrienden sms’en op sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Facebook of Instagram, kan het soms gebeuren dat we sommige woorden per ongeluk verkeerd spellen of dat we niet weten hoe we specifieke woorden correct moeten spellen. Het verkeerd spellen van woorden…