De beste Android-launchers met batterijbesparende functies

Om je Android-apparaat goed te laten werken, heb je een opstartprogramma (een launcher) nodig. Een launcher fungeert als het hoofdthema dat het uiterlijk bepaalt, en wat er gebeurt wanneer je scrolt of apps opent. Elk Android-apparaat wordt geleverd met een standaard opstartprogramma.

Launchers kunnen echter worden geüpgrade. Er zijn veel nieuwe en aantrekkelijke launchers waaruit je kunt kiezen en die je op je Android-apparaat kunt installeren. Omdat het de hoofdcontroller van je apparaat is, is het zo dat de meeste launchers de batterij van je apparaat snel leegmaken.

Om te helpen bij het besparen van de batterij, kun je een lichte launcher installeren die niet veel bronnen op je apparaat gebruikt. Dit stuk belicht enkele van de beste Android-launchers met batterijbesparende functies.

 1. Nova Launcher

  Nova Launcher

  Nova Launcher is een van de beste Android-launchers die beschikbaar zijn voor Android-apparaten. Het geeft je volledige controle over de aanpassingen van het startscherm van je apparaat en zelfs over het scherm met alle apps. Je kunt dit scherm naar wens aanpassen. Het opstartprogramma is licht en verbruikt niet veel bronnen van je telefoon.

 2. Microsoft Launcher

  Microsoft Launcher

  De Microsoft Launcher, ontworpen door Microsoft Corporation, is een van de beste launchers die je kunt gebruiken. Het opstartprogramma is in hoge mate aanpasbaar, waardoor je je apps en schermen gemakkelijker kunt organiseren. Je kunt ook je feeds aanpassen en gemakkelijk je agenda, takenlijsten en meer bekijken. Met Microsoft Launcher kun je ook apps verbergen die je niet op je startscherm of app-scherm wilt weergeven.

 3. Pixel Launcher

  Pixel Launcher

  Pixel Launcher is een extreem lichtgewicht launcher-app voor Android-smartphones. Het opstartprogramma helpt je de levensduur van de batterij te sparen. Het opstartprogramma heeft functies waarmee je de interface van je Android-apparaat kunt aanpassen. Het geeft je ook snel toegang tot het zoeksysteem van Google, applicaties, widgets en meer.

 4. Solo Launcher-Clean,Smooth,DIY

  Solo Launcher-Clean,Smooth,DIY

  Solo Launcher is een app om je apparaat te transformeren. Het is gemakkelijk te gebruiken en vertraagt je Android niet. Het is ook geoptimaliseerd om het batterijverbruik te verminderen. Het opstartprogramma heeft een opschoningsfunctie die je cache opschoont om de snelheid te verbeteren. De app is erg handig om geheugenruimte te besparen.

 5. Evie Launcher

  Evie Launcher

  Evie Launcher staat bekend als een eenvoudig en origineel opstartprogramma waarmee gebruikers het kunnen aanpassen aan hun eigen voorkeuren. De launcher heeft geweldige functies waaruit je kunt kiezen. Met het opstartprogramma kun je verschillende thema’s en widgets kiezen, een menu of mappen maken, gebaren gebruiken, de grootte van pictogrammen wijzigen en nog veel meer.

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

De beste Android-launchers met batterijbesparende functies
De beste Android-launchers met batterijbesparende functies

Om je Android-apparaat goed te laten werken, heb je een opstartprogramma (een launcher) nodig. Een launcher fungeert als het hoofdthema dat het uiterlijk bepaalt, en wat er gebeurt wanneer je scrolt of apps opent. Elk Android-apparaat wordt geleverd met een standaard opstartp…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…