Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt.

Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeldingen, kun je je Android-apparaat ook aanpassen om flitsmeldingen te ontvangen. Wat zijn flitsmeldingen? Dat zijn meldingen die de zaklamp van je apparaat gebruiken om je op de hoogte te stellen wanneer je een melding ontvangt. Wanneer flitsmeldingen zijn geactiveerd, knippert het cameralampje van je apparaat wanneer je een melding ontvangt. In een ander gerelateerd artikel hebben we gekeken naar hoe je in het geheim naar WhatsApp audiobestanden kunt luisteren.

Sommige apparaten hebben een ingebouwde functie voor flitsmeldingen, terwijl je op andere apparaten apps van derden moet downloaden en installeren waarmee je de flitsmelding-functie kunt gebruiken. Dit stuk laat zien hoe je flitsmeldingen in WhatsApp kunt activeren.

Om flitsmeldingen in WhatsApp te activeren, moet je apparaat de flitsmelding-functie hebben. Om te controleren of je apparaat compatibel is:

 • Ga naar de instellingen van het apparaat en probeer de optie voor flitsmeldingen te vinden onder de meldingsinstellingen. Sommige apparaten hebben de optie onder de Toegankelijkheidsinstellingen. Zodra je de optie hebt gevonden, activeer je deze. Eenmaal geactiveerd, knippert het cameralampje automatisch wanneer je meldingen ontvangt.

Als je apparaat geen flitsmeldingen ondersteunt, kun je een app van derden zoeken. Een van de beste apps van derden voor flitsmeldingen is Flash Alerts 3. De app is eenvoudig te installeren en klaart de klus.

Om Flash Alerts 3 op je apparaat te gebruiken:

 • Download en installeer de Flash Alerts 3-app op je Android-apparaat
 • Start de app door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina op de schakelknop om de functie voor flitsmeldingen te activeren
 • Activeer in het statusgebied, net onder de bovenkant van de pagina, de schakelknop naast Melding voor apps (SMS en app)
 • Er verschijnt een pop-upbericht waarin je wordt gevraagd de app toestemming te geven voor toegang tot andere apps. Tik op de knop OK om door te gaan
 • Zoek op de pagina met machtigingen de app Flash Alerts 3 in de lijst met apps en tik erop
 • Er verschijnt een pop-upbericht waarin je wordt gevraagd de app-meldingsmachtigingen te verlenen. Tik op de knop Toestaan
 • Je wordt automatisch doorgestuurd naar de Flash Alerts 3-apps-pagina waar je kunt selecteren welke apps Flash-meldingen je wilt ontvangen. Zoek WhatsApp in de lijst en tik op de schakelknop ernaast om de functie te activeren.

 • Je kunt nu flitsmeldingen van WhatsApp ontvangen. Met Flash Alerts 3 kun je ook de intensiteit en knippersnelheden van de flitsmeldingsfunctie instellen.
 1. Flash Alerts 3, Blink when Incoming Call, SMS, All

  Flash Alerts 3, Blink when Incoming Call, SMS, All

  Met deze app kun je flitsmeldingen inschakelen op je Android-apparaat. De app is eenvoudig te installeren en klaart de klus. Je kunt verschillende apps selecteren die de flitsmeldingsfunctie van de app zullen gebruiken. Met de app kun je ook de intensiteit en knippersnelheden van de flitsmeldingsfunctie instellen.

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …

Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android
Zo kun je foto’s uit video’s halen op je Android

We krijgen veel video’s op onze Android-apparaten. Sommige worden door vrienden via sociale media naar ons gestuurd, en andere leggen we zelf vast met behulp van de camera’s op onze apparaten. Tijdens het bekijken van sommige van deze video’s, raak je missch…

Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!
Soundmoji’s verzenden in Facebook Messenger!

Iedereen kent emoji’s wel en gebruikt ze vast wel eens in berichten. Emoji’s voegen kleur en leven toe aan gesprekken op verschillende berichten-applicaties. Sociale platforms zoals WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger hebben het gebruik van emoji’s doo…