Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!

Instagram Stories (Instagram verhalen) is een geweldige functie om tijdelijk foto’s en korte video’s te plaatsen die automatisch verdwijnen na 24 uur. Zakelijke Instagram-accounts gebruiken de Stories-functie actief om reclame te maken voor hun producten en diensten.

Is het mogelijk om een Instagram-verhaal te maken dat je later pas plaatst? Jazeker. Instagram heeft een functie waarmee gebruikers verhalen kunnen maken en deze als concept kunnen opslaan om ze later te posten. De opgeslagen concepten blijven 7 dagen bewaard voordat ze automatisch worden verwijderd. Deze functie is erg belangrijk voor managers van sociale media die vooraf content moeten voorbereiden. In een eerder gerelateerd artikel hebben we uitgelegd hoe je Instagram posts kunt downloaden en opslaan.

Eerder was het mogelijk om je verhalen naar je galerij te downloaden voordat je ze plaatste. Deze methode werkte prima, alleen was het niet erg handig omdat niet alle verhalen gedownload konden worden. Om dit probleem te voorkomen, introduceerde Instagram de functie “Opslaan als concept” in verhalen. In deze post leggen we je uit hoe je Instagram Stories als concept kunt opslaan.

Instagram-verhalen opslaan als concepten:

 • Start de Instagram-app op je Android-apparaat
 • Tik op de startpagina op de knop “Jouw verhaal” die linksboven in het scherm verschijnt
 • Op de pagina die verschijnt, begin je met het aanpassen van je verhaal door alle inhoud toe te voegen die je nodig hebt
 • Als je klaar bent met het bewerken van je verhaal, tik je op de X-knop linksboven in het scherm
 • Er verschijnt een pop-upmenu met de titel “Bewerkingen negeren”. Tik op de optie “Concept opslaan” uit de beschikbare opties
 • Je verhaal wordt verwerkt en opgeslagen als concept.

Om toegang te krijgen tot je opgeslagen conceptverhaal:

 • Navigeer naar de pagina “Verhalen” door op de knop “Jouw verhaal” te tikken
 • Tik op de galerijknop linksonder op de pagina
 • Tik onder “Galerij” op het tabblad Concepten” boven aan de pagina
 • Al je opgeslagen conceptverhalen zullen verschijnen. Tik op een ervan om door te gaan met bewerken of om ze te plaatsen.
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een sociale media applicatie die is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via een mobiel apparaat. Bekijk de foto’s van je vrienden, gebruik filters, aangepaste randen en effecten met tilt-shift. Je kunt ook reageren op de foto’s van je vrienden.

Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram
Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram

Telegram wordt wereldwijd veel gebruikt als een instant messenger. Je kunt Telegram gebruiken om teksten, mediabestanden en documenten te verzenden en ontvangen. Met Telegram kun je ook spraak- en videogesprekken voeren met andere Telegram-gebruikers. In de loop der jaren hee…

Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!
Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!

Instagram Stories (Instagram verhalen) is een geweldige functie om tijdelijk foto’s en korte video’s te plaatsen die automatisch verdwijnen na 24 uur. Zakelijke Instagram-accounts gebruiken de Stories-functie actief om reclame te maken voor hun producten en dienst…

Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!
Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!

Als je een frequente Instagram-gebruiker bent, heb je in de loop van de tijd misschien veel foto’s en video’s gepost. Wanneer je afbeeldingen en video’s op je feed plaatst, kunnen andere Instagram-gebruikers je content en profiel bekijken en erop reageren. D…

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …