Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!

Wanneer we vrienden sms’en op sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Facebook of Instagram, kan het soms gebeuren dat we sommige woorden per ongeluk verkeerd spellen of dat we niet weten hoe we specifieke woorden correct moeten spellen. Het verkeerd spellen van woorden kan soms beschamend zijn, vooral als je met iemand praat op professioneel niveau of als je een oogje op iemand hebt.

Mensen hebben de neiging om meer spelfouten te maken op WhatsApp omdat dit zo’n veelgebruikte sociale app is. Er is een manier om WhatsApp-gebruikers hun spelling te laten controleren wanneer ze typen om ervoor te zorgen dat ze correct gespelde teksten verzenden.

De WhatsApp-app heeft geen ingebouwde spellingcontrole, maar kan, indien geactiveerd, gebruikmaken van de spellingcontrole op het toetsenbord. De meeste Android-apparaten zijn vooraf geïnstalleerd met Gboard of Google’s toetsenbord met een spellingcontrole-functie. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je het toetsenbord op je Android-telefoon kunt wijzigen. Dit stuk laat zien hoe je de spellingcontrole op WhatsApp kunt activeren.

Om de spellingcontrole op WhatsApp te activeren:

 • Start WhatsApp door op het pictogram te tikken
 • Open een chat en tik op het berichtvenster om het toetsenbord te openen
 • Tik op het toetsenbord dat verschijnt op de tandwielknop die boven aan het toetsenbord verschijnt
 • Blader door de lijst met opties in het instellingenmenu dat verschijnt om Tekstcorrectie te vinden. Tik erop
 • Scrol onder Tekstcorrectie naar het gedeelte Spelling en activeer de schakelknop naast Spellingcontrole
 • Al je verkeerd gespelde woorden worden rood onderstreept. Je kunt op het (de) verkeerd gespelde woord(en) tikken om enkele suggesties van de correct gespelde woorden te zien.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web
Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web

WhatsApp Web is een versie van WhatsApp waarmee je toegang krijgt tot het platform via de browser van je computer. Om Whatspp web te gebruiken, moet je het Whatsapp-account op je telefoon koppelen met het platform van WhatsApp Web. Eenmaal gekoppeld, heb je toegang tot bijna …

Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android
Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android

Tegenwoordig is de bewakingstechnologie zeer geavanceerd. In de meeste kantoorgebouwen in stedelijke gebieden en moderne woningen is een CCTV-systeem geïnstalleerd. Bewakingssystemen zijn cruciaal bij het verbeteren en waarborgen van de beveiliging. De evolutie van de bewakin…

Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!
Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!

Emoji’s worden veel gebruikt op sociale-mediaplatformen, zoals Instagram, Facebook, Twitter, Telegram en WhatsApp om emoties te uiten en gesprekken op te fleuren. Elk van deze sociale media heeft een breed scala aan emoji’s die je kunt gebruiken. Wist je dat je em…

Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!
Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!

Afgezien van het gebruik van emoji’s en stickers tijdens het chatten op sociale mediaplatforms zoals Facebook, kun je avatars gebruiken om de juiste emotie naar voren te brengen en het gesprek interessanter te maken. Facebook-avatars zijn het equivalent van de Bitmoji o…

Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!
Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!

Wanneer we vrienden sms’en op sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Facebook of Instagram, kan het soms gebeuren dat we sommige woorden per ongeluk verkeerd spellen of dat we niet weten hoe we specifieke woorden correct moeten spellen. Het verkeerd spellen van woorden…