Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!

Afgezien van het gebruik van emoji’s en stickers tijdens het chatten op sociale mediaplatforms zoals Facebook, kun je avatars gebruiken om de juiste emotie naar voren te brengen en het gesprek interessanter te maken. Facebook-avatars zijn het equivalent van de Bitmoji op Snapchat.

Facebook biedt kant-en-klare avatars en stelt gebruikers ook in staat om hun eigen avatars te maken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we de 5 beste sticker-apps voor social media besproken. Na een tijdje Facebook-avatars te hebben gebruikt, zou een vaak gesteld vraag kunnen zijn: “Is het mogelijk om Facebook-avatars naar andere sociale-mediaplatforms te exporteren?”

En jet antwoord is, “Ja”! Het is mogelijk om Facebook-avatars te delen en te gebruiken op andere sociale-mediaplatforms zoals Instagram, Snapchat en WhatsApp. Er is echter geen directe manier om Facebook-avatars op te slaan in de galerij van je apparaat. In deze post laten we je zien hoe je Facebook-avatars op WhatsApp kunt gebruiken.

Facebook-avatars gebruiken op WhatsApp:

 • Log in op je Facebook-account via je Android-apparaat
 • Navigeer naar het Facebook-menu door op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van de pagina te tikken
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Meer zien’ om avatars te vinden. Tik op het Avatars-pictogram
 • Als je eerder geen avatars had, kun je er nu een maken
 • Je kunt nu je avatar bekijken. Tik in het avatar-voorbeeldscherm op de Sticker-knop om alle stickers te bekijken die met je avatar zijn gemaakt
 • Tik op een sticker die je op WhatsApp wilt delen en houd deze vast. Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op Meer opties …
 • Er verschijnt een deelmenu, kies WhatsApp uit de lijst met beschikbare apps
 • Je wordt doorgestuurd naar WhatsApp waar je de contactpersoon kiest waarmee je je sticker wilt delen. Tik op de verzendknop als je klaar bent.

Avatars worden gedeeld in de vorm van afbeeldingen op WhatsApp. Dit maakt het vervolgens gemakkelijk voor WhatsApp-gebruikers om avatars op te slaan in de galerij van hun apparaat.

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web
Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web

WhatsApp Web is een versie van WhatsApp waarmee je toegang krijgt tot het platform via de browser van je computer. Om Whatspp web te gebruiken, moet je het Whatsapp-account op je telefoon koppelen met het platform van WhatsApp Web. Eenmaal gekoppeld, heb je toegang tot bijna …

Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android
Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android

Tegenwoordig is de bewakingstechnologie zeer geavanceerd. In de meeste kantoorgebouwen in stedelijke gebieden en moderne woningen is een CCTV-systeem geïnstalleerd. Bewakingssystemen zijn cruciaal bij het verbeteren en waarborgen van de beveiliging. De evolutie van de bewakin…

Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!
Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!

Emoji’s worden veel gebruikt op sociale-mediaplatformen, zoals Instagram, Facebook, Twitter, Telegram en WhatsApp om emoties te uiten en gesprekken op te fleuren. Elk van deze sociale media heeft een breed scala aan emoji’s die je kunt gebruiken. Wist je dat je em…

Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!
Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!

Afgezien van het gebruik van emoji’s en stickers tijdens het chatten op sociale mediaplatforms zoals Facebook, kun je avatars gebruiken om de juiste emotie naar voren te brengen en het gesprek interessanter te maken. Facebook-avatars zijn het equivalent van de Bitmoji o…

Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!
Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!

Wanneer we vrienden sms’en op sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Facebook of Instagram, kan het soms gebeuren dat we sommige woorden per ongeluk verkeerd spellen of dat we niet weten hoe we specifieke woorden correct moeten spellen. Het verkeerd spellen van woorden…