Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!

Emoji’s worden veel gebruikt op sociale-mediaplatformen, zoals Instagram, Facebook, Twitter, Telegram en WhatsApp om emoties te uiten en gesprekken op te fleuren. Elk van deze sociale media heeft een breed scala aan emoji’s die je kunt gebruiken.

Wist je dat je emoji’s kunt combineren en ze als één emoji op WhatsApp kunt verzenden? Ja, dat is echt mogelijk! Om dit te laten werken, moet je echter het Google-toetsenbord als je standaardtoetsenbord gebruiken. Het Google-toetsenbord is een aanpasbaar schermtoetsenbord dat door Google is ontworpen voor Android-apparaten.

Het Google-toetsenbord wordt op veel Android-apparaten als standaardtoetsenbord geleverd. Het Google-toetsenbord heeft verschillende functies, waaronder een eigen set emoji’s die kan worden gebruikt. Met het Google-toetsenbord kun je emoji’s combineren en ze als één op WhatsApp verzenden. In een ander gerelateerd artikel hebben we besproken wat de beste emoticon apps voor WhatsApp zijn. Hier laten we zien hoe je emoji’s op WhatsApp kunt combineren.

Om emoji’s op WhatsApp te combineren:

 • Zorg ervoor dat het Google-toetsenbord is geïnstalleerd als je standaardtoetsenbord
 • Start WhatsApp en ga naar de chat waar je de gecombineerde emoji’s naar toe wilt sturen
 • Tik op het tekstveld om het toetsenbord te starten
 • Terwijl het Google-toetsenbord is gestart, houd je de emoji-knop aan de onderkant van het toetsenbord ingedrukt
 • Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op het emoji-pictogram
 • Er verschijnt een lijst met emoji’s op het toetsenbord. Selecteer twee emoji’s die je wilt combineren. De geselecteerde combinatie wordt bovenaan het toetsenbordgebied weergegeven
 • Tik op de verzendknop als je klaar bent

Let op: niet alle emoji’s zijn compatibel en kunnen worden gecombineerd. Je kunt emoji’s van vlaggen, voertuigen of andere vergelijkbare categorieën niet combineren. Het is ook belangrijk te weten dat de combinaties als sticker worden verzonden.

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

 2. Gboard: het Google-toetsenbord

  Gboard: het Google-toetsenbord

  Gboard is het meest gebruikte Android-toetsenbord dat door Google is gemaakt. Het Google-toetsenbord heeft veel functies, zoals spraakgestuurd typen, het bevat een woordenboek voor meer dan 25 talen, suggesties, correcties, woordvoorspellingen en maakt het gebruik van emoticons mogelijk.

Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web
Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web

WhatsApp Web is een versie van WhatsApp waarmee je toegang krijgt tot het platform via de browser van je computer. Om Whatspp web te gebruiken, moet je het Whatsapp-account op je telefoon koppelen met het platform van WhatsApp Web. Eenmaal gekoppeld, heb je toegang tot bijna …

Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android
Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android

Tegenwoordig is de bewakingstechnologie zeer geavanceerd. In de meeste kantoorgebouwen in stedelijke gebieden en moderne woningen is een CCTV-systeem geïnstalleerd. Bewakingssystemen zijn cruciaal bij het verbeteren en waarborgen van de beveiliging. De evolutie van de bewakin…

Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!
Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!

Emoji’s worden veel gebruikt op sociale-mediaplatformen, zoals Instagram, Facebook, Twitter, Telegram en WhatsApp om emoties te uiten en gesprekken op te fleuren. Elk van deze sociale media heeft een breed scala aan emoji’s die je kunt gebruiken. Wist je dat je em…

Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!
Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!

Afgezien van het gebruik van emoji’s en stickers tijdens het chatten op sociale mediaplatforms zoals Facebook, kun je avatars gebruiken om de juiste emotie naar voren te brengen en het gesprek interessanter te maken. Facebook-avatars zijn het equivalent van de Bitmoji o…

Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!
Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!

Wanneer we vrienden sms’en op sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Facebook of Instagram, kan het soms gebeuren dat we sommige woorden per ongeluk verkeerd spellen of dat we niet weten hoe we specifieke woorden correct moeten spellen. Het verkeerd spellen van woorden…