Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android

Tegenwoordig is de bewakingstechnologie zeer geavanceerd. In de meeste kantoorgebouwen in stedelijke gebieden en moderne woningen is een CCTV-systeem geïnstalleerd. Bewakingssystemen zijn cruciaal bij het verbeteren en waarborgen van de beveiliging.

De evolutie van de bewakingstechnologie heeft er toe bijgedragen dat kleine verborgen camera’s in kantoren en huizen konden worden geïnstalleerd. Verborgen bewakingscamera’s helpen om gebieden te bewaken zonder dat mensen weten dat ze in de gaten worden gehouden. Door de jaren heen hebben verborgen camera’s geholpen bij het opsporen en oplossen van misdaden en het documenteren van cruciale gebeurtenissen.

Kwaadwillenden hebben echter ook misbruik gemaakt van verborgen camera’s om mensen te bespioneren zonder hun medeweten. Een verborgen camera die in je kantoor of huis is geplaatst, kan persoonlijke details over je leven blootleggen. Om dit te achterhalen zijn er verschillende apps ontwikkeld om verborgen camera’s te detecteren. Met deze apps op je apparaat kun je verborgen camera’s in een gebied detecteren en indien nodig vermijden.

De veelgebruikte verborgen camera-detector-apps op Android zijn Hidden Camera Detector, Glint Finder en Fing. Deze apps werken alle drie bijna op dezelfde manier door de magnetische activiteit rond andere apparaten te analyseren. In een ander gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je er achter kunt komen of je microfoon wordt bespioneerd of afgeluisterd.

Om de Hidden Camera Detector-app te gebruiken:

  • Download en installeer de app op je Android-apparaat
  • Start de app door op het pictogram te tikken
  • Kies op de startpagina wat voor soort scanmodus je wil gebruiken
  • De app begint te scannen naar apparaten bij jou in de buurt. Als een camera wordt gedetecteerd, verschijnt er een rood pictogram op de scanner dat de richting van de camera aangeeft
  • Beweeg in de richting van de rode stip om te proberen de verborgen camera te lokaliseren
  1. Hidden camera detector

    Hidden camera detector

    Dit is een scanner-app waarmee je verborgen camera’s en andere apparaten kunt detecteren. De app heeft een krachtige scanner die de magnetische activiteit rond apparaten analyseert. Als een magnetische activiteit lijkt op die van een camera, zal deze app een pieptoon geven en alarm slaan.

Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web
Zo kun je je eigen stickers maken op WhatsApp Web

WhatsApp Web is een versie van WhatsApp waarmee je toegang krijgt tot het platform via de browser van je computer. Om Whatspp web te gebruiken, moet je het Whatsapp-account op je telefoon koppelen met het platform van WhatsApp Web. Eenmaal gekoppeld, heb je toegang tot bijna …

Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android
Zo kun je verborgen camera’s vinden met Android

Tegenwoordig is de bewakingstechnologie zeer geavanceerd. In de meeste kantoorgebouwen in stedelijke gebieden en moderne woningen is een CCTV-systeem geïnstalleerd. Bewakingssystemen zijn cruciaal bij het verbeteren en waarborgen van de beveiliging. De evolutie van de bewakin…

Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!
Zo kun je emoji’s combineren in WhatsApp!

Emoji’s worden veel gebruikt op sociale-mediaplatformen, zoals Instagram, Facebook, Twitter, Telegram en WhatsApp om emoties te uiten en gesprekken op te fleuren. Elk van deze sociale media heeft een breed scala aan emoji’s die je kunt gebruiken. Wist je dat je em…

Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!
Zo kun je Facebook-avatars op WhatsApp gebruiken!

Afgezien van het gebruik van emoji’s en stickers tijdens het chatten op sociale mediaplatforms zoals Facebook, kun je avatars gebruiken om de juiste emotie naar voren te brengen en het gesprek interessanter te maken. Facebook-avatars zijn het equivalent van de Bitmoji o…

Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!
Zo kun je de spellingcontrole activeren in WhatsApp!

Wanneer we vrienden sms’en op sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Facebook of Instagram, kan het soms gebeuren dat we sommige woorden per ongeluk verkeerd spellen of dat we niet weten hoe we specifieke woorden correct moeten spellen. Het verkeerd spellen van woorden…