Dit kun je doen als WhatsApp je berichten niet kan versturen

WhatsApp is een van de beste en meest gebruikte instant messaging-apps. Mensen die WhatsApp gebruiken, kunnen tekstberichten, afbeeldingen, audiobestanden, video’s en documenten verzenden en ontvangen. Eenmaal correct geïnstalleerd en geconfigureerd, kun je WhatsApp onmiddellijk gebruiken, aangezien de dienst gratis is. Het enige wat je nodig hebt is een werkende internetverbinding.

Maar soms probeer je WhatsApp-berichten te verzenden, en worden ze niet afgeleverd. Dit kan erg frustrerend zijn. Maar maak je geen zorgen! Er zijn enkele bekende problemen die van invloed kunnen zijn op het verzenden van WhatsApp-berichten. In dit stuk laten we zien hoe je WhatsApp kunt ‘repareren’ wanneer berichten niet worden verzonden. In een ander gerelateerd artikel hebben we gekeken hoe je kunt checken of je berichten zijn gelezen wanneer de blauwe vinkjes zijn uitgeschakeld.

Zorg ervoor dat je een werkende internet verbinding hebt

Om WhatsApp te gebruiken, heb je een werkende internetverbinding nodig: Wi-Fi of mobiele data. Als je geen WhatsApp-berichten kunt verzenden, heb je waarschijnlijk problemen met je internetverbinding. Probeer je apparaat opnieuw met internet te verbinden en probeer je bericht opnieuw te verzenden.

Update de WhatsApp app

WhatsApp werkt zijn diensten van tijd tot tijd bij. Dit zijn updates. Zodra er een nieuwe WhatsApp-versie is uitgebracht, moeten WhatsApp-gebruikers hun apps updaten naar de nieuwste versie om WhatsApp te kunnen blijven gebruiken. Je WhatsApp-app verzendt mogelijk geen berichten omdat je een verouderde versie van de app gebruikt, en dus de app moet updaten.

Controleer geblokkeerde contacten

Als je het contact naar wie je een WhatsApp-bericht probeert te sturen, hebt geblokkeerd of per ongeluk hebt geblokkeerd, wordt je bericht niet verzonden. Controleer daarom of je het contact naar wie je een bericht probeert te verzenden, niet (per ongeluk) hebt geblokkeerd. Om dit te doen:

  • Tik op het tabblad “Chats” op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm
  • Selecteer in het pop-upmenu dat verschijnt “Instellingen”
  • Tik onder Instellingen op “Account”
  • Selecteer Privacy”
  • Tik op “Geblokkeerde contacten” om de lijst van contacten te zien  die je hebt geblokkeerd.

Controleer de telefoonnummers

Als je een contact met het verkeerde telefoonnummer hebt opgeslagen, kun je geen WhatsApp-berichten naar dat contact sturen. Je moet het nummer controleren van de persoon die je een bericht wilt sturen, vooral als het een internationaal telefoonnummer is.

Wis de Cache

WhatsApp, naast andere apps op je apparaat, slaat bepaalde gegevens op die bekend staan als een ‘cache’. Als de cache groot is, kunnen bepaalde WhatsApp-functies worden geblokkeerd. Je kunt de WhatsApp Cache wissen, door het volgende te doen:

  • Ga naar InstellingenApps → selecteer WhatsApp
  • Tik op Opslag → tik op Cache wissen en vervolgens op Gegevens wissen.

Energiebesparende modus uitschakelen

Met de energiebesparende modus op je apparaat kun je de levensduur van je batterij verlengen door bepaalde processen en de functionaliteit van sommige apps te beperken. Als je de energiebesparende functie hebt ingeschakeld, kun je mogelijk geen WhatsApp-berichten verzenden en ontvangen. Om de energiebesparende functie uit te schakelen:

InstellingenBatterijEnergiebesparingsmodus uitschakelen

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er geen internetverbinding is.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…