Zo kun je de berichtverzoeken op Instagram uitschakelen

Instagram stelt gebruikers in staat om ‘directe’ berichten, oftewel dm’s, naar elkaar te sturen. Standaard kun je directe berichten ontvangen van zowel de mensen die je volgen als degenen die dat niet doen. Directe berichten van de mensen die je volgen, worden automatisch weergegeven op de pagina met directe berichten. Berichten van Instagram-gebruikers die je niet volgen, verschijnen in een andere map met de naam ‘Berichtverzoeken’.

Wanneer je een berichtverzoek ontvangt, kun je er voor kiezen om het te accepteren of het na het lezen te verwijderen. Instagram zal de afzender niet waarschuwen dat je het bericht hebt gelezen, tenzij je het verzoek accepteert.

Als je geen berichtverzoeken meer wilt ontvangen op je Instagram-account, kun je berichtverzoeken uitschakelen. In een recent gepubliceerd artikel hebben we besproken hoe je het aantal likes op Instagram en Facebook kunt verbergen. Dit stuk laat zien hoe je berichtverzoeken op Instagram kunt uitschakelen.

Berichtverzoeken op Instagram uitschakelen:

  • Start Instagram door op het pictogram te tikken
  • Tik op de startpagina op het profielpictogram rechtsonder op de pagina
  • Op de profielpagina, tik je op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van het scherm
  • Tik in het menu dat verschijnt op Instellingen
  • Tik onder Instellingen op Privacy
  • Blader op de pagina die verschijnt door de lijst met opties om Berichten te vinden. Tik erop.
  • Tik vervolgens op “Andere op Instagram”
  • Selecteer “Geen verzoeken ontvangen” op de pagina die verschijnt
  • Je ontvangt geen berichtverzoeken meer van mensen die je niet volgen
  1. Instagram

    Instagram

    Instagram is een sociaal netwerk dat speciaal is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook direct foto’s delen met Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, de foto’s van vrienden bekijken, filters, randen en Tilt-Shift effecten toepassen, reageren op foto’s, en meer.

Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!
Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!

Net als op andere sociale mediaplatformen, stelt Telegram zijn gebruikers in staat om elkaar te blokkeren. In een poging om cyberpesten en andere cybercriminaliteit op Telegram onder controle te krijgen, is de blokkeringsfunctie zeker noodzakelijk en effectief. Wanneer je iem…

Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp
Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen verschillende mediabestanden verzenden en ontvangen, waaronder afbeeldingen, video’s, audiobestanden en gesproken berichten. Met de spraakopname-functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun stem opnemen en verzenden naar individuele chats of chat-gr…

Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!
Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!

Privacy is een belangrijk onderdeel op alle grote sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok. Omdat het een sociaal platform is, zijn de meeste privacy-instellingen op TikTok standaard uitgeschakeld. Door de privacy-instellingen te openen, kun je ec…