Zo kun je zien wie jou Instagram-berichten heeft opgeslagen

Op Instagram worden veel foto’s en korte video’s gedeeld. Standaard kunnen Instagram-gebruikers openbare berichten liken en erop reageren. Maar wist je dat je ook Instagram-berichten kunt opslaan? Als je een bericht op een later tijdstip wil bekijken, kun je het opslaan door op de knop ‘Opslaan’ te tikken die onder aan elk bericht verschijnt. De opgeslagen berichten zijn toegankelijk via:

 • Ga naar je profiel. Tik op het profielpictogram rechtsonder in het scherm
 • Tik op de pagina die verschijnt op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op “Opgeslagen”
 • Je opgeslagen berichten zullen verschijnen

Is het mogelijk om te weten wie je Instagram-berichten heeft opgeslagen? Er is geen directe manier om te zien wie je Instagram-berichten heeft opgeslagen. Er zijn echter enkele tijdelijke trucs die je kunt gebruiken om te weten wie je Instagram-berichten heeft opgeslagen. In een gerelateerd artikel kun je lezen hoe je Instagram-verhaal kunt opslaan als concepten.

Vraag je volgers of ze je Instagram-berichten hebben opgeslagen

Je kunt je volgers via Instagram Stories vragen wie je berichten heeft opgeslagen. Om dit te doen:

 • Navigeer naar het bericht waarover je je volgers wilt vragen
 • Maak een screenshot van het Instagram-bericht
 • Tik op het Home-pictogram om terug te keren naar je Instagram-feed
 • Tik op het Verhalen-pictogram in de linkerbovenhoek om een nieuw Instagram-verhaal te beginnen
 • Importeer je screenshot als afbeelding in je verhaal
 • Tik op het tekstpictogram om een bericht aan je volgers toe te voegen. Je kunt iets vragen als “Wie heeft dit bericht opgeslagen?”
 • Tik op de knop “Gereed” als je klaar bent
 • Tik op “Jouw verhalen” om het verhaal voor je volgers te publiceren
 • Je volgers zullen antwoorden via een direct message

Bekijk hoe vaak je bericht is opgeslagen

Als je wilt zien hoe vaak je berichten zijn opgeslagen, moet je eerst je persoonlijke Instagram-account omzetten naar een professioneel account. Ga hiervoor naar Instellingen > Account > Overschakelen naar professioneel account. Volg de volgende paar stappen om het proces te voltooien.

Nadat je je persoonlijke account naar professioneel hebt omgezet, volg je de onderstaande stappen om te zien hoe vaak je berichten zijn opgeslagen:

 • Tik op het profielpictogram om je berichten te bekijken
 • Tik op het bericht waarvan je de opgeslagen telling wilt bekijken
 • Tik op “Inzichten bekijken” onder de afbeelding of video
 • Er verschijnen verschillende statistieken. Het bladwijzerpictogram verwijst naar hoe vaak iemand dit bericht in zijn collecties heeft opgeslagen.

 

 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een sociaal netwerk die speciaal is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook direct foto’s delen met Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, de foto’s van vrienden bekijken, filters, aangepaste randen en Tilt-Shift vervagingseffecten toepassen, reageren en genieten van de foto’s van je vrienden.

Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!
Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!

Net als op andere sociale mediaplatformen, stelt Telegram zijn gebruikers in staat om elkaar te blokkeren. In een poging om cyberpesten en andere cybercriminaliteit op Telegram onder controle te krijgen, is de blokkeringsfunctie zeker noodzakelijk en effectief. Wanneer je iem…

Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp
Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen verschillende mediabestanden verzenden en ontvangen, waaronder afbeeldingen, video’s, audiobestanden en gesproken berichten. Met de spraakopname-functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun stem opnemen en verzenden naar individuele chats of chat-gr…

Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!
Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!

Privacy is een belangrijk onderdeel op alle grote sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok. Omdat het een sociaal platform is, zijn de meeste privacy-instellingen op TikTok standaard uitgeschakeld. Door de privacy-instellingen te openen, kun je ec…