Zo kun je iemand vinden en toevoegen op gebruikersnaam in Telegram

Telegram blijft zijn diensten verbeteren om zijn gebruikers de beste ervaring te bieden. Met Telegram kun je berichten en mediabestanden verzenden en ontvangen van andere gebruikers. Om met je vrienden te chatten op Telegram, net als op WhatsApp, moet je hun nummer opslaan in de contactenlijst van je apparaat en zullen ze vervolgens geïmporteerd worden in Telegram.

Dankzij een recente update van de Telegram-app kunnen gebruikers andere gebruikers vinden via hun gebruikersnaam en deze toevoegen aan hun lijst met contacten. Met deze update kunnen Telegram-gebruikers andere gebruikers toevoegen zonder dat ze een telefoonnummer nodig hebben. Net als op Twitter en Instagram kunnen Telegram-gebruikers nu anderen zoeken en toevoegen. In deze post laten we je zien hoe je iemand op Telegram kunt vinden op zijn gebruikersnaam. In een vorig gerelateerd artikel lieten we je zien hoe je de thema’s voor individuele chats kunt aanpassen.

Zo kun je iemand op Telegram vinden via zijn gebruikersnaam:

 • Upgrade de Telegram-app naar de nieuwste versie
 • Open de Telegram-app door op het pictogram te tikken
 • Log in op je account met je inloggegevens
 • Tik op de startpagina op het zoekpictogram

 • Typ in de zoekbalk die verschijnt de gebruikersnaam die je wil toevoegen. Zorg ervoor dat je de naam correct invoert
 • Suggesties voor de gebruikersnaam zullen verschijnen terwijl je typt.

 • Als je de gebruikersnaam ziet waar je naar op zoek bent, kun je er op tikken
 • De gebruikersnaam die je hebt geselecteerd, wordt geopend in een chatvenster. Je kunt met die gebruiker chatten en hem of haar zelfs toevoegen aan je lijst met contacten.

Om de nieuwe gebruiker aan je contacten toe te voegen:

 • Tik in het chatvenster met de nieuw gezochte gebruiker op de drie verticale stippen die rechtsboven op de pagina verschijnen.

 • Tik in het menu dat verschijnt op Contact toevoegen
 • Bewerk de naam van het contact en tik op de knop Gereed
 • Het contact wordt toegevoegd aan je lijst met contacten
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke berichten-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 mensen, uitgewisselde berichten coderen, video’s van maximaal 1 GB delen, meerdere foto’s verzenden en de cloudopslagservice gebruiken.

Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!
Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!

Net als op andere sociale mediaplatformen, stelt Telegram zijn gebruikers in staat om elkaar te blokkeren. In een poging om cyberpesten en andere cybercriminaliteit op Telegram onder controle te krijgen, is de blokkeringsfunctie zeker noodzakelijk en effectief. Wanneer je iem…

Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp
Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen verschillende mediabestanden verzenden en ontvangen, waaronder afbeeldingen, video’s, audiobestanden en gesproken berichten. Met de spraakopname-functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun stem opnemen en verzenden naar individuele chats of chat-gr…

Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!
Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!

Privacy is een belangrijk onderdeel op alle grote sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok. Omdat het een sociaal platform is, zijn de meeste privacy-instellingen op TikTok standaard uitgeschakeld. Door de privacy-instellingen te openen, kun je ec…