Dit zijn de beste Android apps voor je mentale gezondheid!

Mentale gezondheid is een grote zorg voor mensen over de hele wereld. Mensen worden steeds vaker gediagnosticeerd met mentale aandoeningen of problemen, terwijl artsen streven naar betere manieren om psychische aandoeningen te genezen of nog beter; te voorkomen. Therapie wordt op grote schaal ingezet om psychische aandoeningen te behandelen en te voorkomen. De meeste mensen schrijven zich in voor persoonlijke of groepstherapie die hen helpen om te gaan met hun mentale problemen.

Om verschillende redenen kan echter niet iedereen alle geplande therapiesessies bijwonen. Daarom zijn er verschillende mentale gezondheid apps ontwikkeld om mensen te helpen bij het omgaan met en het voorkomen van psychische problemen. Dit stuk belicht enkele van de beste apps voor de mentale gezondheid die op je Android-toestel gebruikt kunnen worden.

  1. Pacifica - Stress & Anxiety

    Pacifica – Stress & Anxiety

    Als je stress- en angstproblemen hebt die je wil of moet oplossen, dan is dit een perfecte app voor jou. Pacifica helpt je je stemmingen, gedachten en gedrag te begrijpen, zodat je je beter gaat voelen. Met de middelen die de app biedt, kun je stress-, angst- en depressie gerelateerde problemen oplossen. Met de app kun je dagelijks stemmingen volgen, beoordelingen en hulpmiddelen krijgen en meer om je te helpen een goede mentale gezondheid te bereiken en te behouden.

  2. Deep Calm - Meditate, Sleep, Relax

    Deep Calm – Meditate, Sleep, Relax

    De Deep Calm app helpt je om mentale rust te bereiken door je stress- en angstniveaus te verminderen, zo kom je beter tot rust en haal je meer uit je slaap. De app biedt ademhaling- en begeleide meditatieprogramma’s, slaapverhalen en ontspannende muziek die is aanbevolen door experts, psychologen en therapeuten.

  3. Headspace: Guided Meditation & Mindfulness

    Headspace: Guided Meditation & Mindfulness

    Met Headspace kun je ontspanning-, meditatie- en mindfulness-technieken oefenen die je helpen om beter te ademen en je te concentreren, kalm te blijven, op je best te presteren en ’s nachts beter te rusten. Met behulp van de app kun je oefeningen doen om je geest kalm te houden en stress en angstniveaus te verminderen. De app heeft meer dan 500 meditatieprogramma’s om te helpen bij specifieke onderwerpen, waaronder angst, stress, slaap en mindfulness.

  4. Happify

    Happify

    Happify is een app voor geestelijke gezondheid & fitness die mensen helpt om negatieve gedachten te overwinnen, stress te verminderen en mentale veerkracht op te bouwen door middel van effectieve tools en programma’s. De app is gratis en heeft een geweldige interface waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen communiceren. Je kunt de app gebruiken om je dagelijkse voortgang bij te houden en zo je gewenste doelen te bereiken.

  5. Moodpath App - Depression, Burnout & Stress Test

    Moodpath App – Depression, Burnout & Stress Test

    Moodpath is een interactieve app die je mentale gezondheid, stemmingen, emoties en gedachten bijhoudt en beoordeelt. Door middel van dagelijkse vragen over je emotionele en fysieke welzijn, kun je eenvoudig je mentale gezondheid beoordelen en onderhouden. Je kunt je resultaten ook naar echte psychiaters en therapeuten in de geestelijke gezondheidszorg sturen.

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…