Dit zijn de beste Android apps voor je mentale gezondheid!

Mentale gezondheid is een grote zorg voor mensen over de hele wereld. Mensen worden steeds vaker gediagnosticeerd met mentale aandoeningen of problemen, terwijl artsen streven naar betere manieren om psychische aandoeningen te genezen of nog beter; te voorkomen. Therapie wordt op grote schaal ingezet om psychische aandoeningen te behandelen en te voorkomen. De meeste mensen schrijven zich in voor persoonlijke of groepstherapie die hen helpen om te gaan met hun mentale problemen.

Om verschillende redenen kan echter niet iedereen alle geplande therapiesessies bijwonen. Daarom zijn er verschillende mentale gezondheid apps ontwikkeld om mensen te helpen bij het omgaan met en het voorkomen van psychische problemen. Dit stuk belicht enkele van de beste apps voor de mentale gezondheid die op je Android-toestel gebruikt kunnen worden.

 1. Pacifica - Stress & Anxiety

  Pacifica – Stress & Anxiety

  Als je stress- en angstproblemen hebt die je wil of moet oplossen, dan is dit een perfecte app voor jou. Pacifica helpt je je stemmingen, gedachten en gedrag te begrijpen, zodat je je beter gaat voelen. Met de middelen die de app biedt, kun je stress-, angst- en depressie gerelateerde problemen oplossen. Met de app kun je dagelijks stemmingen volgen, beoordelingen en hulpmiddelen krijgen en meer om je te helpen een goede mentale gezondheid te bereiken en te behouden.

 2. Deep Calm - Meditate, Sleep, Relax

  Deep Calm – Meditate, Sleep, Relax

  De Deep Calm app helpt je om mentale rust te bereiken door je stress- en angstniveaus te verminderen, zo kom je beter tot rust en haal je meer uit je slaap. De app biedt ademhaling- en begeleide meditatieprogramma’s, slaapverhalen en ontspannende muziek die is aanbevolen door experts, psychologen en therapeuten.

 3. Headspace: Guided Meditation & Mindfulness

  Headspace: Guided Meditation & Mindfulness

  Met Headspace kun je ontspanning-, meditatie- en mindfulness-technieken oefenen die je helpen om beter te ademen en je te concentreren, kalm te blijven, op je best te presteren en ’s nachts beter te rusten. Met behulp van de app kun je oefeningen doen om je geest kalm te houden en stress en angstniveaus te verminderen. De app heeft meer dan 500 meditatieprogramma’s om te helpen bij specifieke onderwerpen, waaronder angst, stress, slaap en mindfulness.

 4. Happify

  Happify

  Happify is een app voor geestelijke gezondheid & fitness die mensen helpt om negatieve gedachten te overwinnen, stress te verminderen en mentale veerkracht op te bouwen door middel van effectieve tools en programma’s. De app is gratis en heeft een geweldige interface waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen communiceren. Je kunt de app gebruiken om je dagelijkse voortgang bij te houden en zo je gewenste doelen te bereiken.

 5. Moodpath App - Depression, Burnout & Stress Test

  Moodpath App – Depression, Burnout & Stress Test

  Moodpath is een interactieve app die je mentale gezondheid, stemmingen, emoties en gedachten bijhoudt en beoordeelt. Door middel van dagelijkse vragen over je emotionele en fysieke welzijn, kun je eenvoudig je mentale gezondheid beoordelen en onderhouden. Je kunt je resultaten ook naar echte psychiaters en therapeuten in de geestelijke gezondheidszorg sturen.

Dit zijn de beste gratis VPN’s voor je Android!
Dit zijn de beste gratis VPN’s voor je Android!

VPN staat voor Virtual Private Network. VPN is een particulier netwerk waarmee internetgebruikers veilig gegevens kunnen verzenden en ontvangen bij gebruik van een openbaar netwerk. Tegenwoordig wordt internet bijna overal gebruikt, in je plaatselijke café, het park of zelfs …

Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!
Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!

Net als op andere sociale mediaplatformen, stelt Telegram zijn gebruikers in staat om elkaar te blokkeren. In een poging om cyberpesten en andere cybercriminaliteit op Telegram onder controle te krijgen, is de blokkeringsfunctie zeker noodzakelijk en effectief. Wanneer je iem…

Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp
Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen verschillende mediabestanden verzenden en ontvangen, waaronder afbeeldingen, video’s, audiobestanden en gesproken berichten. Met de spraakopname-functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun stem opnemen en verzenden naar individuele chats of chat-gr…

Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!
Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!

Privacy is een belangrijk onderdeel op alle grote sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok. Omdat het een sociaal platform is, zijn de meeste privacy-instellingen op TikTok standaard uitgeschakeld. Door de privacy-instellingen te openen, kun je ec…