Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!

Privacy is een belangrijk onderdeel op alle grote sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok. Omdat het een sociaal platform is, zijn de meeste privacy-instellingen op TikTok standaard uitgeschakeld. Door de privacy-instellingen te openen, kun je echter een paar opties aanpassen om je privacy in de app te verbeteren. TikTok is voortdurend bezig met het onderzoeken en implementeren van privacy-instellingen en oplossingen om te voorkomen dat de gegevens van zijn gebruikers worden misbruikt door hackers en kwaadwillende gebruikers.

Omdat TikTok beschikbaar is voor zowel tieners als volwassenen, is het belangrijk om te weten hoe je het digitale leven van je kinderen en jezelf op TikTok kunt beschermen. In deze post vertellen we je alles wat je moet weten over de privacy op TikTok. In een eerder gerelateerd artikel hebben we uitgelegd wat TikTok is en hoe het werkt.

Maak je account privé

Als je je zorgen maakt over de mensen die je volgen op TikTok, kun je je account wijzigen in een privé account. Dit betekent dat alleen gebruikers die je toelaat je kunnen volgen en je video’s kunnen bekijken. Het heeft geen invloed op je huidige volgers. Om je TikTok-account in privé te veranderen:

  • Start TikTok op je apparaat
  • Tik op het profielpictogram dat rechtsonder op het scherm verschijnt
  • Tik op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van de profielpagina
  • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Beveiliging en Privacy’
  • Tik op de pagina die verschijnt op ‘Privacy’
  • Tik in het Privacy-menu op de schakelknop naast de optie ‘Privé-account’

  • Je account wordt nu privé.

Stel je account voor aan anderen

Terwijl je nog steeds op de Privacy-pagina bent, kun je de instellingen wijzigen voor wie je account aan andere gebruikers aanbeveelt. Om dit te doen:

  • Zoek de optie ‘Stel je account voor aan anderen’ en tik erop
  • Lees alle beschikbare opties door en schakel de schakelknop uit voor de optie die bij jou past

Rapporteren of blokkeren op TikTok

Met TikTok kunnen gebruikers andere gebruikers die hun privacy schenden, blokkeren en zelfs aangeven.

Een gebruiker op TikTok blokkeren of aangeven:

  • Gebruik op de startpagina de zoekfunctie om te zoeken naar de gebruikersnaam van de specifieke persoon die je wilt blokkeren of aangeven
  • Wanneer je de specifieke gebruiker die je wilt blokkeren, vindt, tik je op hun gebruikersnaam om naar hun profielpagina te gaan
  • Tik op hun profielpagina op de drie verticale knoppen in de rechterbovenhoek van de pagina
  • Tik in het pop-up menu dat onder aan de pagina verschijnt op Aangeven of Blokkeren
  • Als je op Aangeven tikt, word je doorgestuurd naar een pagina waar je het account of de inhoud die door die gebruiker is gepost, kunt melden
  • Als je op de optie Blokkeren tikt, verschijnt er een bevestigingsbericht op het scherm. Tik op ‘Bevestigen’ om de blokkering te bevestigen

Duet-functie beheren

TikTok heeft een Duet-functie waarmee twee gebruikers samen een video kunnen maken. Elke gebruiker op TikTok kan met iedereen een duet aangaan. Om deze functie te activeren:

  • Navigeer naar de Privacy-pagina en scrol omlaag om ‘Duet’ te vinden, tik erop
  • Selecteer op de pagina die verschijnt een van de drie beschikbare opties om te kiezen wie met je video’s kan ‘duetten’.

Beheer reacties op TikTok-berichten

Je kunt ook bepalen wie op je TikTok-video’s kan reageren. Dit helpt voorkomen dat kwaadwillende gebruikers negatief of beledigend reageren op je video’s. Kiezen wie op je video’s kan reageren:

  • Blader op de Privacy-pagina om ‘Opmerkingen’ te vinden en tik erop
  • Kies op de pagina ‘Opmerkingen’ welke van de beschikbare opties het beste bij je past.

Gezinskoppeling inschakelen

Als je een tiener hebt die op TikTok zit, kun je de functie voor het koppelen van gezinnen gebruiken om hun account te controleren en beheren.

  1. TikTok

    TikTok

    Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken en bewerken. Je kunt ook verschillende categorieën video’s van andere gebruikers bekijken. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!
Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!

Net als op andere sociale mediaplatformen, stelt Telegram zijn gebruikers in staat om elkaar te blokkeren. In een poging om cyberpesten en andere cybercriminaliteit op Telegram onder controle te krijgen, is de blokkeringsfunctie zeker noodzakelijk en effectief. Wanneer je iem…

Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp
Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen verschillende mediabestanden verzenden en ontvangen, waaronder afbeeldingen, video’s, audiobestanden en gesproken berichten. Met de spraakopname-functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun stem opnemen en verzenden naar individuele chats of chat-gr…

Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!
Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!

Privacy is een belangrijk onderdeel op alle grote sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok. Omdat het een sociaal platform is, zijn de meeste privacy-instellingen op TikTok standaard uitgeschakeld. Door de privacy-instellingen te openen, kun je ec…