Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen verschillende mediabestanden verzenden en ontvangen, waaronder afbeeldingen, video’s, audiobestanden en gesproken berichten. Met de spraakopname-functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun stem opnemen en verzenden naar individuele chats of chat-groepen.

De spraakopname-functie heeft in het verleden verschillende updates ondergaan. In een vorig artikel hebben we uitgelegd hoe je problemen met spraakberichten kunt oplossen. Een recente update van de spraakopname-functie op WhatsApp heeft ervoor gezorgd dat je nu ook opnames kunt pauzeren en hervatten. Dit betekent dat je bij het opnemen van een lang bericht de opname kunt pauzeren en kunt hervatten wanneer je klaar bent om verder te gaan.

Spraakopnamen op WhatsApp pauzeren en hervatten:

 • Update je WhatsApp app naar de nieuwste versie
 • Open de WhatsApp app door op het icoontje te tikken
 • Op de ‘Chats’-pagina, scroll om de individuele of groep chat te vinden waar naar je de opname naar toe wilt sturen. Tik er op om het gesprek te openen
 • Tik en houd het microfoonpictogram naast de tekstbalk vast om je bericht op te nemen
 • Er verschijnt een slotpictogram. Om door te gaan met opnemen zonder de microfoonknop ingedrukt te houden, schuif de microfoon omhoog in de richting van het slot

 • Nu je opname is vergrendeld, verschijnt er een pauzeknop op het opnamescherm
 • Tik op de pauzeknop om de opname te pauzeren en tik op de rode microfoonknop die verschijnt om de opname te hervatten

 • Als je klaar bent met opnemen, tik je op de verzendknop
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audiobestanden naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!
Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!

Net als op andere sociale mediaplatformen, stelt Telegram zijn gebruikers in staat om elkaar te blokkeren. In een poging om cyberpesten en andere cybercriminaliteit op Telegram onder controle te krijgen, is de blokkeringsfunctie zeker noodzakelijk en effectief. Wanneer je iem…

Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp
Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen verschillende mediabestanden verzenden en ontvangen, waaronder afbeeldingen, video’s, audiobestanden en gesproken berichten. Met de spraakopname-functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun stem opnemen en verzenden naar individuele chats of chat-gr…

Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!
Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!

Privacy is een belangrijk onderdeel op alle grote sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok. Omdat het een sociaal platform is, zijn de meeste privacy-instellingen op TikTok standaard uitgeschakeld. Door de privacy-instellingen te openen, kun je ec…