Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!

Net als op andere sociale mediaplatformen, stelt Telegram zijn gebruikers in staat om elkaar te blokkeren. In een poging om cyberpesten en andere cybercriminaliteit op Telegram onder controle te krijgen, is de blokkeringsfunctie zeker noodzakelijk en effectief. Wanneer je iemand blokkeert, kunnen gebruikers bepaalde functies niet meer gebruiken. Het meest voor de hand liggende is dat je de berichten die ze jou sturen niet meer zult ontvangen.

Is het mogelijk om te weten of iemand je op Telegram heeft geblokkeerd? Standaard krijgen Telegram-gebruikers geen melding wanneer andere gebruikers hen blokkeren. Er zijn echter manieren om erachter te komen of iemand je echt heeft geblokkeerd. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je iemand op zijn naam of gebruikersnaam kunt vinden. Hieronder vind je enkele tips om er achter te komen of iemand je op Telegram heeft geblokkeerd.

Geen ‘Laatst gezien’ of ‘Online’ status

Telegram geeft standaard de ‘Laatst gezien’ en ‘Online’ status weer in de chats van mensen. Je kunt echter op elk moment je status ‘Laatst gezien’ en ‘online’ uitschakelen. Wanneer je iemand op Telegram blokkeert, zien ze ook je ‘Laatst gezien’ en ‘online’ status niet meer.

Als je de status van een contact niet ziet, is het of uitgeschakeld, of je bent geblokkeerd. Om te bevestigen dat je daadwerkelijk bent geblokkeerd, kun je een vriend die hetzelfde contact heeft vragen om te controleren of de status zichtbaar is. Als ze deze wel kunnen zien ben je hoogstwaarschijnlijk geblokkeerd.

Je berichten worden niet bezorgd

Wanneer je een Telegram-bericht naar een contactpersoon verzendt, ontvang je standaard één vinkje om aan te geven dat het bericht is verzonden. Wanneer het bericht is afgeleverd bij de ontvanger, worden er twee vinkjes weergegeven.

Wanneer een persoon je heeft geblokkeerd, heeft het bericht dat je verzendt slechts één vinkje, wat betekent dat het is verzonden. Dit is echter geen afdoende manier om erachter te komen of je bent geblokkeerd, omdat de berichten die je verzendt niet worden afgeleverd als de ontvanger niet online is of zijn account heeft verwijderd.

Om te bevestigen dat je bent geblokkeerd, vraag je je vriend die hetzelfde contact heeft om hem een bericht te sturen. Als zijn of haar bericht wordt afgeleverd en het jouwe komt steeds maar niet aan, dan ben je zeer waarschijnlijk geblokkeerd.

Foto van de contactpersoon is niet zichtbaar

Mensen op je Telegram kunnen hun profielfoto’s op elk moment uploaden en veranderen. Als je eerder iemands foto wel kon zien en nu ineens niet meer, dan ben je waarschijnlijk geblokkeerd. Houd er rekening meer dat er een verschil is tussen een contact dat zijn profielfoto heeft verwijderd en je dus daarom geen foto ziet, of dat je geblokkeerd bent.

Je kunt bevestigen of je bent geblokkeerd door een vriend met hetzelfde contact te vragen of hij of zij de foto wel kan zien.

Geen melding “Account verwijderd” in Chats

Als iemand zijn Telegram-account heeft verwijderd, zien andere gebruikers een melding “Account verwijderd” wanneer ze toegang proberen te krijgen tot hun profiel. Dus als je ziet dat je verzonden berichten niet worden afgeleverd, of je de weergegeven foto niet kunt zien, er geen ‘Laatst Gezien’ of ‘Online’ status beschikbaar is, en er geen melding ‘Account verwijderd’ is, dan ben je zeer waarschijnlijk geblokkeerd.

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram is een gebruiksvriendelijke berichten-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken met maximaal 200 mensen, de uitgewisselde berichten coderen, video’s van maximaal 1 GB delen, meerdere foto’s verzenden en de cloudopslagservice gebruiken.

Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!
Zo weet je of iemand je geblokkeerd heeft op Telegram!

Net als op andere sociale mediaplatformen, stelt Telegram zijn gebruikers in staat om elkaar te blokkeren. In een poging om cyberpesten en andere cybercriminaliteit op Telegram onder controle te krijgen, is de blokkeringsfunctie zeker noodzakelijk en effectief. Wanneer je iem…

Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp
Zo kun je spraakopnames pauzeren en hervatten in WhatsApp

WhatsApp-gebruikers kunnen verschillende mediabestanden verzenden en ontvangen, waaronder afbeeldingen, video’s, audiobestanden en gesproken berichten. Met de spraakopname-functie kunnen WhatsApp-gebruikers hun stem opnemen en verzenden naar individuele chats of chat-gr…

Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!
Alles wat je moet weten over je privacy op TikTok!

Privacy is een belangrijk onderdeel op alle grote sociale-mediaplatformen zoals WhatsApp, Instagram, Facebook en TikTok. Omdat het een sociaal platform is, zijn de meeste privacy-instellingen op TikTok standaard uitgeschakeld. Door de privacy-instellingen te openen, kun je ec…