Dit zijn de beste Stappenteller-Apps voor Android om dagelijks je stappen bij te houden!

Gezond leven bestaat uit verschillende aspecten waaronder gezond eten en bewegen. Fysieke oefeningen kunnen binnenactiviteiten zijn, zoals yoga en gewichtheffen of buitenactiviteiten zoals veldsporten, hardlopen of wandelen.

Wandelen wordt beschouwd als een gemakkelijke vorm van lichaamsbeweging omdat je het al van nature doet. Maar hoe houd je nou het aantal stappen bij dat je op een dag of in een uur zet? Dankzij stappenteller-apps kun je je Android-apparaat gebruiken om je stappen bij te houden. Er zijn in de loop van de tijd veel fitness- en stappenteller-apps ontwikkeld die mensen kunnen gebruiken om gezond te blijven. Dit stuk belicht enkele van de beste stappenteller-apps voor Android-apparaten.

  1. ActivityTracker - Step Counter & Pedometer

    ActivityTracker – Step Counter & Pedometer

    Dit is een allround tracker die al je dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse activiteiten bijhoudt, zoals stappen, afgelegde afstand en verbrande calorieën, en de resultaten weergeeft op je Android-apparaat. De app verbruikt batterij en bespaart zo de lading van je apparaat. Je kunt wekelijkse doelen instellen voor stappen, verbrande calorieën en af te leggen afstanden. Zodra je je doelen hebt bereikt, ontvang je een melding.

  2. Pedometer&GewichtsverliesCoach

    Pedometer&GewichtsverliesCoach

    Dit is een geweldige en gratis app die synchroniseert met een andere veelgebruikte fitness-app, MyFitness Pal. Deze app maakt gebruik van sensoren op je apparaat om gelopen afstanden en het verlies van calorieën te volgen en vast te leggen. Met de app kun je haalbare wandeldoelen instellen en ontvang je een melding waneer je ze bereikt. Zolang de app op je apparaat is ingeschakeld, blijft deze je stappen tellen, zelfs wanneer het scherm is vergrendeld of door een andere app wordt gebruikt.

  3. StepsApp Stappenteller

    StepsApp Stappenteller

    StepsApp heeft meer dan 10 miljoen gebruikers over de hele wereld. Met deze app op je apparaat kun je je dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse stappen bijhouden. De app heeft een automatische teller die blijft tellen, zelfs als het scherm van je apparaat is vergrendeld of in gebruik is voor een andere app. De app biedt een overzicht van je dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse statistieken met behulp van gemakkelijk te interpreteren grafieken.

  4. Step Counter - Pedometer Free & Calorie Counter

    Step Counter – Pedometer Free & Calorie Counter

    Dit is een zeer betrouwbare stappenteller-app. De app gebruikt de ingebouwde sensor op je Android-apparaat om je stappen te tellen. De app houdt ook de afgelegde afstand, het aantal verbrande calorieën en de bestede tijd bij. De verzamelde informatie wordt aan je gepresenteerd in grafieken die gemakkelijk te interpreteren zijn. De app kan op de achtergrond werken en hoeft niet actief op het scherm te staan. De app verbruikt weinig batterij, waardoor de batterij van je apparaat wordt bespaard.

  5. Fitbit

    Fitbit

    Fitbit is een algemene gezondheid en fitness-app die aangepaste gezondheidsprogramma’s en video-workouts biedt. Met de Fitbit-app kun je basisstatistieken volgen over hoe je traint. De app heeft een stappenteller die helpt bij het tellen van je stappen terwijl je loopt. Je kunt doelen stellen en een melding ontvangen wanneer je deze bereikt. Met de app kun je contact maken met andere gebruikers en samen fitnessuitdagingen starten.

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…