Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegevens op je Android-telefoon niet konden worden overgezet naar je nieuwe iPhone-apparaat.

Onlangs, toen ze zich realiseerden hoe belangrijk WhatsApp-gegevens zijn voor mensen, hebben WhatsApp-ontwikkelaars een manier ontwikkeld waarmee Android-gebruikers hun WhatsApp-gegevens naar hun iPhones kunnen overbrengen. Door enkele eenvoudige stappen te volgen, kun je nu eenvoudig WhatsApp-gegevens van een Android-apparaat naar een iPhone overbrengen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we laten zien hoe je erachter komt of je WhatsApp-account door iemand wordt gecontroleerd. 

De overdracht omvat een app van derden genaamd ‘Move to iOS die moet worden geïnstalleerd op het Android-apparaat van waaruit de gegevens moeten worden verplaatst. Afgezien van installatie van de de Move to iOS-app, moet aan andere vereisten worden voldaan om de overdracht te laten plaatsvinden.

Vereisten voor het overbrengen van WhatsApp-gegevens van Android naar iPhone

 • Je moet Android 5.0 of een latere versie gebruiken
 • Je moet iOS 15.5 of hoger op je iPhone hebben
 • De iPhone moet gloednieuw zijn, of je moet hem resetten naar de standaardinstellingen
 • Installeer WhatsApp voor iOS-versie 2.22.10.70
 • Je moet WhatsApp voor Android 2.22.7.74 of hoger gebruiken
 • Zowel het Android- als het iPhone-apparaat moeten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk of het Android-apparaat moet verbonden zijn met de wifi-zone van de iPhone

Zodra je aan alle vereisten hebt voldaan, kun je doorgaan met de overdracht. WhatsApp-gegevens overzetten van Android naar iPhone:

 • Start de reeds geïnstalleerde app ‘Move to iOS’ door op het pictogram te tikken
 • Volg de aanwijzingen totdat je bij een pagina komt die om een code vraagt

 • Ga nu naar je iPhone en start de installatiewizard. Tik op de knop Gegevens overzetten van Android
 • Ga terug naar je Android-apparaat en voer de zescijferige code in die op je iPhone verschijnt. Hiermee wordt het koppelingsproces voor de twee apparaten gestart
 • Eenmaal gekoppeld, navigeer je naar het gedeelte Gegevens overzetten van de Move to iOS-app en selecteer je WhatsApp in de lijst die verschijnt
 • Tik op de Start-knop om het voorbereidingsproces voor de overdracht te starten. Het proces is automatisch
 • Wanneer het voorbereidingsproces voor de overdracht is voltooid, tik je op de knop Doorgaan om de overdracht te starten. Dit zal enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die wordt overgedragen
 • Zodra de overdracht is voltooid, stel je WhatsApp in op je iPhone met het telefoonnummer dat je op je Android-apparaat hebt gebruikt. Zodra de installatie is voltooid, zijn alle chats en gegevens beschikbaar op je iPhone
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audio-berichten naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

 2. Move to iOS

  Move to iOS

  De Move to iOS-app maakt een eenvoudiger overdracht van persoonlijke en app-gegevens van Android naar iOS mogelijk. De app is eenvoudig te gebruiken en werkt op bijna elk Android-apparaat van de nieuwste Android-versie.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…