Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegevens op je Android-telefoon niet konden worden overgezet naar je nieuwe iPhone-apparaat.

Onlangs, toen ze zich realiseerden hoe belangrijk WhatsApp-gegevens zijn voor mensen, hebben WhatsApp-ontwikkelaars een manier ontwikkeld waarmee Android-gebruikers hun WhatsApp-gegevens naar hun iPhones kunnen overbrengen. Door enkele eenvoudige stappen te volgen, kun je nu eenvoudig WhatsApp-gegevens van een Android-apparaat naar een iPhone overbrengen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we laten zien hoe je erachter komt of je WhatsApp-account door iemand wordt gecontroleerd. 

De overdracht omvat een app van derden genaamd ‘Move to iOS die moet worden geïnstalleerd op het Android-apparaat van waaruit de gegevens moeten worden verplaatst. Afgezien van installatie van de de Move to iOS-app, moet aan andere vereisten worden voldaan om de overdracht te laten plaatsvinden.

Vereisten voor het overbrengen van WhatsApp-gegevens van Android naar iPhone

 • Je moet Android 5.0 of een latere versie gebruiken
 • Je moet iOS 15.5 of hoger op je iPhone hebben
 • De iPhone moet gloednieuw zijn, of je moet hem resetten naar de standaardinstellingen
 • Installeer WhatsApp voor iOS-versie 2.22.10.70
 • Je moet WhatsApp voor Android 2.22.7.74 of hoger gebruiken
 • Zowel het Android- als het iPhone-apparaat moeten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk of het Android-apparaat moet verbonden zijn met de wifi-zone van de iPhone

Zodra je aan alle vereisten hebt voldaan, kun je doorgaan met de overdracht. WhatsApp-gegevens overzetten van Android naar iPhone:

 • Start de reeds geïnstalleerde app ‘Move to iOS’ door op het pictogram te tikken
 • Volg de aanwijzingen totdat je bij een pagina komt die om een code vraagt

 • Ga nu naar je iPhone en start de installatiewizard. Tik op de knop Gegevens overzetten van Android
 • Ga terug naar je Android-apparaat en voer de zescijferige code in die op je iPhone verschijnt. Hiermee wordt het koppelingsproces voor de twee apparaten gestart
 • Eenmaal gekoppeld, navigeer je naar het gedeelte Gegevens overzetten van de Move to iOS-app en selecteer je WhatsApp in de lijst die verschijnt
 • Tik op de Start-knop om het voorbereidingsproces voor de overdracht te starten. Het proces is automatisch
 • Wanneer het voorbereidingsproces voor de overdracht is voltooid, tik je op de knop Doorgaan om de overdracht te starten. Dit zal enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die wordt overgedragen
 • Zodra de overdracht is voltooid, stel je WhatsApp in op je iPhone met het telefoonnummer dat je op je Android-apparaat hebt gebruikt. Zodra de installatie is voltooid, zijn alle chats en gegevens beschikbaar op je iPhone
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audio-berichten naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

 2. Move to iOS

  Move to iOS

  De Move to iOS-app maakt een eenvoudiger overdracht van persoonlijke en app-gegevens van Android naar iOS mogelijk. De app is eenvoudig te gebruiken en werkt op bijna elk Android-apparaat van de nieuwste Android-versie.

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…

Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden
Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moe…

Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten
Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegeven…