Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moeten gebruikers de specifieke apps downloaden en installeren.

Sommige sociale mediaplatformen hebben echter web-platformen waar gebruikers toegang hebben tot deze diensten via de browser op hun PC of mobiele apparaat. TikTok is een van die sociale mediaplatformen met een web-platform van waaruit gebruikers de geposte content kunnen openen en bekijken.

Je hoeft jedus niet aan te melden bij het web-platform van TikTok om toegang te krijgen tot de content. Wanneer je het web-platform gebruikt zonder in te loggen op je account, kun je de geplaatste content ‘liken’ of niet of erop reageren. In deze post laten we je zien hoe je TikTok kunt gebruiken zonder de app te downloaden. In een ander gerelateerd artikel bespreken we hoe je eenvoudig de watermerken op TikTok-video’s kunt verwijderen.

TikTok openen zonder de app te downloaden:

  • Navigeer naar welke browser dan ook op je PC of Android-apparaat
  • Typ www.tiktok.com in het URL-gedeelte en tik op de knop Enter om de pagina te starten
  • Wanneer de pagina wordt gestart, kun je je door de video’s die verschijnen bladeren om ze te bekijken

  • Je kunt ook op de beschikbare gebruikersnamen tikken om het profiel van andere TikTok-gebruikers te bekijken
  • Ook kun je de zoekfunctie op het web-platform gebruiken om naar een populaire TikTok-gebruiker te zoeken
  1. TikTok

    TikTok

    Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken en bewerken. Je kunt ook verschillende categorieën video’s van andere gebruikers bekijken. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…

Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden
Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moe…

Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten
Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegeven…