Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers die een story hebben gepost hoeveel mensen hun verhaal hebben bekeken.

Maar, soms willen we om diverse redenen Instagram Stories anoniem bekijken. Dit betekent dat je Instagram Stories bekijkt zonder dat je profielnaam in de viewer-lijst verschijnt. Door dit te doen, zal de eigenaar van het verhaal niet weten dat je zijn of haar verhaal hebt bekeken. In een ander gerelateerd artikel hebben we beschreven hoe je Instagram-hoogtepunten kunt gebruiken

Er is geen ingebouwde instelling waarmee je Instagram-verhalen anoniem kunt bekijken. Er zijn echter wel een aantal oplossingen waardoor je Instagram-verhalen anoniem kunt bekijken.

Maak gebruik van de vliegtuigmodus

Wanneer je verbonden bent met een krachtig internet-signaal, laad Instagram verschillende verhalen vooraf, zodat je de verhalen gemakkelijk kunt bekijken zonder ze te hoeven laden. Zodra je zeker weet dat een aantal Instagram-verhalen vooraf zijn geladen, kun je de data van je apparaat uitschakelen of de vliegtuigmodus inschakelen.

Door de vliegtuigmodus in te schakelen, kan de Instagram-app niet updaten wat er op het platform gebeurt. Dit betekent dat, als je een verhaal bekijkt in de vliegtuigmodus, de lijst met kijkers van het verhaal niet zal worden bijgewerkt.

Maak een anoniem Instagram-account aan

Hoewel het niet erg efficiënt is, kun je een ander Instagram-account aanmaken dat niet een officiële naam of foto heeft. Volg met behulp van het anonieme account de persoon van wie je anoniem de verhalen wilt bekijken. Zodra ze Instagram-verhalen hebben gepost, kun je ze op de normale manier bekijken. Je anonieme account verschijnt dan in de lijst met kijkers, maar ze zullen dus niet weten dat jij het bent.

Instagram Story Viewer-apps van derden gebruiken

Er zijn verschillende apps van derden waarmee Instagram-gebruikers verhalen van hun accounts kunnen bekijken en downloaden. Met behulp van deze apps kun je zoeken naar de Instagram-gebruikersnaam waarvan je de verhalen wilt bekijken en alle recente verhalen die in de voorgaande 24 uur zijn gepost, worden weergegeven.

Aangezien je de officiële Instagram-app niet gebruikt om de verhalen te bekijken, zal je niet verschijnen in de lijst met kijkers van de verhalen. Een veelgebruikte app van derden zijn Instagram Anonymous Story Viewer.

Gebruik de “veeg terug-truc”

Deze truc houdt in dat je het verhaal van de gebruiker bekijkt dat zich direct naast het verhaal bevindt dat je eigenlijk anoniem wilt bekijken, en vervolgens terugveegt naar het verhaal dat je wilt bekijken.

De truc is om je vinger niet van het scherm te halen wanneer je terugveegt naar het eigenlijke verhaal dat je wilt bekijken. Als je het verhaal naar tevredenheid hebt bekeken, swipe je vooruit naar het verhaal waar je mee begon.

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram is een sociaal netwerk die speciaal is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook direct foto’s delen met Facebook, Twitter, Flickr, Trumblr en Foursquare, de foto’s van vrienden bekijken, filters, aangepaste randen en een Tilt-Shift effect toepassen, reageren op en genieten van de foto’s van je vrienden.

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…

Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden
Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moe…

Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten
Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegeven…