Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers die een story hebben gepost hoeveel mensen hun verhaal hebben bekeken.

Maar, soms willen we om diverse redenen Instagram Stories anoniem bekijken. Dit betekent dat je Instagram Stories bekijkt zonder dat je profielnaam in de viewer-lijst verschijnt. Door dit te doen, zal de eigenaar van het verhaal niet weten dat je zijn of haar verhaal hebt bekeken. In een ander gerelateerd artikel hebben we beschreven hoe je Instagram-hoogtepunten kunt gebruiken

Er is geen ingebouwde instelling waarmee je Instagram-verhalen anoniem kunt bekijken. Er zijn echter wel een aantal oplossingen waardoor je Instagram-verhalen anoniem kunt bekijken.

Maak gebruik van de vliegtuigmodus

Wanneer je verbonden bent met een krachtig internet-signaal, laad Instagram verschillende verhalen vooraf, zodat je de verhalen gemakkelijk kunt bekijken zonder ze te hoeven laden. Zodra je zeker weet dat een aantal Instagram-verhalen vooraf zijn geladen, kun je de data van je apparaat uitschakelen of de vliegtuigmodus inschakelen.

Door de vliegtuigmodus in te schakelen, kan de Instagram-app niet updaten wat er op het platform gebeurt. Dit betekent dat, als je een verhaal bekijkt in de vliegtuigmodus, de lijst met kijkers van het verhaal niet zal worden bijgewerkt.

Maak een anoniem Instagram-account aan

Hoewel het niet erg efficiënt is, kun je een ander Instagram-account aanmaken dat niet een officiële naam of foto heeft. Volg met behulp van het anonieme account de persoon van wie je anoniem de verhalen wilt bekijken. Zodra ze Instagram-verhalen hebben gepost, kun je ze op de normale manier bekijken. Je anonieme account verschijnt dan in de lijst met kijkers, maar ze zullen dus niet weten dat jij het bent.

Instagram Story Viewer-apps van derden gebruiken

Er zijn verschillende apps van derden waarmee Instagram-gebruikers verhalen van hun accounts kunnen bekijken en downloaden. Met behulp van deze apps kun je zoeken naar de Instagram-gebruikersnaam waarvan je de verhalen wilt bekijken en alle recente verhalen die in de voorgaande 24 uur zijn gepost, worden weergegeven.

Aangezien je de officiële Instagram-app niet gebruikt om de verhalen te bekijken, zal je niet verschijnen in de lijst met kijkers van de verhalen. Een veelgebruikte app van derden zijn Instagram Anonymous Story Viewer.

Gebruik de “veeg terug-truc”

Deze truc houdt in dat je het verhaal van de gebruiker bekijkt dat zich direct naast het verhaal bevindt dat je eigenlijk anoniem wilt bekijken, en vervolgens terugveegt naar het verhaal dat je wilt bekijken.

De truc is om je vinger niet van het scherm te halen wanneer je terugveegt naar het eigenlijke verhaal dat je wilt bekijken. Als je het verhaal naar tevredenheid hebt bekeken, swipe je vooruit naar het verhaal waar je mee begon.

  1. Instagram

    Instagram

    Instagram is een sociaal netwerk die speciaal is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook direct foto’s delen met Facebook, Twitter, Flickr, Trumblr en Foursquare, de foto’s van vrienden bekijken, filters, aangepaste randen en een Tilt-Shift effect toepassen, reageren op en genieten van de foto’s van je vrienden.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…