Dit zijn de beste Ad Blocker-apps voor Android!

Wanneer je websites of bepaalde apps op je Android-apparaat bezoekt, zie je waarschijnlijk al snel advertenties verschijnen. Soms verschijnen deze advertenties willekeurig terwijl je een webpagina of app gebruikt en dit kan erg vervelend zijn!

Om deze vaak slechte ervaring in de hand te houden, hebben Android-ontwikkelaars apps voor het blokkeren van advertenties ontworpen en uitgebracht die advertenties op webpagina’s en apps helpen blokkeren. Wanneer je een app voor advertentieblokkering op je apparaat installeert, blokkeert de app pop-up advertenties of in-page-advertenties die worden weergegeven tijdens het bezoeken van een webpagina of het gebruik van een app. Dit stuk belicht enkele van de beste Adblocker-apps die je op je Android-apparaat kunt gebruiken.

 1. adAway

  adAway

  AdAway is een gratis adblocker-app voor Android-apparaten. De app werkt door advertenties te blokkeren met behulp van hostbestanden van verschillende locaties en deze automatisch te combineren. Tijdens het gebruik van de app kun je hostbestanden wijzigen of aanpassen of een basishostbestand downloaden van de app. De hostbestanden worden opgeslagen in een ‘alleen te lezen’ deel van het Android-systeem.

 2. Adguard Content Blocker

  Adguard Content Blocker

  Adguard is een veelgebruikte adblocker-app voor Android-apparaten. De app heeft een browserextensie die advertenties in je browsers blokkeert, inclusief videoadvertenties. De app blokkeert ook advertenties die worden weergegeven in apps, games en op elke website. De app heeft veel advertentiefilters die regelmatig worden bijgewerkt.

 3. Free Adblocker Browser

  Free Adblocker Browser

  Dit is een Android-browser met adblocking-mogelijkheden waarmee je een advertentievrije webervaring kunt hebben. De app werkt om banners, advertentievideo’s en pop-ups te blokkeren. Het kan ook voorkomen dat adverteerders je internetgedrag volgen. Met behulp van de nieuwste adblock-technologie helpt de app om batterij- en gegevensvolume te besparen.

 4. Block This! - FREE

  Block This! – FREE

  Dit is een andere open-source-app waarmee Android-gebruikers advertenties kunnen verwijderen. De app maakt gebruik van een VPN-achtige opstelling die de meeste andere adblocker-apps gebruiken. De app gebruikt ook DNS-blokkering in plaats van een filter, wat volgens de ontwikkelaars batterij bespaart.

 5. AdBlock - Block ads from all browsers,blocker plus

  AdBlock – Block ads from all browsers,blocker plus

  AdBlock is een ideale oplossing voor het blokkeren van advertenties voor Android-apparaten die niet hoeven te worden geroot. Met behulp van de app kun je opdringerige advertenties en online tracking verwijderen. De app werkt samen met je webbrowser om videoadvertenties, zwevende advertenties, pop-ups en tekstadvertenties te blokkeren.

Dit zijn de beste hardloop-apps voor Android!
Dit zijn de beste hardloop-apps voor Android!

Hardlopen is een van de meest voorkomende vormen van lichaamsbeweging die door veel mensen over de hele wereld wordt beoefend. Elke ochtend of avond gaan veel mensen de deur uit om te gaan hardlopen. Studies tonen aan dat consistent hardlopen mensen helpt om af te vallen en f…

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Dit zijn de beste Ad Blocker-apps voor Android!
Dit zijn de beste Ad Blocker-apps voor Android!

Wanneer je websites of bepaalde apps op je Android-apparaat bezoekt, zie je waarschijnlijk al snel advertenties verschijnen. Soms verschijnen deze advertenties willekeurig terwijl je een webpagina of app gebruikt en dit kan erg vervelend zijn! Om deze vaak slechte ervaring in…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…