Dit zijn de beste Ad Blocker-apps voor Android!

Wanneer je websites of bepaalde apps op je Android-apparaat bezoekt, zie je waarschijnlijk al snel advertenties verschijnen. Soms verschijnen deze advertenties willekeurig terwijl je een webpagina of app gebruikt en dit kan erg vervelend zijn!

Om deze vaak slechte ervaring in de hand te houden, hebben Android-ontwikkelaars apps voor het blokkeren van advertenties ontworpen en uitgebracht die advertenties op webpagina’s en apps helpen blokkeren. Wanneer je een app voor advertentieblokkering op je apparaat installeert, blokkeert de app pop-up advertenties of in-page-advertenties die worden weergegeven tijdens het bezoeken van een webpagina of het gebruik van een app. Dit stuk belicht enkele van de beste Adblocker-apps die je op je Android-apparaat kunt gebruiken.

 1. adAway

  adAway

  AdAway is een gratis adblocker-app voor Android-apparaten. De app werkt door advertenties te blokkeren met behulp van hostbestanden van verschillende locaties en deze automatisch te combineren. Tijdens het gebruik van de app kun je hostbestanden wijzigen of aanpassen of een basishostbestand downloaden van de app. De hostbestanden worden opgeslagen in een ‘alleen te lezen’ deel van het Android-systeem.

 2. Adguard Content Blocker

  Adguard Content Blocker

  Adguard is een veelgebruikte adblocker-app voor Android-apparaten. De app heeft een browserextensie die advertenties in je browsers blokkeert, inclusief videoadvertenties. De app blokkeert ook advertenties die worden weergegeven in apps, games en op elke website. De app heeft veel advertentiefilters die regelmatig worden bijgewerkt.

 3. Free Adblocker Browser

  Free Adblocker Browser

  Dit is een Android-browser met adblocking-mogelijkheden waarmee je een advertentievrije webervaring kunt hebben. De app werkt om banners, advertentievideo’s en pop-ups te blokkeren. Het kan ook voorkomen dat adverteerders je internetgedrag volgen. Met behulp van de nieuwste adblock-technologie helpt de app om batterij- en gegevensvolume te besparen.

 4. Block This! - FREE

  Block This! – FREE

  Dit is een andere open-source-app waarmee Android-gebruikers advertenties kunnen verwijderen. De app maakt gebruik van een VPN-achtige opstelling die de meeste andere adblocker-apps gebruiken. De app gebruikt ook DNS-blokkering in plaats van een filter, wat volgens de ontwikkelaars batterij bespaart.

 5. AdBlock - Block ads from all browsers,blocker plus

  AdBlock – Block ads from all browsers,blocker plus

  AdBlock is een ideale oplossing voor het blokkeren van advertenties voor Android-apparaten die niet hoeven te worden geroot. Met behulp van de app kun je opdringerige advertenties en online tracking verwijderen. De app werkt samen met je webbrowser om videoadvertenties, zwevende advertenties, pop-ups en tekstadvertenties te blokkeren.

Zo kun je contacten op Telegram verwijderen
Zo kun je contacten op Telegram verwijderen

Als je de Telegram-app op Android gebruikt, moet je de contacten op je apparaat synchroniseren met de app om te kunnen chatten met je vrienden. Als sommige mensen in de contactenlijst van je apparaat Telegram niet gebruiken, kun je ze uitnodigen om lid te worden zodat je met …

Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen
Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen

TikTok is erg populair geworden bij veel jonge mensen over de hele wereld. TikTok-gebruikers communiceren door korte video’s te plaatsen, te delen, te ‘liken’ en erop te reageren. Als TikTok-gebruiker kun je korte video’s maken en plaatsen die andere g…

Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode
Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode

Bij het registreren van een WhatsApp-account heb je standaard een werkend telefoonnummer nodig dat een verificatiecode kan ontvangen. De verificatiecode wordt gebruikt om te verifiëren dat het nummer dat je gebruikt echt bestaat en dat jij degene bent die het gebruikt. Als he…

Beste AI-apps voor Android die je moet kennen!
Beste AI-apps voor Android die je moet kennen!

Kunstmatige intelligentie (oftewel AI) wint snel populariteit in de moderne wereld. AI is toegankelijker geworden door apps die verschillende geprogrammeerde taken uitvoeren om mensen te helpen verschillende processen sneller en effectiever uit te voeren. De meeste AI-apps dr…

Zo kun je je volgers op Instagram verbergen
Zo kun je je volgers op Instagram verbergen

Met Instagram kunnen gebruikers andere Instagram-accounts volgen en kunnen gebruikers zelf ook gevolgd worden door andere accounts. De informatie over de mensen die je volgt en degenen die jou op Instagram volgen wordt altijd weergegeven op je profielpagina. Standaard kan elk…