Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTok-gebruikers een TikTok-video kunnen co-produceren.

Het gaat in Duet-video’s op TikTok om een samenwerking tussen twee makers die twee verschillende video’s maken die tegelijkertijd op een gesplitst scherm worden weergegeven. Jij zingt bijvoorbeeld een nummer terwijl de andere TikTok-gebruiker  gitaar of piano speelt als aanvulling op jouw nummer.

Duet-video’s worden als normale video’s op TikTok geplaatst en kunnen worden geliked en er kunnen reacties op worden geplaatst. Belangrijk is te teweten dat niet alle TikTok-video’s de duet-functie kunnen gebruiken. Hier laten we je zien hoe je duet-video’s op TikTok kunt maken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je TikTok kunt gebruiken zonder de app te downloaden.

Om TikTok-duetvideo’s te maken:

 • Update je TikTok-app naar de nieuwste versie
 • Start de TikTok-app door op het pictogram te tikken
 • Blader op de startpagina door de TikTok-video’s om degene te vinden waarmee je een duet wil starten
 • Tik op de deelknop in het menu aan de rechterkant van de video
 • Tik in het pop-up menu dat verschijnt op het duet-pictogram

 • De video wordt automatisch verwerkt en er verschijnt een gesplitst scherm

 • Tik op de rode opnameknop om jouw deel van de video op te nemen
 • Wanneer je klaar bent met opnemen, kun je de effectentools aan de rechterkant van het scherm gebruiken om jouw deel van de video te bewerken
 • Als je klaar bent met bewerken, tik je op de knop ‘Volgende’
 • Je wordt doorgestuurd naar een berichtpagina. Wijzig zo je wilt een paar instellingen op de nieuw gemaakte duet-video en tik op de knop ‘Posten’ onderaan de pagina om de duet-video te plaatsen.

 1. TikTok

  TikTok

  Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken en bewerken. Je kunt ook verschillende categorieën video’s van Andere gebruikers ‘liken’. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…