Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTok-gebruikers een TikTok-video kunnen co-produceren.

Het gaat in Duet-video’s op TikTok om een samenwerking tussen twee makers die twee verschillende video’s maken die tegelijkertijd op een gesplitst scherm worden weergegeven. Jij zingt bijvoorbeeld een nummer terwijl de andere TikTok-gebruiker  gitaar of piano speelt als aanvulling op jouw nummer.

Duet-video’s worden als normale video’s op TikTok geplaatst en kunnen worden geliked en er kunnen reacties op worden geplaatst. Belangrijk is te teweten dat niet alle TikTok-video’s de duet-functie kunnen gebruiken. Hier laten we je zien hoe je duet-video’s op TikTok kunt maken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je TikTok kunt gebruiken zonder de app te downloaden.

Om TikTok-duetvideo’s te maken:

 • Update je TikTok-app naar de nieuwste versie
 • Start de TikTok-app door op het pictogram te tikken
 • Blader op de startpagina door de TikTok-video’s om degene te vinden waarmee je een duet wil starten
 • Tik op de deelknop in het menu aan de rechterkant van de video
 • Tik in het pop-up menu dat verschijnt op het duet-pictogram

 • De video wordt automatisch verwerkt en er verschijnt een gesplitst scherm

 • Tik op de rode opnameknop om jouw deel van de video op te nemen
 • Wanneer je klaar bent met opnemen, kun je de effectentools aan de rechterkant van het scherm gebruiken om jouw deel van de video te bewerken
 • Als je klaar bent met bewerken, tik je op de knop ‘Volgende’
 • Je wordt doorgestuurd naar een berichtpagina. Wijzig zo je wilt een paar instellingen op de nieuw gemaakte duet-video en tik op de knop ‘Posten’ onderaan de pagina om de duet-video te plaatsen.

 1. TikTok

  TikTok

  Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken en bewerken. Je kunt ook verschillende categorieën video’s van Andere gebruikers ‘liken’. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…

Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden
Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moe…

Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten
Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegeven…