Dit zijn de beste hardloop-apps voor Android!

Hardlopen is een van de meest voorkomende vormen van lichaamsbeweging die door veel mensen over de hele wereld wordt beoefend. Elke ochtend of avond gaan veel mensen de deur uit om te gaan hardlopen. Studies tonen aan dat consistent hardlopen mensen helpt om af te vallen en fit te worden.

In de loop der jaren zijn er veel hardloop-apps ontwikkeld om mensen te helpen tijdens het hardlopen. Sommige apps registreren de afgelegde afstand tijdens elke run, het geschatte aantal verbrande calorieën en ook de gemiddelde snelheid tijdens de run. Dit stuk belicht een aantal van de beste hardloop-apps voor Android.

  1. Runtastic Running & Fitness

    Runtastic Running & Fitness

    Runtastic is een veelgebruikte hardloop-app. De app is modern en houdt je runs in realtime bij met behulp van de GPS. De app analyseert ook je bewegings- en trainingspatronen. De app heeft ook een stemcoach die je trainingsbegeleiding en motivatie geeft. Met de app kun je ook dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse fitnessdoelen instellen die worden bijgehouden en waarvan de voortgang aan je wordt getoond.

  2. Google Fit - Fitnesstracking

    Google Fit – Fitnesstracking

    GoogleFit is een fitness-app die is ontworpen door Google in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de American Hart Association (AHA). De app heeft twee hoofdfuncties: beweegminuten en hartpunten die respectievelijk je beweging en je hartslag volgen. Met GoogleFit kun je je trainingen volgen vanaf je telefoon of smartwatch, je fitnessdoelen volgen en tips ontvangen.

  3. Strava Running and Cycling GPS

    Strava Running and Cycling GPS

    Strava wordt veel gebruikt door fietsers, maar kan ook worden gebruikt door mensen die hardlopen. Deze app is ontworpen om je prestaties bij te houden en weer te geven wanneer je aan het fietsen of hardlopen bent. Je kunt allerlei gegevens verzamelen, zoals je snelheid, hoeveel calorieën er zijn verbrand, de afgelegde afstand en nog veel meer. Je kunt doelen stellen en de competitie aangaan met je vrienden. Het is een van de beste apps voor een gezonde levensstijl.

  4. Nike+ Run Club

    Nike+ Run Club

    Nike+ Run Club is een hardloop-app die is ontwikkeld door Nike om hardlopers te begeleiden en te volgen. De app heeft een activity tracker en houdt de afgelegde afstand bij om zo het meeste uit je run te halen. De app bevat ook trainingsschema’s en tips die je kunt gebruiken om je hardloopprestaties te verbeteren.

  5. RunKeeper - GPS Rennen Lopen

    RunKeeper – GPS Rennen Lopen

    RunKeeper is een geweldige hardloop-app met een GPS-tracker die elke beweging bijhoudt. De app heeft ook trainingsschema’s, begeleide trainingen en maandelijkse hardloopuitdagingen die je kunt gebruiken om je run te verbeteren. Je kunt je voortgang vastleggen, volgen en delen met de community.

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…