Dit zijn de beste hardloop-apps voor Android!

Hardlopen is een van de meest voorkomende vormen van lichaamsbeweging die door veel mensen over de hele wereld wordt beoefend. Elke ochtend of avond gaan veel mensen de deur uit om te gaan hardlopen. Studies tonen aan dat consistent hardlopen mensen helpt om af te vallen en fit te worden.

In de loop der jaren zijn er veel hardloop-apps ontwikkeld om mensen te helpen tijdens het hardlopen. Sommige apps registreren de afgelegde afstand tijdens elke run, het geschatte aantal verbrande calorieën en ook de gemiddelde snelheid tijdens de run. Dit stuk belicht een aantal van de beste hardloop-apps voor Android.

 1. Runtastic Running & Fitness

  Runtastic Running & Fitness

  Runtastic is een veelgebruikte hardloop-app. De app is modern en houdt je runs in realtime bij met behulp van de GPS. De app analyseert ook je bewegings- en trainingspatronen. De app heeft ook een stemcoach die je trainingsbegeleiding en motivatie geeft. Met de app kun je ook dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse of jaarlijkse fitnessdoelen instellen die worden bijgehouden en waarvan de voortgang aan je wordt getoond.

 2. Google Fit - Fitnesstracking

  Google Fit – Fitnesstracking

  GoogleFit is een fitness-app die is ontworpen door Google in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de American Hart Association (AHA). De app heeft twee hoofdfuncties: beweegminuten en hartpunten die respectievelijk je beweging en je hartslag volgen. Met GoogleFit kun je je trainingen volgen vanaf je telefoon of smartwatch, je fitnessdoelen volgen en tips ontvangen.

 3. Strava Running and Cycling GPS

  Strava Running and Cycling GPS

  Strava wordt veel gebruikt door fietsers, maar kan ook worden gebruikt door mensen die hardlopen. Deze app is ontworpen om je prestaties bij te houden en weer te geven wanneer je aan het fietsen of hardlopen bent. Je kunt allerlei gegevens verzamelen, zoals je snelheid, hoeveel calorieën er zijn verbrand, de afgelegde afstand en nog veel meer. Je kunt doelen stellen en de competitie aangaan met je vrienden. Het is een van de beste apps voor een gezonde levensstijl.

 4. Nike+ Run Club

  Nike+ Run Club

  Nike+ Run Club is een hardloop-app die is ontwikkeld door Nike om hardlopers te begeleiden en te volgen. De app heeft een activity tracker en houdt de afgelegde afstand bij om zo het meeste uit je run te halen. De app bevat ook trainingsschema’s en tips die je kunt gebruiken om je hardloopprestaties te verbeteren.

 5. RunKeeper - GPS Rennen Lopen

  RunKeeper – GPS Rennen Lopen

  RunKeeper is een geweldige hardloop-app met een GPS-tracker die elke beweging bijhoudt. De app heeft ook trainingsschema’s, begeleide trainingen en maandelijkse hardloopuitdagingen die je kunt gebruiken om je run te verbeteren. Je kunt je voortgang vastleggen, volgen en delen met de community.

Zo kun je iemand op Telegram blokkeren
Zo kun je iemand op Telegram blokkeren

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Telegram om onderling te communiceren en mediabestanden te verzenden. Net als WhatsApp kunnen gebruikers met Telegram video’s, afbeeldingen, audio en documenten verzenden en ontvangen. Als iemand je telefoonnummer of gebruikersnaam op …

Dit zijn de beste videobewerking-apps voor Android!
Dit zijn de beste videobewerking-apps voor Android!

Veel mensen over de hele wereld gebruiken hun smartphone elke dag om video’s op te nemen. Moderne apparaten beschikken over geweldige cameratechnologie die videografie ondersteunt, dus het is meer dan logisch dat mensen hun video’s ook goed willen bewerken voordat…

Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken
Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken

Om je Instagram-account te beschermen tegen hackers, heeft Instagram in de nieuwste update een nieuwe functie voor beveiligingscontrole uitgebracht. De Instagram-controlefunctie beveelt gebruikers te volgen stappen aan om ervoor te zorgen dat hun accounts veilig zijn. Als Ins…

Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken
Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken

Telegram krijgt steeds meer gebruikers en staat bekend om zijn groepen, kanalen, bots en andere handige functies. De multifunctionaliteit van Telegram is de reden waarom het miljoenen downloads heeft. De meeste mensen gebruiken Telegram voor hun plezier, amusement en het make…

Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp
Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp

Vaker wel dan niet, verzenden en ontvangen we afbeeldingen via WhatsApp, naast andere mediabestanden. Als je al een tijdje afbeeldingen op WhatsApp hebt gedeeld, is het je vast opgevallen dat WhatsApp de afbeeldingen comprimeert voordat ze naar een ontvanger worden verzonden.…