Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp

Vaker wel dan niet, verzenden en ontvangen we afbeeldingen via WhatsApp, naast andere mediabestanden. Als je al een tijdje afbeeldingen op WhatsApp hebt gedeeld, is het je vast opgevallen dat WhatsApp de afbeeldingen comprimeert voordat ze naar een ontvanger worden verzonden. Dit resulteert erin dat de ontvanger afbeeldingen met lagere pixels ontvangt, wat de kwaliteit van de originele afbeelding beïnvloedt.

Om de originele kwaliteit van afbeeldingen te behouden wanneer ze via WhatsApp worden verzonden, hebben WhatsApp-gebruikers een oplossing bedacht die werkt. Ze hebben namelijk ontdekt dat wanneer je afbeeldingen als document via WhatsApp verzendt, de kwaliteit van de afbeeldingen niet verandert.

Onder de mediabestanden die je via WhatsApp kunt delen, zijn documenten er een van. Het is mogelijk om Word-, PowerPoint- of PDF-documenten te delen via WhatsApp. Met dezelfde functie kunnen WhatsApp-gebruikers afbeeldingen als documenten verzenden. Dit stuk laat zien hoe WhatsApp-gebruikers afbeeldingen als documenten via WhatsApp kunnen verzenden. In een ander gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je foto’s kunt uploaden naar Instagram zonder kwaliteitsverlies.

Foto’s als documenten verzenden via WhatsApp:

 • Zoek de afbeelding/foto die je wilt verzenden in de galerij. Hernoem de afbeelding door aan het einde een .doc- of .pdf-extensie toe te voegen
 • Navigeer vervolgens naar de WhatsApp-chat die je het bestand wil toesturen
 • Tik op het bijlagepictogram in de chat
 • Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op “Document”

 • Blader door het interne geheugen van je apparaat om de afbeelding te vinden die je eerder hebt hernoemd en tik erop

 • Het bestand wordt als bijlage toegevoegd aan de WhatsApp-chat. Tik op de verzendknop om het bestand te verzenden

Zodra de ontvanger het bestand heeft ontvangen, moet hij het bestand downloaden, navigeren naar waar het bestand is opgeslagen op het apparaat en het bestand dan weer hernoemen door aan het einde een .jpg-extensie toe te voegen. Zo kan hij of zij de originele afbeelding bekijken.

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een chat-app ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten kunnen verzenden via een draadloos netwerk of 3G-netwerk. Chat en stuur video’s, afbeeldingen en audionotities naar contacten (inclusief internationale nummers) zonder extra kosten. Je kunt de toepassing ook aanpassen en meldingen ontvangen wanneer iemand je een bericht stuurt.

Zo kun je iemand op Telegram blokkeren
Zo kun je iemand op Telegram blokkeren

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Telegram om onderling te communiceren en mediabestanden te verzenden. Net als WhatsApp kunnen gebruikers met Telegram video’s, afbeeldingen, audio en documenten verzenden en ontvangen. Als iemand je telefoonnummer of gebruikersnaam op …

Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android
Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android

De WhatsApp-oproepfunctie groeit langzaam in populariteit onder WhatsApp-gebruikers. Mensen maken gebruik van WhatsApp-oproepen om overal ter wereld gratis video- en audiogesprekken te voeren met vrienden of familie. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbind…

Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken
Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken

Om je Instagram-account te beschermen tegen hackers, heeft Instagram in de nieuwste update een nieuwe functie voor beveiligingscontrole uitgebracht. De Instagram-controlefunctie beveelt gebruikers te volgen stappen aan om ervoor te zorgen dat hun accounts veilig zijn. Als Ins…

Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken
Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken

Telegram krijgt steeds meer gebruikers en staat bekend om zijn groepen, kanalen, bots en andere handige functies. De multifunctionaliteit van Telegram is de reden waarom het miljoenen downloads heeft. De meeste mensen gebruiken Telegram voor hun plezier, amusement en het make…

Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp
Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp

Vaker wel dan niet, verzenden en ontvangen we afbeeldingen via WhatsApp, naast andere mediabestanden. Als je al een tijdje afbeeldingen op WhatsApp hebt gedeeld, is het je vast opgevallen dat WhatsApp de afbeeldingen comprimeert voordat ze naar een ontvanger worden verzonden.…