Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp

Vaker wel dan niet, verzenden en ontvangen we afbeeldingen via WhatsApp, naast andere mediabestanden. Als je al een tijdje afbeeldingen op WhatsApp hebt gedeeld, is het je vast opgevallen dat WhatsApp de afbeeldingen comprimeert voordat ze naar een ontvanger worden verzonden. Dit resulteert erin dat de ontvanger afbeeldingen met lagere pixels ontvangt, wat de kwaliteit van de originele afbeelding beïnvloedt.

Om de originele kwaliteit van afbeeldingen te behouden wanneer ze via WhatsApp worden verzonden, hebben WhatsApp-gebruikers een oplossing bedacht die werkt. Ze hebben namelijk ontdekt dat wanneer je afbeeldingen als document via WhatsApp verzendt, de kwaliteit van de afbeeldingen niet verandert.

Onder de mediabestanden die je via WhatsApp kunt delen, zijn documenten er een van. Het is mogelijk om Word-, PowerPoint- of PDF-documenten te delen via WhatsApp. Met dezelfde functie kunnen WhatsApp-gebruikers afbeeldingen als documenten verzenden. Dit stuk laat zien hoe WhatsApp-gebruikers afbeeldingen als documenten via WhatsApp kunnen verzenden. In een ander gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je foto’s kunt uploaden naar Instagram zonder kwaliteitsverlies.

Foto’s als documenten verzenden via WhatsApp:

 • Zoek de afbeelding/foto die je wilt verzenden in de galerij. Hernoem de afbeelding door aan het einde een .doc- of .pdf-extensie toe te voegen
 • Navigeer vervolgens naar de WhatsApp-chat die je het bestand wil toesturen
 • Tik op het bijlagepictogram in de chat
 • Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op “Document”

 • Blader door het interne geheugen van je apparaat om de afbeelding te vinden die je eerder hebt hernoemd en tik erop

 • Het bestand wordt als bijlage toegevoegd aan de WhatsApp-chat. Tik op de verzendknop om het bestand te verzenden

Zodra de ontvanger het bestand heeft ontvangen, moet hij het bestand downloaden, navigeren naar waar het bestand is opgeslagen op het apparaat en het bestand dan weer hernoemen door aan het einde een .jpg-extensie toe te voegen. Zo kan hij of zij de originele afbeelding bekijken.

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een chat-app ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten kunnen verzenden via een draadloos netwerk of 3G-netwerk. Chat en stuur video’s, afbeeldingen en audionotities naar contacten (inclusief internationale nummers) zonder extra kosten. Je kunt de toepassing ook aanpassen en meldingen ontvangen wanneer iemand je een bericht stuurt.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…