Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android

De WhatsApp-oproepfunctie groeit langzaam in populariteit onder WhatsApp-gebruikers. Mensen maken gebruik van WhatsApp-oproepen om overal ter wereld gratis video- en audiogesprekken te voeren met vrienden of familie. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding om te kunnen bellen.

Maar sommige mensen misbruiken de WhatsApp-oproepfunctie. Dat kan erg vervelend zijn, vooral als iemand besluit om je bijvoorbeeld midden in de nacht of zonder specifieke reden te bellen. Als oplossing om ongewenste WhatsApp-oproepen te voorkomen, kun je inkomende WhatsApp-oproepen blokkeren. Er is geen directe manier om WhatsApp-oproepen te blokkeren, maar er zijn enkele oplossingen die ervoor zorgen dat je geen WhatsApp-oproepen van bepaalde mensen ontvangt. In een eerder gerelateerd artikel hebben we uitgelegd hoe je reactiemeldingen op WhatsApp kunt uitschakelen.

Een contactpersoon blokkeren

Je kunt de blokkeerfunctie van WhatsApp gebruiken om een bepaald contact te blokkeren. De blokkeerfunctie zorgt ervoor dat mensen geen contact met je kunnen opnemen via WhatsApp. Dit betekent dat de geblokkeerde contactpersoon je geen WhatsApp-berichten kan sturen en je ook niet kan bellen.

Een contactpersoon op WhatsApp blokkeren:

 • Start WhatsApp door op het pictogram te tikken
 • Tik op het tabblad ‘Chats’ op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’
 • Tik op de instellingenpagina op ‘Privacy-instellingen’
 • Blader door de pagina om geblokkeerde contacten te vinden en tik erop

 • Tik op de pagina die verschijnt op het contactpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina

 • Selecteer uit de lijst met contacten het contact dat je wilt blokkeren

Apps van derden gebruiken

Bepaalde apps van derden kun je integreren met WhatsApp en helpen WhatsApp-gebruikers om bepaalde functies te activeren, waaronder het blokkeren van oproepen. Een aanbevolen app waarmee WhatsApp-gebruikers gemakkelijk oproepen kunnen blokkeren, is Tools For WhatsApp.

Tools For WhatsApp is een app die extra tools biedt voor de WhatsApp-app. Een van de aangeboden tools is de functie ‘Oproepen Uitschakelen’ waarmee gebruikers inkomende oproepen kunnen uitschakelen.

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je iemand op Telegram blokkeren
Zo kun je iemand op Telegram blokkeren

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Telegram om onderling te communiceren en mediabestanden te verzenden. Net als WhatsApp kunnen gebruikers met Telegram video’s, afbeeldingen, audio en documenten verzenden en ontvangen. Als iemand je telefoonnummer of gebruikersnaam op …

Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android
Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android

De WhatsApp-oproepfunctie groeit langzaam in populariteit onder WhatsApp-gebruikers. Mensen maken gebruik van WhatsApp-oproepen om overal ter wereld gratis video- en audiogesprekken te voeren met vrienden of familie. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbind…

Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken
Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken

Om je Instagram-account te beschermen tegen hackers, heeft Instagram in de nieuwste update een nieuwe functie voor beveiligingscontrole uitgebracht. De Instagram-controlefunctie beveelt gebruikers te volgen stappen aan om ervoor te zorgen dat hun accounts veilig zijn. Als Ins…

Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken
Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken

Telegram krijgt steeds meer gebruikers en staat bekend om zijn groepen, kanalen, bots en andere handige functies. De multifunctionaliteit van Telegram is de reden waarom het miljoenen downloads heeft. De meeste mensen gebruiken Telegram voor hun plezier, amusement en het make…

Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp
Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp

Vaker wel dan niet, verzenden en ontvangen we afbeeldingen via WhatsApp, naast andere mediabestanden. Als je al een tijdje afbeeldingen op WhatsApp hebt gedeeld, is het je vast opgevallen dat WhatsApp de afbeeldingen comprimeert voordat ze naar een ontvanger worden verzonden.…