Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android

De WhatsApp-oproepfunctie groeit langzaam in populariteit onder WhatsApp-gebruikers. Mensen maken gebruik van WhatsApp-oproepen om overal ter wereld gratis video- en audiogesprekken te voeren met vrienden of familie. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding om te kunnen bellen.

Maar sommige mensen misbruiken de WhatsApp-oproepfunctie. Dat kan erg vervelend zijn, vooral als iemand besluit om je bijvoorbeeld midden in de nacht of zonder specifieke reden te bellen. Als oplossing om ongewenste WhatsApp-oproepen te voorkomen, kun je inkomende WhatsApp-oproepen blokkeren. Er is geen directe manier om WhatsApp-oproepen te blokkeren, maar er zijn enkele oplossingen die ervoor zorgen dat je geen WhatsApp-oproepen van bepaalde mensen ontvangt. In een eerder gerelateerd artikel hebben we uitgelegd hoe je reactiemeldingen op WhatsApp kunt uitschakelen.

Een contactpersoon blokkeren

Je kunt de blokkeerfunctie van WhatsApp gebruiken om een bepaald contact te blokkeren. De blokkeerfunctie zorgt ervoor dat mensen geen contact met je kunnen opnemen via WhatsApp. Dit betekent dat de geblokkeerde contactpersoon je geen WhatsApp-berichten kan sturen en je ook niet kan bellen.

Een contactpersoon op WhatsApp blokkeren:

 • Start WhatsApp door op het pictogram te tikken
 • Tik op het tabblad ‘Chats’ op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’
 • Tik op de instellingenpagina op ‘Privacy-instellingen’
 • Blader door de pagina om geblokkeerde contacten te vinden en tik erop

 • Tik op de pagina die verschijnt op het contactpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina

 • Selecteer uit de lijst met contacten het contact dat je wilt blokkeren

Apps van derden gebruiken

Bepaalde apps van derden kun je integreren met WhatsApp en helpen WhatsApp-gebruikers om bepaalde functies te activeren, waaronder het blokkeren van oproepen. Een aanbevolen app waarmee WhatsApp-gebruikers gemakkelijk oproepen kunnen blokkeren, is Tools For WhatsApp.

Tools For WhatsApp is een app die extra tools biedt voor de WhatsApp-app. Een van de aangeboden tools is de functie ‘Oproepen Uitschakelen’ waarmee gebruikers inkomende oproepen kunnen uitschakelen.

 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten naar contacten (inclusief internationale nummers) kunnen verzenden en ontvangen via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo stel je toegangscodes in op WhatsApp
Zo stel je toegangscodes in op WhatsApp

WhatsApp heeft door de jaren heen verschillende maatregelen en functies geïmplementeerd die hebben geleid tot de verbetering van de privacy en veiligheid van zijn gebruikers tijdens het gebruik van de app. Onlangs heeft WhatsApp het gebruik van wachtwoordsleutels, oftewel toe…

Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?
Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?

Bij het downloaden en installeren van apps op je Android-apparaat, ben je misschien wel eens een mysterieus XAPK-bestand tegengekomen. Een XAPK-bestand is een pakketformaat dat wordt gebruikt voor het distribueren en installeren van Android-apps. Het combineert zowel het APK-…

Zo kun je door AI gegenereerde stickers op WhatsApp maken
Zo kun je door AI gegenereerde stickers op WhatsApp maken

WhatsApp-gebruikers kunnen al geruime tijd stickers verzenden en ontvangen tijdens het chatten op het platform. Het gebruik van stickers op WhatsApp is in de loop der jaren sterk toegenomen en geëvolueerd dankzij de technologische vooruitgang. Tegenwoordig kunnen WhatsApp-geb…

Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden
Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden

Telegram is een populaire berichten-app die bekend staat om zijn privacy- en beveiligingsfuncties. Dankzij de privacy functies blijven gebruikers beschermd tijdens het gebruik van de app. Soms wil je bij het gebruik van Telegram bepaalde berichten bekijken zonder dat de afzen…

Zo kun je verzonden volgverzoeken op Instagram zien
Zo kun je verzonden volgverzoeken op Instagram zien

Een veelgebruikte functie op Instagram is de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en verzoeken om privé accounts te volgen. Standaard kun je openbare Instagram-accounts volgen door op de volgknop op hun profiel te tikken. Voor privé accounts wordt er echter na het tikk…