Zo creëer je je eigen avatar op WhatsApp!

Avatars worden veel gebruikt op social media zoals Instagram, Facebook en recentelijk ook op WhatsApp. Avatars zijn digitale representaties van jezelf die kunnen worden geanimeerd. Je kunt je avatar aanpassen door bijvoorbeeld je kapsel, kleding, gezichtsuitdrukkingen en accessoires te kiezen om hem zo veel mogelijk op jou te laten lijken.

Op WhatsApp kunnen avatars worden gebruikt als stickers tijdens gesprekken, als emoticons om verschillende emoties uit te drukken of als profielfoto. Met behulp van een eenvoudige editor kunnen WhatsApp-gebruikers avatars aanmaken en aanpassen. In deze post laten we je zien hoe je je avatar op WhatsApp kunt maken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je Instagram-avatars kunt maken en gebruiken

Een avatar maken op WhatsApp:

 • Update je WhatsApp-app naar de nieuwste versie
 • Start de WhatsApp-app door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina onder het tabblad ‘Chats’ op de drie verticale stippen die rechtsboven op het scherm verschijnen
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’
 • Zoek en tik onder Instellingen op ‘Avatar’

 • Je wordt doorgestuurd naar de Avatar-pagina, tik op ‘Create your Avatar’
 • Lees op de volgende pagina die verschijnt de verklaringenuitleg door en tik daarna op ‘Aan de slag’
 • Je wordt doorgestuurd naar de pagina voor het maken van avatars. Kies de huidskleur van je avatar en tik op ‘Volgende’. Voltooi de aanpassingen totdat je klaar bent met het maken van je avatar.
 • Je avatar wordt opgeslagen en is toegankelijk via de Avatar-optie onder ‘Instellingen’.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten kunnen verzenden en ontvangen naar contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram
Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram

Instagram Stories (Verhalen) is een geweldige manier voor Instagram-gebruikers om zichzelf te uiten. Instagram-gebruikers kunnen afbeeldingen en korte video’s op hun verhalen plaatsen die na 24 uur automatisch verlopen. Andere Instagram-gebruikers kunnen verhalen, die z…

Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!
Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!

Met WhatsApp kunnen gebruikers afbeeldingen en andere mediabestanden verzenden en ontvangen. Om WhatsApp-gebruikers toegang te geven tot afbeeldingen die naar hen zijn verzonden, moeten ze de verzonden afbeeldingen handmatig downloaden of de automatische downloadfunctie voor …

Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken
Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken

Nog niet zo lang geleden bracht Instagram een update uit met een nieuwe functie genaamd “Notes”. Instagram Notes is een functie waarmee je korte berichten van maximaal 60 tekens lang met tekst en emoji’s kunt plaatsen. Notes kunnen worden gebruikt om opmerki…

Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android
Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android

Op TikTok krijgen gebruikers, net als op andere social media platformen zoals Facebook, WhatsApp en Instagram, verschillende meldingen bij het gebruik van de app. Op TikTok krijg je onder andere meldingen wanneer mensen je video’s leuk vinden en erop reageren, wanneer j…