Zo maak je een poll op WhatsApp!

Op andere social media platforms zoals Twitter, Telegram en Facebook kun je een poll (peiling) gebruiken om met andere gebruikers te communiceren en hun mening te bekijken over een bepaald onderwerp. WhatsApp-gebruikers hebben lang gewacht tot de poll-functie in de app zou worden opgenomen. Onlangs heeft WhatsApp de poll-functie ook opgenomen in de nieuwste update.

Peilingen doen en gebruiken op WhatsApp is een geweldige manier om feedback te krijgen van andere mensen. Of je nu een vraag hebt over welke film je zal gaan kijken of wat het beste restaurant in een stad is, met een poll op WhatsApp krijg je supersnel antwoorden.

Je kunt ook peilingen gebruiken om gesprekken te starten en te zien wat andere mensen van verschillende onderwerpen vinden. Met peilingen kun je snelle en nauwkeurige antwoorden op je vragen krijgen en een boeiend gesprek tot stand brengen. Dit stuk laat zien hoe je peilingen kunt maken op WhatsApp. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je jezelf een bericht kunt sturen op WhatsApp.

Peilingen maken op WhatsApp:

 • Update je WhatsApp-app naar de nieuwste versie
 • Start WhatsApp door op het pictogram te tikken
 • Navigeer naar de chat (individueel of groep) waarvoor je een poll wilt maken
 • Tik op het bijlage-pictogram in het berichtenvenster van die chat
 • Er verschijnt een menu, tik op het Poll-pictogram
 • Je wordt doorgestuurd naar een poll-pagina waar je je vraag kunt intypen
 • Nadat je de vraag hebt getypt, ga je verder met het typen van de mogelijke antwoorden. Tik op de knop Verzenden als je klaar bent
 • De peiling wordt als bericht naar de specifieke contactpersoon of groep verzonden.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten kunnen verzenden naar en ontvangen van contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram
Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram

Instagram Stories (Verhalen) is een geweldige manier voor Instagram-gebruikers om zichzelf te uiten. Instagram-gebruikers kunnen afbeeldingen en korte video’s op hun verhalen plaatsen die na 24 uur automatisch verlopen. Andere Instagram-gebruikers kunnen verhalen, die z…

Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!
Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!

Met WhatsApp kunnen gebruikers afbeeldingen en andere mediabestanden verzenden en ontvangen. Om WhatsApp-gebruikers toegang te geven tot afbeeldingen die naar hen zijn verzonden, moeten ze de verzonden afbeeldingen handmatig downloaden of de automatische downloadfunctie voor …

Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken
Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken

Nog niet zo lang geleden bracht Instagram een update uit met een nieuwe functie genaamd “Notes”. Instagram Notes is een functie waarmee je korte berichten van maximaal 60 tekens lang met tekst en emoji’s kunt plaatsen. Notes kunnen worden gebruikt om opmerki…

Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android
Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android

Op TikTok krijgen gebruikers, net als op andere social media platformen zoals Facebook, WhatsApp en Instagram, verschillende meldingen bij het gebruik van de app. Op TikTok krijg je onder andere meldingen wanneer mensen je video’s leuk vinden en erop reageren, wanneer j…