Zo verberg je de “Laatst Gezien” en “Online” status op Telegram

Telegram heeft, net als andere sociale mediaplatforms zoals WhatsApp en Instagram, de “Laatst Gezien” en “Online”-statusfunctie geïmplementeerd. Telegram-gebruikers krijgen standaard een melding wanneer een andere gebruiker de app voor het laatst heeft gebruikt en wanneer ze weer online zijn.

Om privacyoverwegingen kan de laatst geziene en online-status op Telegram echter worden verborgen. Door de status te verbergen, krijgen andere mensen geen meldingen wanneer je de app voor het laatst hebt gebruikt of wanneer je online bent.

Op Telegram kun je de laatst geziene en online-status verbergen voor al je contacten of voor een select aantal. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je erachter kunt komen of iemand online is op Instagram. In deze post leggen we je uit hoe je je laatst geziene en online-status op Telegram kunt verbergen.

Om de laatst geziene en online-status op Telegram te verbergen:

 • Open de Telegram-app door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina op de drie horizontale balken in de linkerbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’
 • Tik op de pagina die verschijnt op ‘Privacy en beveiliging’

 • Tik op ‘Laatst gezien en online’

 • Kies uit de beschikbare opties (Iedereen, Mijn contacten of Niemand) wie de laatst geziene tijd mag zien

 • Je kunt ook gebruikers toevoegen aan een uitzonderingenlijst die de hierboven geselecteerde optie overschrijft
 • De optie die je kiest, wordt automatisch geïmplementeerd.
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram
Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram

Instagram Stories (Verhalen) is een geweldige manier voor Instagram-gebruikers om zichzelf te uiten. Instagram-gebruikers kunnen afbeeldingen en korte video’s op hun verhalen plaatsen die na 24 uur automatisch verlopen. Andere Instagram-gebruikers kunnen verhalen, die z…

Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!
Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!

Met WhatsApp kunnen gebruikers afbeeldingen en andere mediabestanden verzenden en ontvangen. Om WhatsApp-gebruikers toegang te geven tot afbeeldingen die naar hen zijn verzonden, moeten ze de verzonden afbeeldingen handmatig downloaden of de automatische downloadfunctie voor …

Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken
Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken

Nog niet zo lang geleden bracht Instagram een update uit met een nieuwe functie genaamd “Notes”. Instagram Notes is een functie waarmee je korte berichten van maximaal 60 tekens lang met tekst en emoji’s kunt plaatsen. Notes kunnen worden gebruikt om opmerki…

Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android
Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android

Op TikTok krijgen gebruikers, net als op andere social media platformen zoals Facebook, WhatsApp en Instagram, verschillende meldingen bij het gebruik van de app. Op TikTok krijg je onder andere meldingen wanneer mensen je video’s leuk vinden en erop reageren, wanneer j…