Dit zijn de beste Tycoon-spellen voor Android die je zou moeten spelen!

Tycoon-spellen zijn een populair genre van simulatiespellen waarmee spelers kunnen ervaren hoe het is om hun eigen bedrijf of imperium op te bouwen. Tycoon-spellen zijn beschikbaar voor verschillende platforms, waaronder PC, iOS and Android. 

Door de jaren heen zijn er veel Tycoon-games ontwikkeld en uitgebracht voor Android-apparaten. De meeste Tycoon-games zijn gratis, terwijl voor andere een premium-abonnement vereist is. Sommige Tycoon-games hebben ook eenvoudige graphics, terwijl andere nieuwe en moderne graphics hebben. Dit stuk belicht enkele van de beste Tycoon-spellen die je op Android kunt spelen.

 1. RollerCoaster Tycoon Touch

  RollerCoaster Tycoon Touch

  Rollercoaster Tycoon Touch is een geweldige game gebaseerd op de populaire Rollercoaster Tycoon-franchise. In deze game gaat het om het bouwen en beheren van je eigen themapark, compleet met achtbanen, attracties, eetgelegenheden en entertainment. Het doel is om een bloeiend en winstgevend park te creëren dat bezoekers tevreden en betrokken houdt. Spelers kunnen hun eigen achtbanen ontwerpen, hun parken aanpassen en andere leuke activiteiten doen.

 2. Tiny Tower

  Tiny Tower

  Tiny Tower geeft spelers de leiding over het beheer van een toren vol met verschillende bedrijven. Het doel is om je inkomsten te verhogen door elke verdieping van de toren te beheren en nieuwe bedrijven toe te voegen naarmate je meer winst genereert. Naarmate spelers vorderen in het spel, kunnen ze hun verdiende geld gebruiken om de toren uit te breiden en nog meer bedrijven toe te voegen om te beheren.

 3. Pocket City

  Pocket City

  Pocket City is een cool spel waarbij je een hele stad moet bouwen en beheren. Spelers hebben de taak om te zorgen voor een goede balans tussen woningen en industriële gebouwen. Naast het bouwen van gebouwen, kunnen spelers ook entertainment-opties en andere voorzieningen toevoegen om de bewoners tevreden te houden. Naarmate spelers vorderen, wordt het spel complexer.

 4. Mini Metro

  Mini Metro

  Mini Metro is een simulatiegame waarmee spelers een metrosysteem kunnen bouwen en beheren voor een snelgroeiende stad. Het doel is om de zaken zo gestroomlijnd en efficiënt mogelijk te houden en ervoor te zorgen dat aan de vervoersbehoeften van de stad wordt voldaan. Ondanks de eenvoudige look kan het spel behoorlijk complex zijn, omdat spelers zorgvuldig lijnen tussen stations moeten trekken, deze moeten aanpassen als er nieuwe stations worden toegevoegd en het metrosysteem soepel moeten laten werken.

 5. OpenTTD

  OpenTTD

  In OpenTTD gaat het om het bouwen van verschillende transportinfrastructuren zoals snelwegen en spoorwegen om goederen te vervoeren. Als klassiek tycoonspel is het doel om een succesvol transportimperium op te bouwen door verschillende locaties met elkaar te verbinden en ervoor te zorgen dat goederen efficiënt worden afgeleverd.

Dit zijn de beste Verborgen Voorwerp-spellen voor Android!
Dit zijn de beste Verborgen Voorwerp-spellen voor Android!

Hidden Object Games, oftewel Verborgen Voorwerp-spellen, zijn tegenwoordig erg populair op Android-apparaten. Verborgen voorwerp-spellen zijn een soort puzzelspel waarbij de speler de taak heeft om specifieke objecten, items of personages te vinden die in een scenario verborg…

Dit zijn de beste Open World Games voor Android!
Dit zijn de beste Open World Games voor Android!

Open World games zijn een zeer populair spelgenre geworden dat door vele gamers over de hele wereld wordt gespeeld. Maar wat zijn Open World games eigenlijk? Open World games zijn video- of computergames waarin spelers door een gamewereld kunnen rondlopen, de verhaallijn kunn…